reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

Celkový počet komentářů: 526
  • Zdenka
    Zdenka

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    věnečky jsem rozřízla a zmrazila ve středu a naplnila v sobotu nic se nestalo byly vznikající

    01.06.2019 03:05:25

  • zdena
    zdena

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    já peču věnečky na 200 st.25 minut.před pečením je postříkám vodou,krásně naběhnou

    17.05.2019 15:35:08

  • zdena
    zdena

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    já peču věnečky na 200 st.25 minut.před pečením je postříkám vodou,krásně naběhnou

    17.05.2019 15:34:41

  • :-)
    :-)

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Jiné věnečky už nepeču! Děkuji za recept!

    07.04.2019 15:34:16

  • Adéla
    Adéla

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Věnečky zatím super, čekám až vychladnou a jdu plnit krémem. Děkuji za recept. ��

    10.03.2019 18:22:56

  • Lucie
    Lucie

    Dotaz pocet

    Dobrý den nakolik cca kusů je recept prosím moc dekuji

    09.03.2019 10:04:30

    • Bedřiška
      Bedřiška

      Re: Dotaz pocet

      Záleží na tom jak je ěláte veliké, když dělám asi tak velké jako v cukrárně tak jich z jedné dávky udělám 25 - 30 ks.

      09.03.2019 12:46:14

  • Ivík
    Ivík

    žloutkové věnečky

    prosím o radu zkušených hospodyněk, 30 let dělám věnečky podle jednoho receptu (1/4 litru vody, 125 g Hery,4 vejce)byla jsem vždy úspěšná, ale teď mi to prostě nejde :-(. Už jsem vyzkoušela co se dá (sádlo, hladkou mouku, přesně postup), ale věnečky NIKDY nevyběhnou.Jsem zoufalá, věděl by někdo prosím radu? Děkuju

    14.01.2019 09:45:12

    • Terka
      Terka

      Re: žloutkové věnečky

      Poté, co těsto stáhnu ze sporáku a dám do mixéru vyšlehat s vajíčky, přidám lžičku prášku do pečiva. Věnečky krásně naběhnou a pokud během pečení neotevřete troubu moc brzo, nespadnou.

      19.02.2019 13:36:00

    • Olga
      Olga

      Re: žloutkové věnečky

      Ja vzdy davam olej namiesto margarinu a,,vzdy som mala dobre.A polohrubu aj.hladku muku.

      19.04.2019 21:16:59

  • Kate
    Kate

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Prosím aky je to stuzeny pokrmovy tuk? A nepadnu mi tie venceny uz 2 plechy odpalovane skoncilo v kosi

    22.12.2018 22:07:28

    • Radana
      Radana

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Je to například Omega, Iva...

      29.12.2018 22:36:45

    • Veu
      Veu

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Trouba se nesmí otevírat, až věnečky vyběhnou tak potom můžete otevřít troubu.

      05.01.2019 10:41:29

    • Dády
      Dády

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Z toho receptu mám 3 plechy (dávala jsem věnečky daleko od sebe).
      První várku jsem pekla těch 20 minut a splaskly, bylo to málo. Druhý plech jsem pekla 25 minut a jakštakš, třetí jsem pekla 30 minut a ty se povedly nejlíp.
      Nakonec jsem dala dopéct ten první plech a ještě se trochu nafoukly. Tak uvidím, jak to dopadne, když je naplním...

      25.01.2019 18:44:07

  • Rosta
    Rosta

    Ahoj,chci vás poprosit o radu..jaký nástavec na stříkání těsta je nejlepší na věnečky? at z toho nemám tenké nudle?

    ¨děkuji

    30.11.2018 20:17:36

  • Jan Matoušek
    Jan Matoušek

    Je možné odpalované těsto péci v horkovzdušné troubě? A nesrazí se těsto? Jinou možnost pečení nemám.

    11.11.2018 19:24:12

    • Bóďa Rudischová
      Bóďa Rudischová

      Dobrý den, já běžně dělám v horkovzdušné troubě a dobrý. Jen hlídat ať nejsou moc upečené ( úplně do hněda nemohu, pak se drolí ),ale jinak jsou nadýchané a fajne. Až tak velký rozdíl o proti normálnímu pečení jsem nepostřehla. Netuším,zda je rozdíl mezi horkovzdušnými troubami, ale u mě dobrý.

      29.11.2018 05:53:10

    • jadr
      jadr

      Jinak než hokovzduchu je nepeču, opravdu se není čeho bát. Dobrou chuť.

      29.11.2018 23:00:12

  • Jaroslava
    Jaroslava

    Žloutkové věnečky pravé

    Výborné, udělala jsem dvě davky , místo tuku jsem dala máslo

    18.05.2018 20:41:22

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Výborné věnečky, doma se po nich jen zaprasilo, jen jsem je musela nechat v troubě delší dobu, než je uvedeno v receptu.

    18.05.2018 06:55:30

  • Jana
    Jana

    pravé žloutkové věnečky

    Opravte si název receptu,nejsou to pravé žloutkové věnečky. Ty se nedělají ze ztuženého tuku, ale pouze z másla nebo sádla a hlavně,krém do nich je kromě mléka a cukru hlavně ZE ŽLOUDKŮ !!! Podle toho se totiž jmenují. O tom,že tam nemáte ani fondánovou polevu už ani nemluvím :(

    22.03.2018 21:09:03

    • Bedřiška
      Bedřiška

      Re: pravé žloutkové věnečky

      Mě nevadí, že to nejsou pravé žloutkové věnečky, ale mám velikou radost, že chutnají a povedou se. Vy máte pravé žloutkové věnečky, ale děláte je ze žlouDků což zase vadí mě :)

      19.05.2018 21:56:04

    • Eva
      Eva

      Re: pravé žloutkové věnečky

      take delam venecky ze sadla ale davam polohrubou mouku a ne hladkou jak se tu pise a jsou vyborny

      07.08.2019 12:22:24

  • Iveta
    Iveta

    Žloutkove věnečky

    Děkuji za recept hned na poprvé se povedly. Akorát máslo muselo být do krému více ,aby byla hustější konzistence. �

    14.03.2018 18:09:26

  • Veronika
    Veronika

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Výborné věnečky, těsto i krém super a nic jsem nemusela upravovat. Akorát já dělám Cukrovou polevu: 150 g moučkového cukru, voda, 1 lžíce citronové šťávy. Do misky nasypeme cukr, zalijeme ho vodou, citronovou šťávou a mícháme, až poleva zbělí a zhoustne.

