Pravý ruský boršč

2 h 30 min | polévka | ruská kuchyně | recept zobrazen: 467089x
Vynikající polévka podle receptu mé kamarádky Světlany, která pochází u Ruska.
Komentáře receptu 99
Uvařil jsem to (Recept vařilo 31 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí, vepřové a kuřecí maso a polévkové kosti dáme do hrnce, přidáme bobkový list, hřebíček, celý pepř a nové koření. Zalijeme vodou a vaříme , až je maso měkké.

Omyjeme opatrně červenou řepu, aby se nenarušila slupka a uvaříme do měkka.

Na másle osmažíme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vývarem z uvařeného masa, přidáme nakrájené brambory a hlávkové zelí. Až je zelenina skoro hotová, přidáme nastrouhanou červenou řepu, rajský protlak, nakrájené uvařené maso , prolisovaný nebo nastrouhaný česnek a ostřejší klobásu. Osolíme, osladíme a okyselíme podle své chuti.Necháme ještě chvilku provařit.

Na talíři ozdobíme kysanou smetanou a sekaným koprem. Můžeme použít i kopr zavařený.

autor receptu:

Pravý ruský boršč

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

Vaše cena 3990 běžně 8750 Kč sleva 54 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Pravý ruský boršč byl 01.04.2008 na 5. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,1
skvělý recept
564 hlasujících
  • Recept Pravý ruský boršč - Pravý ruský boršč
  • Recept Pravý ruský boršč - Pravý ruský boršč

Kuchařky obsahující recept Pravý ruský boršč

Recept se nachází v 896 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2734 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pravý ruský boršč

Celkový počet komentářů: 10
  • boršč danek 11.11.2016 16:44:29

    Chybí mi tam zelí.

  • Komentář k receptu Pravý ruský boršč Budu vařit poprvé 16.10.2016 18:07:30

    Prosím vás, ty tři druhy masa se vaří zároveň nebo zvlášť? Vepřové se udělá dřív než hovězí. .. děkuji

  • TomTom
    Chybí více než polovina ingrediencí TomTom 23.02.2016 16:00:45

    Bohužel, v této internetové kuchařce "Vareni.cz" je tento nedostatek dost častý. Ale tentokrát je to už vrchol lajdáctví.
    V ingrediencích chybí : cibule, kořenová zelenina, brambory, hlávkové zelí, rajský protlak, česnek, klobása, zakysaná smetana a kopr.
    Opravdu - pravý ruský boršč !!!

  • UKRAJINSKÝ petrsparta 14.11.2014 12:02:29

    Žádný ruský , boršč je UKRAJINSKÁ polévka

  • osvědčený recept Vladimír Šimůnek 09.08.2015 02:13:12

    Dělám ho už 20 let a přátelé se o něj perou: hovězí + kosti a jiné maso ano, třeba uzené a klobása, ale ne kuřecí. tak na 10 porcí po 30 cibule, mrkve a petržele (dřív jsem krájel, dnes už jen strouhám nahrubo). Vařená řepa na nudličky osmahnutná na másle, cukr, ocet , protlak je lepší, ale nakládaná ji nahradí také k nerozeznání a ušetří čas. No kromě koření až pak jen 1/4-1/5 na nudličky hlávky zelí (podle velikosti hlávky) dochutit a podávat. Navrch kysaná smetana. Nikdy jsem nedával brambory. To už je jiný recept.

  • boršč 06.11.2013 20:59:38

    Recept je výborný, dnes jsem uvařila 5 litrů a zítra očekávám strávníky, kteří si ještě odnesou ve sklenici domů. Dala jsem si 2 plné talíře a nemám vůbec výčitky, vždyť je to samá zelenina .... fakt skvělý recept a není nic, co dodat ZM

  • Komentář k receptu Pravý ruský boršč Nikola 29.09.2013 19:48:25

    No super ideme varit tento borsc a polka ingrediencii nie je napisana. Prisli sme z obchodu a nemame takmer nic na tuto polievku, hrozne napisany recept. Ako nieco take ako pretlak a koreninova zelenina ste mohli do tych ingrediencii napisat

  • Nekompletní seznam 05.08.2012 13:40:07

    Jak psal Rostislav dříve, seznam je nekompletní.
    Chybí tam ZELENINA a BRAMBORY. Nejsem tak zkušený kuchtík, abych dokázal odhadnout potřebné množství, stále se učím... Bylo by fajn, kdyby ten seznam někdo upravil a nebo aspoň nechal komentář.
    Díky.

Nalezeno receptů: 99
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pravý ruský boršč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept