Komentáře Prdelačka

Celkový počet komentářů: 16
  • lumik
    Komentář k receptu Prdelačka lumik 21.10.2017 05:32:13

    prdelačka je česká klasika,když tuhle polévku autorka pojmenuje polévka z jelit tak nebude nikdo nic namítat

  • Komentář k receptu Prdelačka Véna 21.10.2017 02:55:19

    smutný je na té polévce jen to, jak tu hlásíte samé hovadiny každej to dělá jinak !!!! co je mi do nějaký prabáby jsou tady recepty od lidí lidem tak se tak chovejte napište třeba zkušenost,,, ten co to tu komentuje tak na 100% to nevařil nezkusite nic ale hlavně že začnete nadávat urážet a bůhví co ještě,,, UVAŘTE TO a napište komentář polívka byla taková a maková , dal jsem tam tohle a tohle pochlubte se zkuste to třeba doladit vypomáhat si,,,, fakt ste na pěst nikdo ale nikdo nikomu sničim nepomůže,,,, třeba to tak dělám taky nějakej čas a nestěžuju si tu.... tohle je nej jednodušší a nejrychlejší způsob jak tu polívku udělat a ješte se to nikomu nelíbí tak se proberte lidi a začně te si už konečně pomáhat !!! jo a mimochodem díky za recept vařím to tak již už několik let

  • prdelacka Veronika 02.12.2013 18:21:09

    Spousta rodin si nemuze casove ani financne dovolit shanet vsechno to, co tady nekteri z vas popsali. Takze vareni zdar, jdu si tu vasi ,,prdelacku" vyzkouset, at je to ona ci neni, k jidlu je to tak ci tak ;)

  • lumik
    prdelačka lumik 24.02.2013 18:18:12

    prdelačka to opravdu není,brambory tamna 100% nepatří,možná rozvařit kroupová jelita od dobrého řezníka,ale změňte název,řezníci se obracejí v hrobě

  • Tohle nemá s prdelačkou nic společného ferda 18.01.2013 12:57:53

    Snad jen název. Kdybych ji připravoval takhle, tak nebožka prabába vstane z mrtvých a přerazí mi obě ruce. Se vší úctou k autorce receptu, tohle je hnus. Ano, asi je to hotové "cobydup", ale sojové deriváty z kupovaných jelit tomu dávají jistě průmyslový "šmak". Není nad to, vyšetřit si trochu času navíc, vrazit do hrnce vepřovou hlavu, kolínka a kousek bůčku, a nejdřív udělat poctivý presbuřt a hned potom s trochou krve pořádnou prdelačku ...

  • Evženie
    prdelačka Evženie 15.11.2012 10:38:53

    Je skvělá,taky to tak dělám :-)))

  • Ernest 14.11.2012 11:25:38

    No fujtajiksl......

  • prdelačka 02.11.2009 10:11:44

    paní Helčo s veškerou úctou k vašemu kulinářskému umění bych Vaši ,,prdelačku"nejedl ani náhodou.To co vy nazýváte prdelčou bych já nazval patlaninou!Prdelačka je polévka připravovaná VÝHRADNĚ z prasečí krve nikoli z jelit!Tato jde vyrobit i z krve kupované v konzervě.Někde ji ještě mají nebo se dá koupit u řezníka.PRDELAČKA je z vývaru z kostí,ovaru,a hlavně s kroupami!!zahuštěná krví která se nesmí srazit a pokud se hned nezkonzumuje tak se nesmí ani solit!Do zahuštěné polévky se nasádle zpění třený česnek a přidá do polévky,majoránka podle chuti,pepř,sůl.Toto je paní Helčo skutečná prdelačka a né to,za co vy ji vydáváte!

  • jinak 25.02.2007 17:30:27

    dle mého tam brambory nepatří já koupím v Globusu kilo kroupového prejtu nakrájímho na kostky hodím na olej míchám než se z kostek stane "prejt" zaleju asi litrem vody dosolím dopepřím přidám majoránku a dva stroužky česneku prolisovaného a pár minut provařím a hotovo, je to mňamka nikdo nepozná že není ze zabíjačky a zabere to maximálně deset minut

    • Re: prdelačka Bolehoj 14.11.2012 11:23:56

      Přesně tak jsem to chtěl npsat.Plně s Vámi souhlasím.Tahle patlanina jako je tenhle recept se nemůže nazývat prdelačka.Netvrdím že to bude chuťově špatné,ale prdelačka to není.
      Já bych to nazval slátanina na spůsob prdelačky.

    • Musím se Helči zastat, do kroupových jelit se dává v podstatě to samé co do polévky, jen je navíc houska. A jestliže nemá možnost jak sehnat krev nebo krevní tučnici (já ji neviděla snad 30 let), tak je tohle jediný způsov jak se k polévce dostat. Houska se rozvaří a přdáním česneku a majoránky docílíte prdelačku velmi podobnou té ze zabíjačky. Jen ten brambor tam nepatří.

    • Re: jinak david 28.07.2012 05:57:00

      taky tak nejak varim prdelacku,jen si v globusu priberu veprove kosti na vyvar misto vody.

    • Re: prdelačka robix 12.11.2010 17:10:04

      Rád bych se autorky receptu zastal. Prdelačku mám moc rád a skutečnou z čerstvé krve si mohu dopřát pouze párkrát do roka, protože se k ní tak často nedostanu a tenhle recept jako náhražka, která je snadno k dispozici, není zase tak špatný, aby nestál za pokus.

      • Re: prdelačka - Robix Radka.Radecka 08.05.2011 08:25:13

        Souhlasím s vámi.
        Protože ani my nemáme možnost se k pravé prdelačce dostat, tak ji připravujeme skoro stejně jako paní Hela. Navíc přidávám ještě prejt jitrnicový. Takže já dávám ve stejném množství oba prejty, brambory, někdy přivařím kroupy. Přidám pepř, česnek a majoránku. Výsledný výtvor v hrnci sice není pravá prdelačka, ale jiný název pro něj nemám a dá se říci, že nám chutná.

    • Re: prdelačka Pavel 07.11.2010 20:21:21

      Plně s vámi souhlasím. "Kreace", které něktří rádobykuchaři prezentují jako známá jídla jsou katastrofická. Pořád nějak zapomínáme, že věci mají být dělány správně. A když už je dělám blbě, tak se tím nechlubím. To dělá jenom blbec nebo Babica....

  • kombinace 23.09.2008 13:51:01

    Polevka byla moc dobra. Delala jsem ji s bramborem, kvuli diteti. Jinak bych asi radeji s chlebem. Podle rady Majky jsem pouzila prejt od reznika. Dala jsem vice cesneku, protoze ho mame radi. Sklidila uspech. Davam 5 hvezdicek a dekuji za tip.

Nalezeno receptů: 16
Přidat příspěvek k receptu Prdelačka
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept