reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Přesnídávka bez cukru

Recept na přesnídávku bez zbytečných přísad, která je vhodná pro děti. Základ tvoří jablka a zbytek ovoce podle výběru. Vyzkoušená je hrušková, banánová či borůvková.


  • 4,1

    17×

    4 17
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do hrnce a podlijeme trochou vody podle množství ovoce. Na 1,5 kg jablek bylo potřeba 3/4 l vody.

Vaříme zhruba 20 minut do změknutí jablek. Voda by se měla skoro celá vyvařit. Ještě horká jablka rozmixujeme a plníme do skleniček.

Chceme-li si udělat přesnídávky s jinou příchutí, můžeme použít na dochucení ovoce podle chuti. V menším hrnci si povaříme vybrané ovoce a rozmixujeme společně s připravenými jablky a opět plníme do skleniček.

Přesnídávky bez cukru můžeme sterilovat v troubě.

Do spodní části vyhřáté trouby na 200 °C vložíme plech s vysokým okrajem. Na něj vyskládáme skleničky s přesnídávkou, zalijeme vroucí vodou a necháme je 20 minut sterilovat. Po zavaření sklenice vyjmeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Přesnídávka bez cukru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.