Zeleninu důkladně očistíme a spolu králičím masem nakrájíme na drobné kostičky.
Vše dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a zvolna vaříme či dusíme do změknutí masa. Pak vše 2x propasírujeme přes sítko. Příkrm nesolíme, nesladíme ani nekořeníme.
Do propasírovaného základu přimícháme dýňové pyré, klidně
příkrm První dýně. Pokud je králík s mrkví, bramborem a dýní studený a příliš hustý, rozředíme jej převařenou horkou vodou.
Příkrm králík s mrkví, bramborem a dýní dáme nahřátého talířku nebo plastové misky a můžeme krmit.
Příkrm králík s mrkví, bramborem a dýní není úplně vhodný do mrazáku. Jedině, pokud jej uvaříme bez brambor. Obecně se brambory do mrazáku nedávají díky velkému množství tekutin. Jídlo pak vypadá nevzhledně díky oddělené tekutině a pevné složce jídla. Množství masa upravíme podle aktuální dávky.