    14.02.2018 15:52:17

  • Alena
    Alena

    těsto na věnečky výtečné,doba pečení nesedí musela jsem několikrát přidávat minuty abych je dopekla dostala jsem se snad ke 40 minutám a pak to bylo ok. Krém výtečný ale musela jsem přidat ještě máslo aby to neteklo a drželo aspoň trošku a je ho též zbytečně moc.Jinak palce nahoru chuťově výborné :-)

    12.02.2018 19:05:50

  • Kateřina
    Kateřina

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Tak jsem je prave dodelala,poprvy jiny recept po 5ti letech a komplet vsechny mi splaskly,testo ridsi nez jsem zvykla,rozkrojit ani nepujdou.

    15.11.2017 19:15:18

    • Ema
      Ema

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      To se divím,já zase dělám jen tyto a mám je úplně luxusní.

      15.11.2017 21:05:04

    • Dana
      Dana

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Ja mela jine recepty asi tri ruzne, ale tyhle venecky jsou nejlepsi ze vsech, co jsem kdy delala. Nevim co se na nich nepovedlo. Jen dobu peceni kazdy musimprizpusobit sve troube.

      13.02.2018 14:40:45

  • Fifinka
    Fifinka

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Výborné a jednoduché........

    23.03.2017 08:28:20

  • lucie
    lucie

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    prosim pekne kolik kusu z toho vyjde dekuji :)

    21.02.2017 16:34:38

  • Sabina
    Sabina

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Moc dekuji za vynikajici recept, venecky jsem dnes delala poprve a mely velky uspech.

    29.01.2017 19:16:15

  • simel
    simel

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Dobry den. Chci se zeptat jak dlouho vydrzi venecky? Chci je na vanoce tak jestli neni brzy. Dekuji

    19.12.2016 16:28:46

  • Satine
    Satine

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Chce to péci delší dobu, 20min na 200 a uvnitř syrové. Tak jsem to ještě nechala dosušit na cca 100. Takže bych se nebála na těch 170 klidně 30 minut :) (měla jsem je malé) Ale je to super recept :)

    16.12.2016 18:13:44

  • ovec
    ovec

    žloutkové věnečky

    jak to můžou být pravé žloutkové věnečky, když v kému nemáte žloutkový krém,podle kterého se jmenují ?

    18.11.2016 21:15:06

  • Eldorádo
    Eldorádo

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Recept jsem vyzkoušela a jsem nadšená! Už jsem dělala věnečky i větrníky podle několika receptů, ale tento je králem mezi nimi. Moc za něj děkuji a ihned si jej ukládám k ostatním mým osvědčeným receptům.

    20.10.2016 17:28:35

  • lenislav
    lenislav

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Právě jsem dodelala . Jen teda s máslem místo toho tuku a výborné �

    31.07.2016 16:36:36

  • ivanka (tecka) krejcova
    ivanka (tecka) krejcova

    Pravé žloutkové věnečky

    Ze dvou dávek jsem udělala cca 100ks malých věnečků a při oslavě 60 se při 30 přítomných po věnečkách jen zaprášilo i když jsem kvůli dětem nedělala polevu.

    28.07.2016 14:45:27

  • Petronela
    Petronela

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Mužů se zeptat kolik je z této dávky venecku?

    07.05.2016 21:12:58

  • patrica
    patrica

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Mohu dát místo toho máslo?

    27.04.2016 22:57:41

  • Jitka
    Jitka

    žloutkové věnečky

    Věnečky luxusní, vždy se povedou.

    12.04.2016 13:16:38

  • petra
    petra

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Věnečky jsou naprosto famozní , už jsem je dělala po několikáté a pokaždé jsem byla velmi chválena . Dnes jsem je pekla na rodinnou oslavu , dostala jsem to úkolem ,tak doufám, že zase budou chutnat ;-) Když jsem je dělala poprvé ,měla jsem z odpalovaného těsta strach ,ale je to opravdu jednoduché a recept vynikající . Za mě TOP !!

    08.04.2016 21:04:33

  • petrušák
    petrušák

    Prosím o radu.
    Vaše věnečky jsem dělal už kolikrát, ale dneska jsem zrovna moc potřeboval aby s e mi povedly a v troubě vypadaly krásně, vyskočily, ale jak jsem je vyndala z trouby, jsou z nich placky, jak to, proč, nevíte?
    Abych věděla pro příště.

    16.03.2016 13:00:17

  • Ketka
    Ketka

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Dobrý den, paní Bedřiško, chtěla bych Vám poděkovat za skvělé recepty. Protože máte zkušenosti i s pečením pro bezlepkáře, chtěla bych se Vás zeptat, jestli byste mi prosím neporadila jakou značku bezlepkové mouky použít do tohoto receptu, případně jestli je třeba nějak upravit množství surovin. Děkuji.

    14.03.2016 13:30:17

    • Bedřiška
      Bedřiška

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Dobrý den, tyto věnečky dělám i v bezlepkové úpravě, vyměním akorát mouku za bezlepkovou Jizerku.

      15.03.2016 07:54:29

  • Zdeňka
    Zdeňka

    Dobrý den, také jsem dělala:-) věnečky luxusní, ale když jsem zašlehávala pudink do másla, tak se mi ten pudink nerozšlehal a krém zůstal takový hrudkovatý, poradíte co s tím?

