reklama
hledat uživatel
       

Pražené mandle

Pražené mandle připravíte jednoduše sami. Jsou vhodné k večernímu posezení, k vínu nebo drinkům.


  • 3,6

    179×

    3,5 179
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 988 hodnocení

Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame

6. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 713 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

6. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 663 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Postup přípravy

Mandle vhodíme do vroucí vody a necháme minutu povařit. Scedíme je a oloupeme. Slupka jde po spaření krásně sloupnout.

V kastrolku nebo menší pánvi rozpálíme olej. Olej by měl dosahovat alespoň do 1 - 2 centimetrů výšky kastrolku, aby byly mandle v oleji ponořené. Mandle nasypeme do rozehřátého oleje a pražíme, dokud nezískají tmavší barvu. Smažíme je asi 2 minuty a hlídáme je, abychom je nespálili. Nejlepší způsob pražení je ale ve fritovacím hrnci. Pokud ho máte, rozhodně opražíme mandle raději v něm.

Opražené mandle z oleje vyjmeme a dáme do misky, přisypeme lžičku soli a promícháme. Potom prosolené pražené mandle přesypeme na papírový ubrousek, který z nich nasákne přebytečný olej. Upražené mandle přendáme z ubrousku na talířek nebo mističku a podáváme jako chuťovku k vínu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pražené mandle

    Celkový počet komentářů: 8
    • Michal
      Michal

      Komentář k receptu Pražené mandle

      Myslim, ze je jeste lepsi mandle neloupat a oprazit je se slupkou. Nekolikrat jsem to jedl a bomba. Vyzkousim a dokonce uvazuji, ze bych je udelel na ghi.

      11.06.2017 00:10:21

    • ivan14
      ivan14

      dělám mandličky tak, že (spařené a oloupané) vsypu do litinové pánve (té staré, s modrým smaltem uvnitř) a oleje přidám jen tolik, aby byly mandle obalené, rozhodně je nenechám plavat. Smažím, míchám. Opatrně, nepřehnat teplotu. Trvá to dlouho, i půl hodiny, ale fakt to stojí za to, musím si vždycky odsypat stranou, aby na mě vůbec zbylo. Opečené posolím, zakryju poklicí a protřesu. Olej slunečnicový.

      10.04.2017 20:01:22

    • Sam
      Sam

      Receptík si uložím.

      08.07.2014 20:41:18


    • Leňochod
      Leňochod

      Desne jednoduchý (coz je presne pro me) a vysledek super

      03.01.2014 21:12:02

    • petromila
      petromila

      Výborné:-))!!!!!!!!!!!!

      22.12.2012 19:10:59

    • žebro01
      žebro01

      ok,dík

      17.12.2010 17:40:30

    • žebro01
      žebro01

      nešlo by to opražit v troubě na plechu.....?dík

      17.12.2010 17:39:56

      • latalova
        latalova

        Dělám je pravidelně na sucho v troubě na plechu na alobaledo růžova,hlídám a občas promíchám - výsledek skvělý a nejsou mastné

        10.07.2014 09:54:20


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Pražené mandle

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.