Brokolici rozebereme na růžičky, důkladně omyjeme a ponoříme do mísy s čistou vodou asi na 10 - 15 minut. Zbavíme se tak případných mušek a broučků. Pak brokolici scedíme.
V hrnci přivedeme k varu vodu. Nesolíme ji. Vložíme brokolici a uvaříme ji doměkka. Měkkou brokolici vyjmeme a ihned propláchneme ledovou vodou. Zachováme tak brokolici jasnou barvu.
Dál už s brokolicí postupujeme podle toho, jestli chceme skladovat nebo rovnou krmit. Pokud krmit, tak potřebné množství brokolice rozmixujeme nebo propasírujeme. Osobně brokolici raději mixuji. Pokud skladovat v mrazáku, tak máme 2 varianty. Bud nechat růžičky v celku a nebo je rozmixovat a zamrazit podle potřebných dávek.
Příkrm brokolice podáváme teplý a to samotný nebo v kombinaci s jinou zeleninou či masem.