    10.03.2016 07:30:37

  • Eliška
    Eliška

    Zdravím, zajímalo by mě, co se myslí pod pojmem "ztužený tuk"... Můžu použít heru? Nebo co doporučujete? :)

    28.02.2016 19:00:41

    • Anna
      Anna

      Ztužený tuk je tzv. 100% tuk. V obchodech je k dostání pod názvy IVA nebo OMEGA.
      Hera rozhodně není vhodná.

      05.03.2016 19:40:46

  • Lenchula
    Lenchula

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    ja delala odpalovane testo asi 15x a venecky se mi z toho podarili udelat jen 3x z toho nejuzasnejsi byly na poprve :-))
    Vcera se mi povedli,ale myslim,ze dokonale nebyly.
    Jak tady pisou v komentarich,ze meli testo ridke,tak to si myslím,ze bylo tim,ze testo nebylo dostatecne odpalene.
    Ja jen potrebuju pochopit to,ze jako vajickama urcuji hustotu testa? Cim vic - tim je testo ridsi? Vcera jsem totiz nakonec dala vajicka jen dve. Pri dlouhem mixovani prvniho vajicka se mi testo vubec nespojilo. Tak jsem pridala druhe a to zas uplne zhoustlo a ja uz se tam bala dat treti,aby z toho nebyla guča. I kdyz jse ve finale venecky povedly,bylo videt,ze testo by melo byt o malinko ridsi. Strasne blbe mi to slo totiz plnit na plech ze sacku.
    Ma otazka je tedy ta,kdybych tam dala to treti vajicko,bylo by testo akorat,jako ze by to o neco zridlo nebo naopak by to jeste vic zhoustlo?
    A jakto ze v nekterych receptech pridavaji i kypr.prasek a v nekterych ne?

    20.02.2016 06:46:36

  • Renáta
    Renáta

    Také věnečky dělám,jsou FANTASTICKÉ.Krém dělám mnohem jednodušeji.Koupím si DORTOVOU NÁPLN zn:STILLA dolce (mají v KAUFLANDU,VANILLA,LIGUEUR.JE TO MOC DOBRÝ KRÉM,MÉNĚ PRÁCE A VYJDE TO MNOHEM LEVNĚJI.PŘEJI DOBROU CHUT.

    01.12.2015 22:11:31

  • Jujájo
    Jujájo

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Jeste mam jednu otázku, jak dlouho věnečky vydrží? Chtěla bych je vzít druhy den do práce, budou ještě dobré nebo uz to "nebude ono". Děkuji. Dam vedet jak se povedly :)

    30.11.2015 11:03:14

    • Bedřiška
      Bedřiška

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      z jedné dávky udělám asi 25 věnečků o průměru asi 8 cm. Když je nesníte tak do druhého dne vydrží v ledničce. Přeji ať se vám povedou a hlavně chutnají. V práci s nimi určitě budete mít úspěch.

      30.11.2015 11:21:28

  • Jujájo
    Jujájo

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Recept vypadá skvěle! Kolik venecků z jedné dávky je? Uvažuju jestli pro začátek nezkusit z poloviční dávky...

    30.11.2015 10:46:18

    • Bedřiška
      Bedřiška

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      záleží na tom jak velké budete dělat věnečky.

      30.11.2015 10:50:20

  • ajinka774
    ajinka774

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Venecky se povedly opravdu skvely a jednoduchy recept :-)

    07.09.2015 20:09:28

  • luciferka2911
    luciferka2911

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Mockrát děkuji za recept. Dělala jsem odpalované těsto poprvé a povedlo se !

    08.05.2015 17:48:21

  • Eliška
    Eliška

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Moc děkuji za skvělý recept! :) Dělala jsem je poprvé v životě a náramně se vyvedly! :)

    06.05.2015 17:57:49

  • Tereza
    Tereza

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Delala jsem dvojitou davku, testo vyslo 85 kousku a kremu bylo taky akorat, jsou vyborne! Diky za recept!

    17.04.2015 09:36:49

  • janinab
    janinab

    naprosto skvělé

    Dobrý den paní Bedřiško,
    věnečky jsem pekla poprvé v životě včera synovi k narozeninám. Jsou naprosto úžasné, povedly se a hlavně chutnaly všem!!!!! Děkuji za recept.

    13.04.2015 08:06:12

  • Majka
    Majka

    skvělý recept

    Děkuji za recept. Jsou výborné, krásně nadýchané.

    13.03.2015 12:52:50

  • Lucka
    Lucka

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    jsou výborné :-)

    01.03.2015 18:02:35

  • eva Kalvarova
    eva Kalvarova

    mnam

    15.02.2015 06:39:48

  • katkaplesnikova156
    katkaplesnikova156

    Jen jedna věc.. Věnečky se potahují upravenou fondánovou polevou. :)

    14.02.2015 17:23:10

    • Ella
      Ella

      @katkapleasnikova156 ~~~~~~~~~ Ano, vime a dekujeme za nazor...... mimo jine, recept ma zadano POLEVA, ne fondan(t), therefore she is right. Poleva je poleva, fondant je take poleva..... smarty pants :D

      14.02.2015 17:37:13

  • Martin
    Martin

    Olej, sádlo...

    Sem mladší ročník tak nemám zrovna moc velkou zkušenost sladkého se sádlem kolik by mělo být sádlo potažmo oleje ?

    Díky :)

    09.12.2014 22:05:07

  • jana
    jana

    Kolik je věnečků cca z jedné dávky děkuji :)

    14.11.2014 13:24:06

  • Hani
    Hani

    hrubá mouka

    Zdravím kuchařky a pekařky ;)
    Mám menší dotaz, dělá nebo zkoušel někdo dělat tyhle věnečky i z hrubé mouky? Vlastním stejný recept od babičky, který je z dost staré kuchařky a tam je uvedená mouka hrubá. A vždycky je z ní dělala.
    Zajímalo by mě, jestli je v tom nějaký rozdíl, ať už při přípravě anebo v konzistenci či chuti :)

    22.10.2014 20:05:24

    • Stáńa
      Stáńa

      Re: hrubá mouka

      Já je dělám jenom z hrubé mouky a jsou výborné.Jiný druh mouky nemám vyzkoušený.

