reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravý ruský boršč

Pravý ruský boršč

Vynikající polévka podle receptu mé kamarádky Světlany, která pochází u Ruska.


  • 4,2

    595×

    4,1 595
  • 2 h 30 min

  • 35×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Hovězí, vepřové a kuřecí maso a polévkové kosti dáme do hrnce, přidáme bobkový list, hřebíček, celý pepř a nové koření. Zalijeme vodou a vaříme , až je maso měkké.

Omyjeme opatrně červenou řepu, aby se nenarušila slupka a uvaříme do měkka.

Na másle osmažíme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vývarem z uvařeného masa, přidáme nakrájené brambory a hlávkové zelí. Až je zelenina skoro hotová, přidáme nastrouhanou červenou řepu, rajský protlak, nakrájené uvařené maso , prolisovaný nebo nastrouhaný česnek a ostřejší klobásu. Osolíme, osladíme a okyselíme podle své chuti.Necháme ještě chvilku provařit.

Na talíři ozdobíme kysanou smetanou a sekaným koprem. Můžeme použít i kopr zavařený.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravý ruský boršč

    Celkový počet komentářů: 103
    • ladislav
      ladislav

      pravý ruský boršč

      Vážení ,
      pravý boršč by měl obsahovat minimálně dva druhy masa, tjest třeba hovězí a vepřové, ale může i více druhů. A nikoliv žádné náhražky typu párky a klobásy a někde jsem i porci vrátil, protože tam měl kuchař inovátorský nápad v podobě že tam dal fazole

      01.04.2019 13:20:55

      • Koláček
        Koláček

        Re: pravý ruský boršč

        Dobrý den .Pravý Ruský borš čneexistuje.Jde o ukrajinské národní jídlo .Rusové jej převzali,stejn jako Ukrajinci převzali Pelmeňe z Ruské kuchyně ....

        11.08.2019 12:12:49

    • Alex
      Alex

      Ale...- " ostřejší klobásu " tam ne davame... , nahradime ji zelim...

      30.11.2017 21:02:29


    • Alex
      Alex

      Ale...- " ostřejší klobásu " tam ne davame... , nahradime ji zelim...

      30.11.2017 20:32:26

    • danek
      danek

      Chybí mi tam zelí.

      11.11.2016 16:44:29

    • Budu vařit poprvé
      Budu vařit poprvé

      Komentář k receptu Pravý ruský boršč

      Prosím vás, ty tři druhy masa se vaří zároveň nebo zvlášť? Vepřové se udělá dřív než hovězí. .. děkuji

      16.10.2016 18:07:30

    • TomTom
      TomTom

      Chybí více než polovina ingrediencí

      Bohužel, v této internetové kuchařce "Vareni.cz" je tento nedostatek dost častý. Ale tentokrát je to už vrchol lajdáctví.
      V ingrediencích chybí : cibule, kořenová zelenina, brambory, hlávkové zelí, rajský protlak, česnek, klobása, zakysaná smetana a kopr.
      Opravdu - pravý ruský boršč !!!

      23.02.2016 16:00:45

    • Vladimír Šimůnek
      Vladimír Šimůnek

      osvědčený recept

      Dělám ho už 20 let a přátelé se o něj perou: hovězí + kosti a jiné maso ano, třeba uzené a klobása, ale ne kuřecí. tak na 10 porcí po 30 cibule, mrkve a petržele (dřív jsem krájel, dnes už jen strouhám nahrubo). Vařená řepa na nudličky osmahnutná na másle, cukr, ocet , protlak je lepší, ale nakládaná ji nahradí také k nerozeznání a ušetří čas. No kromě koření až pak jen 1/4-1/5 na nudličky hlávky zelí (podle velikosti hlávky) dochutit a podávat. Navrch kysaná smetana. Nikdy jsem nedával brambory. To už je jiný recept.

      09.08.2015 02:13:12

    • petrsparta
      petrsparta

      UKRAJINSKÝ

      Žádný ruský , boršč je UKRAJINSKÁ polévka

      14.11.2014 12:02:29


    Nalezeno receptů: 103

    Přidat příspěvek k receptu Pravý ruský boršč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.