reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravý hospodský hovězí guláš

Recept na oblíbený guláš do mojí kuchařky, ale nejen do ní. Ochutnejte taky.


  • 4,4

    87×

    4,4 87
  • 2 h 30 min

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na pravý hospodský guláš použijeme hovězí maso přední nebo kližku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.

Cibuli osmahneme na sádle nebo oleji, smažíme tak dlouho, dokud není opečená téměř dohněda. Posypeme 2 lžícemi papriky, přidáme rajský protlak nebo rajče bez slupky a semen, přisypeme 2 lžíce hladké mouky. Chvilku ještě necháme osmahnout a trochu podlijeme vodou.

Maso nakrájené na větší kousky (cca 3 x 3 x 3 cm) vložíme do základu, aby se v něm obalilo. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci majoránky a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené. Dusíme doměkka. Průběžně do guláše přiléváme podle potřeby horkou vodu. Ochucujeme majoránkou. Pokud guláš ještě potřebuje zahustit, najemno nastrouháme do guláše bramboru a vaříme ještě půl hodiny. Lze zahustit i nadrobno pokrájenou chlebovou střídou, pak zahušťujeme až 10 minut před koncem varu. Nakonec dochutíme pravý hospodský hovězí guláš podle chuti česnekem, solí, pepřem a majoránkou.

Pravý hospodský hovězí guláš podáváme s chlebem nebo knedlíkem a na talíři sypeme cibulí pokrájenou na kolečka.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravý hospodský hovězí guláš

    Celkový počet komentářů: 12
    • ivanclever
      ivanclever

      hospodský guláš

      Vážení, myslím,že 99% těchto receptů je odněkud opsáno, aby se " autoři " zviditelnili. Asi to nikdo nezkusil. Mne trochu zaujala ta mouka na začátku. Zrovna teď jsem asi v polovině vaření. Majoránka na začátku? Obvykle zhořkne. Přidávám tam paprikovou pastu z maďarské tuby a jsem zvědavej jak to dopadne.

      21.03.2019 11:27:08

    • epalinka
      epalinka

      Včera jsem uvařila guláš a sklidila obrovskou pochvalu.Díky za recept.

      12.08.2018 20:07:46

    • petule2803
      petule2803

      Pravý hospodský guláš

      Dobrý den,do základu jsem ještě přidala trochu drcenýho kmínu,na jemno nastrouhaný česnek a je naprosto geniální.

      10.02.2017 12:55:50


    • MM
      MM

      Komentář k receptu Pravý hospodský hovězí guláš

      Dost se povedl, cibulku jsem dělala pomalu, začátek jsem udělala stejný podle receptu,potom podlila pivem a majoránku jsem tam nedala, je dobrý.

      16.05.2016 12:17:38

    • Renata
      Renata

      Komentář k receptu Pravý hospodský hovězí guláš

      Přesné vaření dobrého guláše nelze dělat úplně přesně podle návodu. Je to něco jako překládat z angličtiny doslova.A já ho ted dovařuju a asi bude dost dobrý....

      26.04.2016 14:33:29

    • humu
      humu

      Komentář k receptu Pravý hospodský hovězí guláš

      Vau. Zjistil sem, že do toho mám narvat rajský protlak podle potřeby. Neměl by snad RECEPT sdělit, kolik mám čeho do guláše zamíchat? Nebo si mám hodit kostkou? Dále bych měl do guláše přidat lžíci majoránky a následně průběžně dochucovat majoránkou a na závěř přidat majoránku. Tohle není recept. Tohle není ani chemický složení. Tohle není pravý gůláš, tohle je pravej průser, jak krást lidem čas při hledání skutečného receptu. Nepotřebuju pravej, chutnoučkej a ni světovej recept pradědečka Jarmila. Bylo by ale fajn po hodině hledání nají alespoň něco, co se dá receptem nazvat.

      01.04.2016 15:23:19

      • jarda
        jarda

        Re: Komentář k receptu Pravý hospodský hovězí guláš

        No, pokud skutečně chcete přesné poměry surovin, tedy tzv. vaření pro blbé, tak vám doporučuji třeba guláš z jednoho hrnce. Tam máte všechny suroviny celkem přesně vymezené, dáte do hrnce, přikryjete, dáte do trouby a pak po určité dané době vyndáte a servírujete. Já chápu vaření jako tvůrčí činnost, takže je to metodou pokusu a omylu, když dělám něco nového. Zkouším pomalu přidávat nějakou novou ingredienci a přidávám a přidávám, až mi to chutná. Ovšem pozor! Ono to, že to chutná mně, ještě nemusí chutnat jinému. Takže proto většina běžných receptů neobsahuje přesné poměry, ale používá se slůvka " dochutíme... " .

        08.01.2019 04:42:58

    • László
      László

      Komentář k receptu Pravý hospodský hovězí guláš

      Názvy "pravý", " vynikajúci" a pod. sú názvy, ktoré ukazujú kultúrnu úroveň autora...
      Recepty s identickým obsahom nájdete v každej kuchárskej knihe či internete. A netvrdia, že to je ten "pravý", "autentický" atď. recept.
      Prečo?
      Pretože taký recept neexistuje.
      V jednej reštaurácii ho varia napr. podobne ako je tento recept, v inej tiež podobne ale s malou obmenou a tak koľko je kuchárou na ten istý recept, toľko rôznych výsledkov (určite chutných) môžeme nájsť.
      Takže žiaden "pravý".
      Hospodský!

      18.03.2016 23:48:32

    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pravý hospodský hovězí guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.