      23.11.2014 16:45:47

    • paja
      paja

      Re: hrubá mouka

      Dobrý den, ano, i z hrubé mouky lze dělat odpalované těsto. K uvedenému receptu bych podotkla jen maličkost. Za prvé jsou věnečky chutnější více upečené, ne aby byly tak bledé jako u první fotografie, a za druhé bych určitě nahradila ztužený pokrmový tuk kvalitním sádlem nebo řepkovým olejem. Peču léta na svatby a cukroví na vánoce (kolem 250 - 300 kg za sezónu) a 100% tuk jsem naprosto a striktně vyřadila z nákupu. Jinak věnečky vypadají prudce jedle :)

      29.11.2014 16:45:48

  • Kathy from Canada
    Kathy from Canada

    pomoc prosim

    Dobry den ja bydlym v Kanade od 9 roku stara tak us dobre nepisu (jsu us 36) ja mam moc rada cesky recepty ale ya nevim co ye 1/2 masla. Ya vim co je maslo ale nevim kolik ye 1/2. V Kanade cele maslo ye 454g. Ye 1/2 222g nebo yem 125g a nebo 1/2 hrnku? Prosim pomoc.

    Katka

    19.10.2014 18:08:07

    • Ella
      Ella

      Re: pomoc prosim

      Hi Kathy,
      I would love to help you, but I´m not sure that I understand your question correctly. I see nothing in the recipe regarding 1/2 butter. In any case, in Czech cooking 1/2 butter would refer to one half of 500g package of butter, therefore 1/2 would be 250g. Let me know if I answered your question or if there is anything else I can help you with. Have a great day and happy baking/cooking ;)

      19.10.2014 18:27:33

    • Bedřiška
      Bedřiška

      Re: pomoc prosim

      1/2 másla znamená 125 g Másla. U nás máme máslo balené po 250 g.

      19.10.2014 18:41:18

    • Marie Slunecková
      Marie Slunecková

      Re: pomoc prosim

      Preji krasné vánocní svátky,

      vse dobré v novem roce 2015

      18.12.2014 13:16:53

    • Renata Suková
      Renata Suková

      Re: pomoc prosim

      asi vám dávno někdo odpověděl, ale kdyby náhodou ne, tak je to 125g. Máme kostky másla 250ti gramové. Jinak řečeno"čtvrt kila" a tak se u nás říká, kup čtvrtku másla.
      Ale půlka z té čtvrtky je 125g.
      Když budete chtít, napište, jestli chcete recept na makovec, děsná dobrota, skoro nikdo to nezná, to mám po babičce- je to bez mouky- pořád si říkám, že jednou na tom zbohatnu a tak ten recept tajím, ale vy jste daleko, vám to řeknu.
      S pozdravem Renata Suková z Prahy.

      18.03.2015 14:07:32

  • KathyCalgary
    KathyCalgary

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Dobre den ya bidlim v Kanade od 9 roku stara. Neumim moc dobre psat a nevim co je 1/2 masla. Je to 1/2 hrnku nebo ye to 125g?

    prosim pomoc.

    19.10.2014 18:02:05

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    to sádlo myslíte do krému? to snad ne,ale jinde máslo psané není

    11.10.2014 14:31:23

  • Petra
    Petra

    Já dávám místo másla vepřové sádlo. Jsou úžasné!

    19.08.2014 10:03:10

  • bevgjwck
    bevgjwck

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Super recept :D

    07.08.2014 20:15:54

  • petra spoustová
    petra spoustová

    rada od cukrářky

    Zdravím. Těsto tzv. restujeme na bílé dno. Jakmile zasypete mouku, tak tou vařečkou míchejte těsto tak dlouho, až budete mít na dně kastrolu bílý povlak. Nijak slabý ale solidní.
    Krém. Klidně vařte s cukrem. Ale jak správně? Mléko 2/3 a cukr necháme dojít k varu.
    Mícháme. Ale nemusíme neustále. Z 1/3 mléka a pudinku jsme si připravili zálivku.
    Jakmile se začne mléko vařit, nalijeme zálivku. Dáme na MÍRNÝ oheň nebo stupeň a NEUSTÁLE mícháme. Krém rychle houstne. Nebojte se. Musíte míchat alespoň 3 minuty kvůli škrobu. Tak takhle mě to učili ve škole a nikdy jsem pudink nepřipálila.
    Pěkný den

    21.06.2014 23:43:59

  • jirka
    jirka

    vyskousim je doufam ze budou dobre

    21.06.2014 21:59:04

  • Ludmila
    Ludmila

    Proč žloutkové?

    Když tam není nikde ani zmínka o žloutcích.Kdy se pudink sladí ,je úplně jedno,ale do rozšlehaného mléka s pudinkem zamíchám na litr mléka tři žloutky a krém krásně drží tvar a neřídne.

    21.06.2014 21:53:26

  • very (tecka) n
    very (tecka) n

    Dělala jsem poprvé odpalované těsto a můžu říct, že věnečky vyšly dokonale, takhle dobré jsem ještě nejedla. Dávám palec nahoru.

    09.06.2014 10:23:26

  • Marfuška
    Marfuška

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    04.06.2014 18:16:04

  • Marfuška
    Marfuška

    Dle uvedeného receptu, bez problémů. Moc dobré, není čeho se bát. Povedli se mi a všem chutnali. Vždy jsem měla z odpalovaného těsta respekt, už ho nemám.

    04.06.2014 18:15:00

  • makovice48
    makovice48

    Pudink vařím úplně bez cukru, ten dám až do másla, ušlehám s máslem a postupně vešlehám schladlý pudink. Jinak se doporučuje potřít dno nádoby před vařením pudinku nebo kaše,potřít máslem. A pochpitelně míchat. A hliníku bych se nebála, nádobí se vyrábělo s hliníku, který byl určený pro potravinářské účely. Používám neustále hliníkové maďarské papiňáky minimílně 40 let. Tyhle fámy jsou hrozné, slabší povahy podléhají. Vyhodíte hliníkový hrnec a potom si klidně balíte svačinu do alobalu nebo v něm grilujete. Má to logiku ?

