Recept na pravý vídeňský knedlík, který je dokonalou přílohou k mnoha lahodným pokrmům.
1 lžička | sůl |
2 ks | vejce |
100 g | máslo |
250 ml | mléko |
1 ks | cibule |
400 g | hrubá mouka |
1 špetka | muškátový oříšek |
1 hrst | petrželová nať |
8 ks | rohlík (starší) |
Starší rohlíky nakrájíme na kostky a necháme proschnout. Do mísy vyklepneme dvě vejce, zalijeme mlékem, osolíme a rozšleháme. Do této směsi přidáme rohlíkové kostky a opatrně promícháme. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm dozlatova jemně nakrájenou cibuli s nasekanou petrželkou a necháme vychladnout. Poté vše smícháme s rohlíkovými kostkami, hrubou moukou, špetkou muškátového oříšku a opatrně promísíme. Směs na vídeňský knedlík dáme asi na hodinu odpočinout a poté ještě jednou opatrně promícháme. Z těsta vytvoříme kulaté knedlíky, které omastíme máslem a vkládáme do řádně máslem vymazaného ubrousku. Lze vytvořit i klasický kulatý podlouhlý knedlík, ale doba varu je o něco delší. Kulaté vídeňské knedlíky vaříme v páře asi 15 minut a kontrolujeme, aby se nám nerozvařily. Uvařené pravé vídeňské knedlíky znovu potřeme rozpuštěným máslem, nakrájíme silnou mastnou nití a můžeme servírovat k různým masům a omáčkám.
Foto: Maxpixel.freegreatpicture.com
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena