reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Prejt jako od řezníka

Domácí zabíjačky mají své kouzlo - při troše šikovnosti si některé lahůdky můžeme připravit i v paneláku.


  • 4,6

    11×

    4,6 11
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Polovinu jater necháme v syrovém stavu, jinak vše uvaříme v mírně osolené vodě.

V troše mléka rozmočíme kousky žemlí, přidáme dorůžova osmaženou, drobně nakrájenou cibuli a všechno, včetně syrových jater, umeleme na masovém strojku.

Směs smícháme s utřeným česnekem, solí, kořením a naředíme vývarem. Pekáč dobře vymastíme sádlem, prejt zarovnáme, navrch položíme pár plátků sádla a šup do trouby na 150 stupňů. Až se na povrchu udělá kůrčička - je hotovo (cca za 20 minut).

Jako příloha se hodí brambory a zelí v jakékoliv úpravě, popřípadě chleba.

Druh, množství a poměr přísad si každý může upravit podle sebe.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Prejt jako od řezníka

    Celkový počet komentářů: 1

    • stavros666
      stavros666

      prejt jelitový

      Mám ho rád,dělám ho skoro tím samým způsobem,ale nedávám žemlovku,ta mi v prejtu nechutná.Namáčím v prasečí krvi kroupy,protože nemá rád jitrnicový,tak jak jitrnice jako takové.Ale samozřejmě,proti gustu žádný dišputát.....///

      21.10.2014 21:16:55

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Prejt jako od řezníka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.