    25.05.2014 14:43:34

  • Andrea
    Andrea

    Pekla sem je podle tohodle receptu už několikrát, jsou výborné a vcelku jednoduché i rychlé. Ingredience tady uvedené vystačí tak akorát na jeden pekáč. Chutnají ještě o trochu lépe než z cukrárny, ale to je možná proto že si na nich sami dáte víc záležet. :)

    17.05.2014 16:48:13

  • jozka2
    jozka2

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    nic v zlom Marie,len teplota 170 st.C sa mi zda nizka na odpalovane cesto,peciem pri 200-220 st.C asu nadherne vysoke.

    05.05.2014 02:54:18

  • Vlaďka
    Vlaďka

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Děkuji za skvělý recept, dnes jsem věnečky zkusila upéct a dopadly báječně. Hned jsem si je založila mezi oblíbené recepty.

    01.05.2014 21:17:21

  • Petr Novák
    Petr Novák

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Nevím co ten člověk co jsem dal ten recept si myslí ale dělat věnečky z hladké mouky může jen opravdu pitomec věnečky se přeci dělají z hrubé protože nedělá žádné žmolky

    27.04.2014 20:52:13

    • Bedřiška
      Bedřiška

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Petr Novák, dobrý večer. Nikdo Vás nenutí dělat tyto věnečky a tak mě nemusíte hned urážet. Podle mě jste pěkný hulvát.

      27.04.2014 22:09:39

    • dahona
      dahona

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Vážený, ono to není o mouce, ale o rukách! V životě jsem neviděla dělat věnečky z hrubé mouky. Tak možná ovocné knedlíky s odpalovaného těsta! A když už nesouhlasíte se surovinami, tak to můžete napsat slušně. Pokud to ovšem umíte.

      27.04.2014 23:11:08

    • pulidu
      pulidu

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Od kdy?????
      Jak se vaše hulvátství srovná s tím, že mě nežmolkuje ani hladká mouka? To, že jste trdlo neznamená, že to nejde.
      (Trdlo není nadávka, ale stav vaší šikovnosti).

      28.04.2014 09:14:28

    • Zuzka
      Zuzka

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Takže pro všechny chytráky věnečky se určitě nedělají z hrubé mouky ale z hladké!! A paní má krém který se klasický do věnečku dává a světě div se ikdyž tam žloutky nejsou tak i přesto se mu říká žloutkový krém a pro rypaly mám na to školu takže vím o čem mluvím �ještě jsem neslyšela aby se dělali ze sádla dělají se buď z másla nebo oleje

      17.08.2018 06:12:20

    • Amélie
      Amélie

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Velká obrazová kuchařka Moučníky uvádí 4 recepty na odpalovaná těsta a jeden je s hladkou moukou, vy chytrej.

      29.11.2018 02:08:51

  • Marfuška
    Marfuška

    Žloutkové věnečky

    Moc chutné - povedli se mi

    24.04.2014 18:07:40

  • Martina
    Martina

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Velmi podobné věnečky děláváme právě o Velikonocích. Většinou používám domácí sádlo, případně máslo, ztužený tuk nikdy. A mléko čerstvé selské z farmy a výsledek je vynikající.

    24.04.2014 14:38:54

  • gabs
    gabs

    ..ja sice jejsem tak starý ročník, ale pamatuji že babička všude dávala sádlo, ...a jaká to byla mňamka... a máslo??? dned se máslo snad ani neprodává...ztužený tuk a máslo... výje to na stejno... a těch špatných věcí se nám dostívá všude hromada od uzenin, ponekvalitní sýry, přes mléčné výrobky co okolo mléka jen prošlo a čokoláda??? škoda slov , vše náhražka.. Záleží jen na nás co do sebe vpravíme a je lepší lžíce sádla, než zdravá náhražka..

    20.04.2014 10:10:31

    • Libor
      Libor

      Re: ??

      Máslo že se ani neprodává?! V supermarketu je snad 20 druhů másel, myslím MÁSLO od různých výrobců (nemyslím svinstva typu hera, stela, zlatá hana...). Považovat za stejné máslo, margarín a ztužený tuk (jen protože to má stejný tvar) může opravdu jen ten kdo o potravinách nic neví...stejně tak je to s tím, jestli si najdete kvalitního řezníka který dělá uzeniny opravdu z masa, nebo budete nakupovat debrecínku za 70 kč kilo kde je 40% masa a zbytek svinstvo, je jen na vás. Mléko je světe div se opravdu jen mléko. Kvalitních čokolád je habaděj, jen nesmíte nakupovat ty kakaové polevy, různý napodobeniny s názvem "na vaření" atd. Vše je jen o nevědomosti, lenosti a pohodlnosti, někdy je na zvážení jestli si koupit kvalitnější a ušetřit svoje zdraví, nebo ušetřit 10 Kč.

      21.04.2014 12:35:36

  • Libor
    Libor

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Proč do všeho dáváte ten zas*anej ztuženej tuk?! Pochybuju že v receptech našich babiček takový svinstva byli, potom ať se nikdo nediví, že všichni maj vysokej cholesterol, cukrovku, infarkty a všichni jsou vyžraný jak prasata...už vidím, jak tu někdo napíše, jednou za čas to nevadí ale v tom hnusným tuku je tolik sr*ček, že si tím zasviníte cévy jak nic, potom všichni lítaj po doktorech, sypou do sebe prášky horem spodem a zdraví v prdeli...

    18.04.2014 16:23:01

    • dahona
      dahona

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Vybraný slovník,jen co je pravda. Vážený, mám k Vám dva dotazy. Tak za prvé,jaký tuk by jste tam asi tak dal? Už moje babička ( narozená v roce 1890 používala ztužený tuk ). Ráda se nechám poučit. A za druhé, proč vůbec ty recepty čtete? Aby jste pak měl koho urážet? To je totiž asi jediné, co Vám jde!

