reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pravý hospodský guláš

Recept na pravý tmavý hospodský guláš, je ten nejlepší, jaký znám.


  • 3,5

    13×

    3,4 13
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a hovězí maso na středně velké kostky. Cibule používáme tolik, kolik masa (avšak na váhu). Někdo tvrdí, že na objem, ale to není správně.

Cibuli dáme smažit na rozpáleném sádle a smažíme tak dlouho, dokud nebude téměř černá. Může se zdát, že je spálená, ale pokud ji budeme hlídat, cibule se vám zbarví do tmavě hnědé barvy, a přesto bude mít dobrou nasládlou chuť. Samotné smažení cibule je při přípravě guláše nejdelší proces, který trvá zhruba 1,5 - 2 hodiny. Když je cibule takto připravená, na chvíli ji stáhneme z ohně.

Cibuli potom opět rozpálíme a přidáme pokrájené hovězí maso. V tuto chvíli se začne z masa vypouštět šťáva a na cibuli karamelizovat. Směs na pravý hospodský guláš osolíme a opepříme. Karamel seškrabáváme nejlépe kovovou obracečkou, aby se nám nepřipaloval. Šťávu z masa necháme odpařit a guláš zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme vodou do úrovně masa. Guláš necháme dusit pod pokličkou do změknutí masa. Není nutné guláš zahušťovat, zkaramelizovaná cibule jej zahustí sama. Nakonec hospodský guláš podle chuti dosolíme a dopepříme.

Pravý hospodský guláš podáváme s knedlíky, dobrý je i s chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravý hospodský guláš

    Celkový počet komentářů: 1

    • Troll
      Troll

      Výborný guláš, delší příprava tedy, místo vody doporučuji nastavovat kvalitním vývarem.

      19.02.2017 19:30:39


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pravý hospodský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.