reklama
hledat uživatel
       

Prdelačka

Polévka, která se jí hlavně na zabijačkách. U nás je velmi oblíbená.


  • 3,3

    98×

    3,2 98
  • 25 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jelita rozřízneme a vnitřek pokrájíme na menší kousky. Přilijeme k nim asi šálek vývaru a vidličkou rozmělníme na kaši.

Vývar přivedeme k varu, vložíme kostky brambor, česnek, vmícháme kaši z jelítek a podle chuti osolíme a okořeníme. Prdelačku vaříme 15 až 20 minut.

Prdelačku podáváme posypanou čerstvými bylinkami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Prdelačka

    Celkový počet komentářů: 16
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Prdelačka

      prdelačka je česká klasika,když tuhle polévku autorka pojmenuje polévka z jelit tak nebude nikdo nic namítat

      21.10.2017 05:32:13

    • Véna
      Véna

      Komentář k receptu Prdelačka

      smutný je na té polévce jen to, jak tu hlásíte samé hovadiny každej to dělá jinak !!!! co je mi do nějaký prabáby jsou tady recepty od lidí lidem tak se tak chovejte napište třeba zkušenost,,, ten co to tu komentuje tak na 100% to nevařil nezkusite nic ale hlavně že začnete nadávat urážet a bůhví co ještě,,, UVAŘTE TO a napište komentář polívka byla taková a maková , dal jsem tam tohle a tohle pochlubte se zkuste to třeba doladit vypomáhat si,,,, fakt ste na pěst nikdo ale nikdo nikomu sničim nepomůže,,,, třeba to tak dělám taky nějakej čas a nestěžuju si tu.... tohle je nej jednodušší a nejrychlejší způsob jak tu polívku udělat a ješte se to nikomu nelíbí tak se proberte lidi a začně te si už konečně pomáhat !!! jo a mimochodem díky za recept vařím to tak již už několik let

      21.10.2017 02:55:19

    • Veronika
      Veronika

      Spousta rodin si nemuze casove ani financne dovolit shanet vsechno to, co tady nekteri z vas popsali. Takze vareni zdar, jdu si tu vasi ,,prdelacku" vyzkouset, at je to ona ci neni, k jidlu je to tak ci tak ;)

      02.12.2013 18:21:09

    • lumik
      lumik

      prdelačka to opravdu není,brambory tamna 100% nepatří,možná rozvařit kroupová jelita od dobrého řezníka,ale změňte název,řezníci se obracejí v hrobě

      24.02.2013 18:18:12

    • ferda
      ferda

      Tohle nemá s prdelačkou nic společného

      Snad jen název. Kdybych ji připravoval takhle, tak nebožka prabába vstane z mrtvých a přerazí mi obě ruce. Se vší úctou k autorce receptu, tohle je hnus. Ano, asi je to hotové "cobydup", ale sojové deriváty z kupovaných jelit tomu dávají jistě průmyslový "šmak". Není nad to, vyšetřit si trochu času navíc, vrazit do hrnce vepřovou hlavu, kolínka a kousek bůčku, a nejdřív udělat poctivý presbuřt a hned potom s trochou krve pořádnou prdelačku ...

      18.01.2013 12:57:53

    • Evženie
      Evženie

      Je skvělá,taky to tak dělám :-)))

      15.11.2012 10:38:53

    • Ernest
      Ernest

      No fujtajiksl......

      14.11.2012 11:25:38

    • Jaroslav
      Jaroslav

      paní Helčo s veškerou úctou k vašemu kulinářskému umění bych Vaši ,,prdelačku"nejedl ani náhodou.To co vy nazýváte prdelčou bych já nazval patlaninou!Prdelačka je polévka připravovaná VÝHRADNĚ z prasečí krve nikoli z jelit!Tato jde vyrobit i z krve kupované v konzervě.Někde ji ještě mají nebo se dá koupit u řezníka.PRDELAČKA je z vývaru z kostí,ovaru,a hlavně s kroupami!!zahuštěná krví která se nesmí srazit a pokud se hned nezkonzumuje tak se nesmí ani solit!Do zahuštěné polévky se nasádle zpění třený česnek a přidá do polévky,majoránka podle chuti,pepř,sůl.Toto je paní Helčo skutečná prdelačka a né to,za co vy ji vydáváte!

      02.11.2009 10:11:44

      • Bolehoj
        Bolehoj

        Re: prdelačka

        Přesně tak jsem to chtěl npsat.Plně s Vámi souhlasím.Tahle patlanina jako je tenhle recept se nemůže nazývat prdelačka.Netvrdím že to bude chuťově špatné,ale prdelačka to není.
        Já bych to nazval slátanina na spůsob prdelačky.

        14.11.2012 11:23:56

    • majka
      majka

      dle mého tam brambory nepatří já koupím v Globusu kilo kroupového prejtu nakrájímho na kostky hodím na olej míchám než se z kostek stane "prejt" zaleju asi litrem vody dosolím dopepřím přidám majoránku a dva stroužky česneku prolisovaného a pár minut provařím a hotovo, je to mňamka nikdo nepozná že není ze zabíjačky a zabere to maximálně deset minut

      25.02.2007 17:30:27

    Nalezeno receptů: 16
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Prdelačka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.