      18.04.2014 18:59:03

    • josef
      josef

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Nevychovaný hulvát a někdo, kdo se neumí prezentovat jinak, než jako sprosťák.

      23.04.2014 09:44:26

    • Marfuška
      Marfuška

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Pan Libor je zřejmě mladší generace, tak neví, že dříve se o škodlivosti ztužených tuků nevědělo. Na druhé straně moje babička vyrostla na sádle, bůčku, ztužených tucích a jiných dnes zatracovaných surovinách a dožila se ve zdraví 93 let stejně jako její sestra a bratr.
      V každém případě nikdo nikoho nenutí dopodrobna dodržovat popsaný recept.
      Pokud něco nejím nebo mi to v receptu vadí, tak to nahradím něčím jiným.
      Mimochodem věnečky jsem dělala podle tohoto receptu, tuk nahradila máslem a moc se povedly a moc chutnaly. Díky za dobrý recept.

      24.04.2014 18:05:58

  • iRČA
    iRČA

    pravé žloutkové věnečky

    Dobrý den vyzkoušela jsem je a jsou opravdu moc dobré. Zdravím

    17.04.2014 16:03:33

  • Bára
    Bára

    Super recept

    Milá paní Bedřiško.
    Recept je skvělý a věnečky výborný. Já jsem nekuchařka, nevařím, a přesto jsem věnečky zvládla na první pokus bez jakýchkoli problémů a zádrhelů. Dělala jsem je teda déle než dvě hodiny, ale jsou výtečné. Ušila jsem si na sebe bič, protože je budu muset dělat častěji, všem moc chutnají!
    Děkuji za super recept. :-)

    13.04.2014 11:52:15

  • Petr
    Petr

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Dobrý den, krém se mi vždy srazí, máslo, když ho do pudinku zašlehám, udělá malé hrudky. Nevíte, čím by to mohlo být, kde dělám chybu? Děkuji.

    25.03.2014 19:07:06

    • Jandová
      Jandová

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Všechny ingredience musí mít stejnou pokojovou teplotu.

      25.03.2014 22:59:47

    • renata
      renata

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      je potřeba pudink zašlehávat postupně,sražený krém se dá napravit postupným zahříváním a šleháním při chládnutí

      27.03.2014 09:18:50

  • Radek
    Radek

    Malá rada ke krému- puding oslaďte až když je HOTOVÝ, když budete vařit mléko s cukrem a puding. práškem dohromady jak je uvedeno v receptu, neumícháte to ani náhodou i když budete míchat ceou dobu- bude se Vám tvořit karamel dole, puding bude mít jinou barvu a chuť než má mít.. "drobná" maličkost ale vyhodil jsem ho do koše napoporvé :(

    19.03.2014 17:15:45

    • Alena
      Alena

      Tak já dávám cukr do mléka u každého pudinkového krému a jsou všechny super. Cukr neskřípe mezi zubama. Že se vám krém nepovedl určitě nebylo cukrem při vaření pudinku.

      19.03.2014 18:45:44

    • Jandová
      Jandová

      Zásadně vařím pudink s cukrem a dosud ni žádný karamel krém nepokazil. Nemáte náhodou "volšový" ruce?

      19.03.2014 23:06:10

    • marcela (tecka) hockeova
      marcela (tecka) hockeova

      Já bych bez tzv. "pískačku" neuvařila ani puding ani kaši. Je to hrnec ještě našich maminek a možná i babiček a já na něj nedám dopustit. Na puding a krupicovou kaši je ideální pomocník. Doporučuji, ale ani nevím, zda se dá ještě koupit a zda se ještě vůbec vyrábí.

      25.03.2014 15:26:52

    • karofka
      karofka

      Puding nebo kaši vařím v nerezovém hrnci obvyklým způsobem, ale nemíchám vařečkou, nýbrž metličkou (ne spirálovou, ale podélnou). Nikdy se mi nic nepřipálí ani hrudky se nedělají. Je pravda, že v tom keramickém nádobí je to ještě lepší. Ten používám, vařím-li větší množství.

      19.05.2014 16:50:46

    • Eva
      Eva

      Vždycky dávám všechno dohromady i s cukrem a ještě nikdy se mi nestalo,že by se mi puding připálil.Chce to zkušenost a dobře míchat.

      21.06.2014 10:53:46

  • Radek
    Radek

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Malá rada ke krému- puding oslaďte až když je HOTOVÝ, když budete vařit mléko s cukrem a puding. práškem dohromady jak je uvedeno v receptu, neumícháte to ani náhodou i když budete míchat ceou dobu- bude se Vám tvořit karamel dole, puding bude mít jinou barvu a chuť než má mít.. "drobná" maličkost ale vyhodil jsem ho do koše napoporvé :(

    19.03.2014 17:14:42

  • Alena
    Alena

    dopadly dobře jenom jsem pekla déle než je uvedeno. Při 170 st. 20 minut byly syrové a bortily se. Trvalo to asi 35 minut. Další várku jsem pekla na 180 st. horkovzduch 10 minut a dalších 15 na horkovzduch 160 st. a nádherně se nafoukly. S těstem se dobře pracuje. Asi dělám větší, tak jsem dělala 50 věnečků ze 2 a půl dávky. U jiných receptů se stejným složením těsta bylo napsáno 40 věnečků z jedné dávky., tak nevím, asi to jsou mini věnečky. Děkuji za recept.

    01.03.2014 23:25:56

    • Alena
      Alena

      Re: Věnečky

      Těsto je akorát na stříkání ze sáčku, když přesně dodržíte recept. Vajíčka je opravdu třeba zašlehat jedno po druhém a je vidět, jak těsto řídne. Používám igelitové jednorázové (i když je mám na víc krát) sáčky a velkou řezanou špičku. Stříkání je v pohodě.

