reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Prejt jako od řezníka

Domácí zabíjačky mají své kouzlo - při troše šikovnosti si některé lahůdky můžeme připravit i v paneláku.


  • 4,6

    11×

    4,6 11
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Polovinu jater necháme v syrovém stavu, jinak vše uvaříme v mírně osolené vodě.

V troše mléka rozmočíme kousky žemlí, přidáme dorůžova osmaženou, drobně nakrájenou cibuli a všechno, včetně syrových jater, umeleme na masovém strojku.

Směs smícháme s utřeným česnekem, solí, kořením a naředíme vývarem. Pekáč dobře vymastíme sádlem, prejt zarovnáme, navrch položíme pár plátků sádla a šup do trouby na 150 stupňů. Až se na povrchu udělá kůrčička - je hotovo (cca za 20 minut).

Jako příloha se hodí brambory a zelí v jakékoliv úpravě, popřípadě chleba.

Druh, množství a poměr přísad si každý může upravit podle sebe.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Prejt jako od řezníka

    Celkový počet komentářů: 1

    • stavros666
      stavros666

      prejt jelitový

      Mám ho rád,dělám ho skoro tím samým způsobem,ale nedávám žemlovku,ta mi v prejtu nechutná.Namáčím v prasečí krvi kroupy,protože nemá rád jitrnicový,tak jak jitrnice jako takové.Ale samozřejmě,proti gustu žádný dišputát.....///

      21.10.2014 21:16:55


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Prejt jako od řezníka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.