Přepuštěné máslo

10 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 61687x
Přepuštěné máslo, používané našimi babičkami a profesionály, má tu výhodu, že se dá na něm smažit, aniž by se přepálilo. Recept hotový v několika minutách.
Komentáře receptu 5


Postup přípravy receptu

Dvě kostky dobrého másla (250 g každá) vložíme do uzavíratelného plastového pytlíku (pytlíky do mrazáku) a uzavřeme. Vložíme do hrnce s vodou a vaříme, až se máslo kompletně rozpustí. Přibližně nám to trvá 4 minuty.

Potom máslo přelijeme do větší nádoby přes trojnásobně přeložený papírový ručník nebo útěrku vloženou do sítka.

Syrovátka (to bílé) zůstane v sítku a my máme čistý tuk, který po 3 týdny ani nemusíme uchovávat v lednici. Z 500 gramů originálního másla dostaneme průměrně 300 - 350 gramů přepuštěného másla.

Přepuštěné máslo získané v několika minutách zkuste jednou použít na smažení řízků a uvidíte ten rozdíl.

Fotíček autor receptu:

Přepuštěné máslo

Počet přidaných receptů: 61

Ingredience

Vaše cena 3990 běžně 6560 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
33 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Přepuštěné máslo

Recept se nachází v 22 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4121 receptů
zjirousek
chuťovky 909 receptů
Zorňafa
1. aa-4b 4065 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Přepuštěné máslo

Celkový počet komentářů: 5
  • lumik
    Komentář k receptu Přepuštěné máslo lumik 10.12.2016 08:19:35

    tenhle recept bych nepoužila

  • Komentář k receptu Přepuštěné máslo Lucas 09.12.2016 12:53:24

    A víte, že přepouštěné máslo dosáhne opravdové kvality až po 6 - 10 hodinách filtrování a va ření ve vodní lázni, že to není takhle úplně jednoduché, jak tady všichni na netu píšou a dávají recepty :D Proto je taky tak drahé, ptž je výroba složitá a dlouhá ... máte sice čistý tuk, ale máte tak 25% kvalitu ... :(

  • ghí podle dr.Ždichynce hch 05.03.2015 13:09:44

    Dělám ghí podle staršího receptu dr.Ždichynce-Zdravá kuchařka.
    Je trochu jiné:po rozpuštění v kastrolu s dvojitým nebo velmi silným dnem máslo vařím na malém plameni a sbírám na povrchu vzniklou pěnu zvlášť.Ta se dá také na smažení použít.Když je máslo úplně čiré,přecedím přes plátno nebo hodně hustý cedník.Stalo se mi u másla Halíře,že na dně kastrolu zůstala strouhanka,takže je vidět,co také obsahuje v těch 18% mimo tuk.Jinak je to super!

  • Videorecepet Ema Liss 22.02.2015 17:59:20

    Zdravím všechny :)

    Pro ty kdo by nevěděli, našla jsem na Youtube docela pěkný a názorný videorecept:
    https://www.youtube.com/watch? v=AQe0MMZeEdM

  • afe 15.10.2014 09:54:12

    aha, tak konečně jsem se dozvěděla co přepuštěné máslo vlastně je a jak si ho vyrobit. Díky za vysvětlení a za recept. Vyzkouším

Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Přepuštěné máslo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Barevná typologie - jak zvýraznit své přednosti?

    Barevná typologie - jak zvýraznit své přednosti?

    Barevnou typologii využijeme při výběru oblečení, šperků, líčení či při volbě barvy vlasů, zatoužíme-li po změně. Vhodným výběrem doplňků můžeme potlačit své nedostatky a naopak zvýraznit přednosti.

  • Jak se bránit vysokým nákladům za léky?

    Jak se bránit vysokým nákladům za léky?

    Také se vám často stává, že vyjdete z lékárny s pár krabičkami léků, ale vaše peněženka je o poznání lehčí? Nesete si většinou jen běžné kapky do nosu nebo sirup proti kašli, ale přesto se nestačíte divit, kolik peněz v lékárně necháváte, a částky za stejné léky se vám zdají stále vyšší?




přidat nový recept