reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Předpařený smažený květák

Většina z nás před smažením květák uvaří ve vodě doměkka. Tím se ale z něj ztrácí mnoho vitamínů, a proto příště zkuste vyzkoušet můj tip. Chuť zůstane stejná, ale výsledek bude zdravější.


  • 4,6

    11×

    4,6 11
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 694 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Postup přípravy

Na dno hrnce nalijeme vodu, osolíme a vložíme do hrnce pařák. Voda nesmí přetékat přes napařovací sítko.

Do pařáku nasypeme omyté růžičky květáku, přikryjte pokličkou a v páře je vaříme doměkka. Květák si kromě cenných vitamínů a minerálů zachová i svou barvu. Nyní pokračujte stejně jako u klasického obalování. Růžičky květáku obalujeme v hladké mouce, osolených rozšlehaných vejcích a strouhance. Obalený květák smažíme v oleji dozlatova.

Smažený květák předpařený podáváme s brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Předpařený smažený květák

    Celkový počet komentářů: 4
    • Áňa M.
      Áňa M.

      předpařený květák

      To je super nápad, díky za něj.

      16.07.2013 21:52:39

    • edwin
      edwin

      obalovat nebo neobalovat

      ja leta nevarim kvetak a za syrova obalim, usmazim.. a nikdy se nestalo , aby uvnitr nebyl uvaren.

      16.08.2011 07:05:06

    • doksy
      doksy

      předpařený květák

      Už léta obaluji květák syrový, musí se jen velmi pomalu smažit a sice pod pokličkou.
      Je to daleko chutnější a myslím i zdravější než květák předvařený.

      14.08.2011 19:52:50


      • Helena
        Helena

        Re: předpařený květák

        Ani já jsem nikdy květák nepředvařila.Nevím, jestli by někoho napadlo napřed uvařit kuřecí prsa a pak je obalit jako řízek.

        09.09.2019 21:50:39


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Předpařený smažený květák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.