reklama
hledat uživatel
       

Přesbidlo

Tento recept znám z mládí kdy ho vařila babička a zmiňuje se o něm i pí. Schmitzerová v knize o Jiřím Sovákovi. Někde se jídlu říká uhlířina.


  • 4,1

    44×

    4,1 44
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těstíčko



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Půl kila oloupaných brambor uvaříme ve slané vodě, slijeme.

Asi z 250 gramů hrubé mouky, žloutku, trochy mléka a soli si uděláme těsto. Do vařící vody pak zavařujeme lžičkou malé nočky. Po uvaření scedíme, necháme okapat a smícháme s brambory.

Přesbidlo omastíme sádlem a usmaženou cibulkou. Místo sádla můžeme použít slaninu. Můžeme doplnit kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Přesbidlo

    Celkový počet komentářů: 13
    • Zuzana
      Zuzana

      Komentář k receptu Přesbidlo

      Toto jídlo je naprosto skvělé a celá má rodina se po přesbidlu může utlouct! Já přesbidlo kořením krom soli a pepře i trochou octa, a hned je to výraznější chuť. :)

      14.08.2018 12:27:36

    • Amalie
      Amalie

      Vynikající

      dluho jsem váhala uhlířinu zkusit sama, protože jsem byla zvyklá na maminčinu.ale zkusila a nelitovala byla
      vynikající, maminka nám na to vždy nastroughala domácí kozí sýr a já jsem použila balkánský sýr a nemá to chybu.

      10.10.2011 12:52:50

    • Petr
      Petr

      dnes to meli U Kalvarie a bylo to vynikajici
      http://www.ukalvarie.cz/images /novinky/knedlikova-manie.jpg

      06.06.2011 22:51:18


    • Barbora
      Barbora

      Naprosto odporné, mastné a bezchutné. Vůbec nechápu, jak to někomu může chutnat. Příloha s přílohou a kus sádla. Ble. Už nikdy víc.

      20.04.2011 22:33:14

    • michal.romana
      michal.romana

      Moc nám chutnalo. díky za recept

      29.01.2011 18:42:37

    • Karel
      Karel

      babička mi toto jídlo dělala. Řikala mu uhlířina. Místo slaniny do ní přidávala ohřáte škvarky :)

      27.01.2010 17:33:33

    • Lucka
      Lucka

      Tohle jídlo je velice jednoduché a přitom vynikající. Pokud se ale někomu nechce dělat s noky, můžou se nahradit uvařenými těstovinami. Je to také velice dobré.

      28.09.2009 12:59:59

    • Aneta
      Aneta

      Připomenutí

      Jsem ráda za recept Přesbidlo .Nikdy jsem ho nevařila,ale dělala ho manželova maminka a on ho měl moc rád.Maminka zemřela před rokem,tak ji teď mohu tímto jídlem nahradit.Doufám,že manžela mile překvapím.

      04.10.2008 03:56:25


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Přesbidlo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.