Předpařený smažený květák

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3552x
Většina z nás před smažením květák uvaří ve vodě doměkka. Tím se ale z něj ztrácí mnoho vitamínů, a proto příště zkuste vyzkoušet můj tip. Chuť zůstane stejná, ale výsledek bude zdravější.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Na dno hrnce nalijeme vodu, osolíme a vložíme do hrnce pařák. Voda nesmí přetékat přes napařovací sítko.

Do pařáku nasypeme omyté růžičky květáku, přikryjte pokličkou a v páře je vaříme doměkka. Květák si kromě cenných vitamínů a minerálů zachová i svou barvu. Nyní pokračujte stejně jako u klasického obalování. Růžičky květáku obalujeme v hladké mouce, osolených rozšlehaných vejcích a strouhance. Obalený květák smažíme v oleji dozlatova.

Smažený květák předpařený podáváme s brambory.

autor receptu:

Předpařený smažený květák

Počet přidaných receptů: 177

Ingredience

na porce
4,5
skvělý recept
8 hlasujících
  • Recept Předpařený smažený květák  - Krásně křupavý kabátek
  • Recept Předpařený smažený květák  - mňam - květák s vařeným bramborem
  • Recept Předpařený smažený květák  - smažení pokračuje
  • Recept Předpařený smažený květák  - smažení květáku


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Předpařený smažený květák

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Předpařený smažený květák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept