Recept na přesnídávku bez zbytečných přísad, která je vhodná pro děti. Základ tvoří jablka a zbytek ovoce podle výběru. Vyzkoušená je hrušková, banánová či borůvková.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do hrnce a podlijeme trochou vody podle množství ovoce. Na 1,5 kg jablek bylo potřeba 3/4 l vody. Vaříme zhruba 20 minut do změknutí jablek. Voda by se měla skoro celá vyvařit. Ještě horká jablka rozmixujeme a plníme do skleniček. Chceme-li si udělat přesnídávky s jinou příchutí, můžeme použít na dochucení ovoce podle chuti. V menším hrnci si povaříme vybrané ovoce a rozmixujeme společně s připravenými jablky a opět plníme do skleniček. Přesnídávky bez cukru můžeme sterilovat v troubě. Do spodní části vyhřáté trouby na 200 °C vložíme plech s vysokým okrajem. Na něj vyskládáme skleničky s přesnídávkou, zalijeme vroucí vodou a necháme je 20 minut sterilovat. Po zavaření sklenice vyjmeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
První příkrmy pro nejmenší - 6 receptů, které vám usnadní život
Lámete si hlavu nad prvními příkrmy? Připravili jsme pro vás pár jednoduchých receptů - základem je samozřejmě zelenina, po 3 - 4 týdnech zavádíme pomalu i maso. Žádný strach, není to nic složitého, o žádný gastronomický um se nejedná. Zvládne to každá máma :-).
Sladký dezert z rýžových vloček, dýně hokaido a nastrouhaných jablíček, jehož příprava je velmi jednoduchá. Rýžová kaše se dá podávat jako snídaně i lehká svačina, navíc si ji lze doladit podle chuti (třeba mletou skořicí).
autor Hanka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena