reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jelita rozřízneme a vnitřek pokrájíme na menší kousky. Přilijeme k nim asi šálek vývaru a vidličkou rozmělníme na kaši.

Vývar přivedeme k varu, vložíme kostky brambor, česnek, vmícháme kaši z jelítek a podle chuti osolíme a okořeníme. Prdelačku vaříme 15 až 20 minut.

Prdelačku podáváme posypanou čerstvými bylinkami.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Prdelačka

Celkový počet komentářů: 16
  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Prdelačka

    prdelačka je česká klasika,když tuhle polévku autorka pojmenuje polévka z jelit tak nebude nikdo nic namítat

    21.10.2017 05:32:13

  • Véna
    Véna

    Komentář k receptu Prdelačka

    smutný je na té polévce jen to, jak tu hlásíte samé hovadiny každej to dělá jinak !!!! co je mi do nějaký prabáby jsou tady recepty od lidí lidem tak se tak chovejte napište třeba zkušenost,,, ten co to tu komentuje tak na 100% to nevařil nezkusite nic ale hlavně že začnete nadávat urážet a bůhví co ještě,,, UVAŘTE TO a napište komentář polívka byla taková a maková , dal jsem tam tohle a tohle pochlubte se zkuste to třeba doladit vypomáhat si,,,, fakt ste na pěst nikdo ale nikdo nikomu sničim nepomůže,,,, třeba to tak dělám taky nějakej čas a nestěžuju si tu.... tohle je nej jednodušší a nejrychlejší způsob jak tu polívku udělat a ješte se to nikomu nelíbí tak se proberte lidi a začně te si už konečně pomáhat !!! jo a mimochodem díky za recept vařím to tak již už několik let

    21.10.2017 02:55:19

  • Veronika
    Veronika

    Spousta rodin si nemuze casove ani financne dovolit shanet vsechno to, co tady nekteri z vas popsali. Takze vareni zdar, jdu si tu vasi ,,prdelacku" vyzkouset, at je to ona ci neni, k jidlu je to tak ci tak ;)

    02.12.2013 18:21:09

  • lumik
    lumik

    prdelačka to opravdu není,brambory tamna 100% nepatří,možná rozvařit kroupová jelita od dobrého řezníka,ale změňte název,řezníci se obracejí v hrobě

    24.02.2013 18:18:12

  • ferda
    ferda

    Tohle nemá s prdelačkou nic společného

    Snad jen název. Kdybych ji připravoval takhle, tak nebožka prabába vstane z mrtvých a přerazí mi obě ruce. Se vší úctou k autorce receptu, tohle je hnus. Ano, asi je to hotové "cobydup", ale sojové deriváty z kupovaných jelit tomu dávají jistě průmyslový "šmak". Není nad to, vyšetřit si trochu času navíc, vrazit do hrnce vepřovou hlavu, kolínka a kousek bůčku, a nejdřív udělat poctivý presbuřt a hned potom s trochou krve pořádnou prdelačku ...

    18.01.2013 12:57:53

  • Evženie
    Evženie

    Je skvělá,taky to tak dělám :-)))

    15.11.2012 10:38:53

  • Ernest
    Ernest

    No fujtajiksl......

    14.11.2012 11:25:38

  • Jaroslav
    Jaroslav

    paní Helčo s veškerou úctou k vašemu kulinářskému umění bych Vaši ,,prdelačku"nejedl ani náhodou.To co vy nazýváte prdelčou bych já nazval patlaninou!Prdelačka je polévka připravovaná VÝHRADNĚ z prasečí krve nikoli z jelit!Tato jde vyrobit i z krve kupované v konzervě.Někde ji ještě mají nebo se dá koupit u řezníka.PRDELAČKA je z vývaru z kostí,ovaru,a hlavně s kroupami!!zahuštěná krví která se nesmí srazit a pokud se hned nezkonzumuje tak se nesmí ani solit!Do zahuštěné polévky se nasádle zpění třený česnek a přidá do polévky,majoránka podle chuti,pepř,sůl.Toto je paní Helčo skutečná prdelačka a né to,za co vy ji vydáváte!

    02.11.2009 10:11:44

    • Bolehoj
      Bolehoj

      Re: prdelačka

      Přesně tak jsem to chtěl npsat.Plně s Vámi souhlasím.Tahle patlanina jako je tenhle recept se nemůže nazývat prdelačka.Netvrdím že to bude chuťově špatné,ale prdelačka to není.
      Já bych to nazval slátanina na spůsob prdelačky.

      14.11.2012 11:23:56

  • majka
    majka

    dle mého tam brambory nepatří já koupím v Globusu kilo kroupového prejtu nakrájímho na kostky hodím na olej míchám než se z kostek stane "prejt" zaleju asi litrem vody dosolím dopepřím přidám majoránku a dva stroužky česneku prolisovaného a pár minut provařím a hotovo, je to mňamka nikdo nepozná že není ze zabíjačky a zabere to maximálně deset minut

    25.02.2007 17:30:27

Nalezeno receptů: 16
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Prdelačka