reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Předkrm z bramborové kaše

Zbylo vám od oběda trochu kaše? Můžete z ní připravit chutný předkrm, nebo lehkou večeři. Když nepoužijeme slaninu, bude chutnat i vegetariánům.


  • 4,2

    13×

    4,2 13
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Osmažíme ji téměř dozlatova. Pak k ní přidáme zmraženou zeleninu a chvíli společně prohříváme. Osolíme a opepříme.

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do vychladlé bramborové kaše (kaše by měla být hustá) zamícháme žloutky, pak tuhý sníh. (Podle velikosti misky a množství kaše použijeme 1 nebo 2 vejce)

Plech na pečení vymažeme máslem. Lžící uděláme na plech hromádky z bramborové kaše. Do každé hromádky vytvoříme mělký důlek, do kterého dáme trochu usmažené zeleninové směsi. Ze slaniny ukrojíme silnější plátky a ty ještě rozkrojíme. Do každé bramborové hromádky zapíchneme malý plátek slaniny tak, aby kousek vyčníval.

Takto připravenou bramborovou kaši zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20 minut, dokud nezačne kaše zlátnout.

Předkrm z bramborové kaše sejmeme z plechu a podáváme teplý, obložený čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.

Pozn: Použít můžeme mraženou zeleninovou směs hrášku a mrkve, nebo i kukuřice. Lze připravit i z čerstvé zeleniny.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Předkrm z bramborové kaše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.