reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pražená dýňová semínka

Skvělá chuťovka pro dlouhé chvíle u televizní obrazovky - recept na pražená semínka z dýně.


  • 3,0

    900×

    3 900
  • 1 hod

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 °C.

Osolenou vodu uvedeme do varu a vhodíme do ní dýňová semínka, která jsme důkladně očistili. Semínka vaříme 10 minut. Pak je vyndáme z vody a pečlivě osušíme (v utěrce nebo v papírovém ubrousku). Semínka smícháme s olejem nebo s máslem a rozložíme na plech vyložený papírem na pečení.

Takto připravená dýňová semínka dáme na 30 až 40 minut do trouby a po každých 10 minutách je promícháme. Semínka pečeme, dokud nejsou dozlatova.

Před podáváním musíme pražená dýňová semínka nechat vychladnout a uzavřít do sáčku.

Foto: Vojtěch Leman

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pražená dýňová semínka

    Celkový počet komentářů: 23
    • Janča
      Janča

      Netuším, ze kterého druhu dýně je správné pražit semínka. Právě jsem vyndala z trouby semínka z Hokaido a slupka je sice dozlatova, vnitřek ale na uhel. Pekla jsem přesně podle návodu. Příště zkusím mikrovlnku, snad to dopadne lépe.

      17.10.2015 15:50:18

    • katka
      katka

      Komentář k receptu Pražená dýňová semínka

      asi jsem mimo, ale jí se to celé nebo se vylupují?

      26.10.2013 11:15:23


      • jana
        jana

        Re: Komentář k receptu Pražená dýňová semínka

        záleží na semenech, k jídlu a pražení jsou vhodná semena z dýně olejné, semena se neloupou, jsou zelená, jen se operou, rychle osuší, pak se praží na oleji na sladko nebo na slano, nevidím důvod nač vařit, to je podle mě hovadina

        11.02.2014 11:11:20

      • Petr
        Petr

        Re: Komentář k receptu Pražená dýňová semínka

        Bezslupkové se jedí celé a co myjí slupku tak se loupou :-)

        01.11.2018 11:14:21

    • znalec
      znalec

      píšu jako člověk z kraja, kde sů dyně na každém polu.. ten recept je totální bulshit :D proč vařit? proč olej? hovadina za hovadinů..

      normálně nasolím nebo naložím do česneka.. (dle teho, jaků chcu mět příchuť), tak na 2 dni, hodím to na pekáč a peču, občas prohrábnu, aby sa upéklo rovnoměrno..

      či, jak již tu bylo zmíněno, potočím to v mikrovlnce..

      bože, nejaký měšťák bude veřejně poučovat, jak sa majů dělat jádra, ne? :d

      06.10.2011 21:58:49


    Nalezeno receptů: 23
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pražená dýňová semínka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.