reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přesbidlo

Tento recept znám z mládí kdy ho vařila babička a zmiňuje se o něm i pí. Schmitzerová v knize o Jiřím Sovákovi. Někde se jídlu říká uhlířina.


  • 4,1

    44×

    4,1 44
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těstíčko



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Půl kila oloupaných brambor uvaříme ve slané vodě, slijeme.

Asi z 250 gramů hrubé mouky, žloutku, trochy mléka a soli si uděláme těsto. Do vařící vody pak zavařujeme lžičkou malé nočky. Po uvaření scedíme, necháme okapat a smícháme s brambory.

Přesbidlo omastíme sádlem a usmaženou cibulkou. Místo sádla můžeme použít slaninu. Můžeme doplnit kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Přesbidlo

    Celkový počet komentářů: 13
    • Zuzana
      Zuzana

      Komentář k receptu Přesbidlo

      Toto jídlo je naprosto skvělé a celá má rodina se po přesbidlu může utlouct! Já přesbidlo kořením krom soli a pepře i trochou octa, a hned je to výraznější chuť. :)

      14.08.2018 12:27:36

    • Amalie
      Amalie

      Vynikající

      dluho jsem váhala uhlířinu zkusit sama, protože jsem byla zvyklá na maminčinu.ale zkusila a nelitovala byla
      vynikající, maminka nám na to vždy nastroughala domácí kozí sýr a já jsem použila balkánský sýr a nemá to chybu.

      10.10.2011 12:52:50

    • Petr
      Petr

      dnes to meli U Kalvarie a bylo to vynikajici
      http://www.ukalvarie.cz/images /novinky/knedlikova-manie.jpg

      06.06.2011 22:51:18


    • Barbora
      Barbora

      Naprosto odporné, mastné a bezchutné. Vůbec nechápu, jak to někomu může chutnat. Příloha s přílohou a kus sádla. Ble. Už nikdy víc.

      20.04.2011 22:33:14

    • michal.romana
      michal.romana

      Moc nám chutnalo. díky za recept

      29.01.2011 18:42:37

    • Karel
      Karel

      babička mi toto jídlo dělala. Řikala mu uhlířina. Místo slaniny do ní přidávala ohřáte škvarky :)

      27.01.2010 17:33:33

    • Lucka
      Lucka

      Tohle jídlo je velice jednoduché a přitom vynikající. Pokud se ale někomu nechce dělat s noky, můžou se nahradit uvařenými těstovinami. Je to také velice dobré.

      28.09.2009 12:59:59

    • Aneta
      Aneta

      Připomenutí

      Jsem ráda za recept Přesbidlo .Nikdy jsem ho nevařila,ale dělala ho manželova maminka a on ho měl moc rád.Maminka zemřela před rokem,tak ji teď mohu tímto jídlem nahradit.Doufám,že manžela mile překvapím.

      04.10.2008 03:56:25


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Přesbidlo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.