      02.03.2014 12:53:49

  • Alena
    Alena

    Počet věnečků

    Chtěla bych se zeptat kolik věnečků je z tohoto množství a jaký průměr asi děláte. Děkuji

    01.03.2014 07:43:38

  • Ellie
    Ellie

    My Mom used to make these for Christmas! I love these so much....... I will definitely give it a try and make venecky next weekend. Thank you so much for the easy recipe! Hey, even I can understand it with a little help of Google Translate ;) Again, thank you ever so kindly for posting this delicious recipe ♥

    26.02.2014 03:04:31

  • Jan Novák
    Jan Novák

    Prosím poradíte kolik dát vařit té vody?

    09.02.2014 22:35:12

  • Verča
    Verča

    Super recept

    Dělala jsem odpalované těsto poprvé a docela jsem se ho bála, protože mamka na to má doma robota, který jí to krásně všechno vyšlehá a strašila mě, že je to docela pracné, ale nakonec se ukázalo, že to není pravda. Dělala jsem 1,5 dávky o velikosti asi když spojíte ukazováček s palcem (obvod asi po středu prstu) a mám jich asi 130 kousků :D
    Jedině co příště zkusím - přidám více mouky, protože mi věnečky neudržely vzorek po vytlačení z pytlíku přes špičku (vroubky), asi bylo moc řídké.
    Ale jinak recept chválím, srozumitelný a hlavně - povedlo se.

    03.02.2014 10:19:43

  • Ludmila
    Ludmila

    Chtěla bych jenom dodat,že v návodu zapomněl pisatel na jednu dost podstatnou maličkost a to je,při pečení alespoň 15 minut troubu neotvírat.A k té polevě,bych chtěla dodat,že se dostane koupit fondán,který se jen ve vodní lázni rozpustí a podle potřeby ,přidá malinko vody.

    26.01.2014 17:37:32

  • renata
    renata

    pravé žloutkové věnečky

    Na věnečky používám máslo, ztužený tuk by byl moc mastný. Ještě dávám místo vody mléko. Jsou výborné

    26.01.2014 13:22:08

  • jirka
    jirka

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    nedávejte žádný ztužený tuk,dejte tam olej,pálená je pak daleko vláčnější ,ale chutnější

    25.01.2014 21:18:20

  • Bára
    Bára

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Domácí věnečky se ztuženým rostlinným tukem? To je legrace? Zase jsem naletěla na titulek :-)

    25.01.2014 19:55:13

  • Jana
    Jana

    Žloutkové věnečky

    Bezva recept, dík. Kdy je plníte, aby byly nej, nej ? Obvykle je upeču a hned se snědí. :-)Chci je upéct na oslavu a mám strach, aby nebyly vlhké, pokud bych je plnila dva dny předem. Jana

    11.01.2014 10:55:56

  • Martina
    Martina

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Prosím, co používáte za ztužený pokrmový tuk? Děkuji.

    25.12.2013 19:45:46

  • Jana
    Jana

    Poděkování...

    Chtěla bych tímto poděkovat za skvělý recept! Poprvé jsem dělala odpalované těsto podle vašeho receptu asi před třemi lety a po celou tu dobu na všechna rodinná setkání i oslavy peču věnečky jen podle Vašeho receptu. :) Sklízím velký úspěch a nestalo se mi, že by se mi věnečky nepovedly. :) Děkuji. :)

    11.12.2013 13:57:47

  • Kristýna
    Kristýna

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Dobrý den, nevíte jeslti můžu udělat těsto na věnečky tak 2 dny předem a pak teprve naplnit? Nezvlhne mi? Na věnečky se už moc těším.

    07.11.2013 16:28:40

  • alois
    alois

    venecky-strikani na plech

    moc rad bych se zeptal kdyz budu chtit malinkaty venecky, tak staci jen pri strikani na plech jen jednou nebo nebo dvojte kolecko,protoze stejne nabydou byl to muj dotaz dekuji vam ,hodne pozdravu alois z widne

    19.10.2013 20:06:43

  • Petra
    Petra

    Dobrý den, píšete, že jste vyzkoušela i bezlepkové věnečky- napíšete prosím postup?

    12.10.2013 20:10:44

    • Bedřiška
      Bedřiška

      Re: věnečky

      Bezlepkové věnečky dělám, ještě jsem je sem nevložila, ale jestli chodíte na FB tak tam mám skupinu BEZLEPKOVÉ RECEPTY a tam je mám napsaný.

      12.10.2013 20:29:34

  • Michala
    Michala

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    také může být problém v mouce pokud je hmota moc hustá přidám čast vejce jenže to se špatně vysvětlí někomu kdo neví jak má hmota vypadat :-( prostě nesmí se roztékat a je lepší když je při stříkání ještě vlažná není tak hustá a i lépe nabíhá taky je dobré před pečením postříkat vodou a nechat je naběhnout při 240 a pak snížit dopéka klidně při pootevřené peci myslím že mléko by neměl být takový problém ve škole jsme se to učily jako možnou tekutinu do pálené ale zkušenost stím nemám

    12.10.2013 17:26:41

  • alois
    alois

    venecky-zkusim to jeste

    venecky se zase nepovedly ale uceny z nebe nespadl, ale dnes to zase zkusim, po upeceni byly spodky vlhke nevim kde se stala chyba , chtel bych se zeptat zalezi na velikosti vajicek???? ja pouzil vajicka L jinak jsem delal vse podle navodu no uvidime preji vam vsem pekny vecer alois z widne

    10.10.2013 19:02:23

    • Bedřiška
      Bedřiška

      Re: venecky-zkusim to jeste

      Dobrý den, velice lituji že se Vám věnečky nepovedly, nevím čím by to mohlo být. Já je dělám takto již 35 let a ještě se mi nestalo aby se nepovedly. Nyní dokonce peču bezlepkový a ty se mi nepovedly pouze 1x, než jsem recept vychytala.

      10.10.2013 19:26:30

    • ludmal
      ludmal

      Re: venecky-zkusim to jeste

      Pokud máte velké vejce,stačí jen 3 ks.Těsto nesmí být hodně řídké.

