reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravý steak z hovězího roštěnce

Recept na šťavnatý steak z kvalitního hovězího masa.


  • 4,1

    4,1 9
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

1937 kJ / 462,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Hovězí roštěnec v celku nakrájíme přes vlákna na 4 - 5 cm silné plátky. Poté necháme maso alespoň 45 minut odstát.

Maso pouze opepříme a vložíme na rozehřátou pánev. Je dobré, aby pánev měla silné dno. Maso 2 minuty opékáme z každé strany a potom jej přesuneme do pekáčku a vložíme na 10 minut do trouby s teplotou pouhých 80 °C.

Hovězí maso poté vyjmeme, necháme 5 minut odpočinout a opět vložíme do trouby na dalších 10 minut při 80 °C. Propečenost masa můžeme zjistit jeho zmačknutím, tj. čím je gumovější, tím méně je propečené. Před konzumací steak mírně osolíme.

Pravý steak z hovězího roštěnce podáváme s hranolky, popřípadě grilovanou zeleninou nebo pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravý steak z hovězího roštěnce

    Celkový počet komentářů: 1

    • zdeněk hamšík
      zdeněk hamšík

      s citronem lepší

      maso pokapeme vydatně citronovou štávou,osolíme a necháme dvě hodiny v lednici...pak na pánvi s kouskemm mrkve na sádle pečeme pět minut z každé starany a nakrájíme a podáváme...pepř nevadí naopak...

      13.09.2016 21:40:15


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pravý steak z hovězího roštěnce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.