      17.11.2013 21:40:22

    • Ludmila
      Ludmila

      Re: venecky-zkusim to jeste

      Vajíčkama to rozhodně ne pokazíte.V receptu jsou napsaná 4,ale já se s tím nepárám,když se mi to zdá husté,klidně jich dám i 6 a tak se mi to dobře stříká,krásně naskočí a ještě bych dodala,že není na škodu,při pečení dát do trouby kastrůlek s vodou.

      26.01.2014 17:53:53

  • Mamina1a1a1
    Mamina1a1a1

    Tak jsem včera poprvé vyzkoušela věnečky. Vždy jsem se odpalovanému těstu vyhýbala, ale tento recept je tak jednoduchý, že jsem neodolala. Těsto se dělalo velice lehce, věnečky jsem tvořila zdobícím sáčkem. Vše šlo jak po másle. Za hodinku bylo hotovo i s naplněním. Věnečky se povedly na výbornou. Hodinu po upečení mi jich zbyla už je polovina :-D všem moc chutnali :-) Děkuji za Váš recept už teď patří mezi naše oblíbené. Krásný den :-)

    04.10.2013 09:13:29

  • selka
    selka

    žloutkové?

    dobrý den, proti věnečkům nic, váš recepr je skutečně dobrý, ale proč žloutkové???
    ono totiž do těch pravých žloutkových se nikdy nedával krém z pudinku, ale ze žloutků (odtud název) ve vodní lázni se v méce vařily rozšlehané žloutky do husté kaše a po vychladnutí se do nich vmíchalo máslo, protože to bylo hodně náročné na suroviny, začalo se to nahrazovat pudinkem. Mně ty pudinkové chutnají taky víc než žloutkové, takže být vámi jen opravím název
    přeju pěkný den Irena

    26.09.2013 09:34:49

  • Barbora
    Barbora

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Dobrý večer, mám otázku ohledně pečení věnečků ve starší plynové troubě. Na jaký stupeň a jak dlouho bych měla věnečky péct ? Máte s tím někdo zkušenost ? Děkuji moc za odpověď :-)

    22.09.2013 21:29:51

  • Klecanda
    Klecanda

    super věnečky

    super recept, povedly se a je jich z této dávky 48 kousků v průměru 5cm. Jen ta teplota by měla být min 200stup. A při posledním vmíchání vajíčka doporučuji přidat trošku prášku do pečiva. děkuji za recept...DOPORUČUJI...:-)

    08.09.2013 14:41:26

  • Pavlina
    Pavlina

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Dobry den,
    Venecky jsou vyborne, jen mi poradte proc mi na nich nezustanou vroubky? Tvar venecku vzdy drzi ale vroubky ne a ne tam zustat :-(

    13.08.2013 14:40:36

    • Klecanda
      Klecanda

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      přidej teplotu alespoň na 200 nebo 210stup. Ty vlnky se ti rozpustí při nízké teplotě. Když je strčíš do hodně horké trouby, tak nemají čas se narovnat...:-))))

      08.09.2013 14:48:47

  • Evla
    Evla

    Měla bych dotaz,jak a čím věnečky stříkáte na papír?Dělala jsem je už dvakrát,byly výborné,ale tvořila jsem je jen lžičkou takové bobánky,protože co mám zdobící sáček,tak ten mi praskl po celé výšce,těsto je přeci jen dosti husté.Můžete mi poradit čím mám věnečky tvořit?Moc děkuji,jsou fakt mooooc dobré :-)

    12.07.2013 23:17:52

    • Bedřiška
      Bedřiška

      Re: věnečky

      Můžu Vám jen poradit aby jste si sáček ušila z pevného plátna. Já ho mám již několik roků, vždy ho vyperu v pračce.

      13.07.2013 19:02:51

    • Hanka
      Hanka

      Re: věnečky

      Dobrý den,
      já používám zdobící sáček od Tescomy - je pevný a dělám s ním věnečky tak 2x do měsíce a nikdy žádný problém - stojí cca kolem 150,-

      16.07.2013 20:47:05

  • skolnikovaalice
    skolnikovaalice

    žloutkové věnečky

    vynikající děkuji za recept,nesmějí chybět na žádné naší hostině :-)

    11.07.2013 16:43:14

  • Marie
    Marie

    Dobrý den,Vaše věnečky jsou vynikající,pekla jsem je poprvé na zkoušku,moc se povedly.Udělala jsem je na oslavu 60tin.Vůbec jsem se nebála je tam vzít,měly obrovský ohlas všichni chtěli recept,tak jsem je odkázala na Vaši kuchařku.Recept jsem si přidala do svých oblíbených.Těch věnečků jsem měla 100 a ani jeden se nevyhodil :)) přeji krásné dny Marie

    09.07.2013 08:57:00

  • renča29
    renča29

    výborné věnečky

    Dobrý den,věnečky jsou vynikající,rychle mi zmizely z plechu.Jen protože žiji v Irsku,neseženu tady rum,tak buď dělám bez rumu nebo místo něj dávám stejně jako do cukroví whiskey,ta je zde vynikající a hlavně dostupná i v malém množství.Povedly se hned na poprvé,díky za skvělý recept,škoda,že irové nemají cukrárny jako my,tady frčí muffiny a to není ono.

    21.06.2013 15:39:18

  • Ivanka
    Ivanka

    Výborné,poprvé se mi podařily.

    15.06.2013 09:18:30

  • jitka
    jitka

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    DObrý den chtěla bych se zeptat jestli je tam nutný ten rum..vím že je tam cítit a dodá tomu tu pravou chuť takže bez něj asi nemá smysl věnečky dělat že??

    12.06.2013 20:17:45

    • Bóďa
      Bóďa

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Dobrý večer,proto že mám malou dceru,která s rumem nic nevezme,vím,že ii tyto věnečky,lze zcela běžně dělat bez rumu.

      12.06.2013 21:29:10

    • Bedřiška
      Bedřiška

      Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      dobrý den, rum tam dávat nemusíte, kdyby jste ho chtěla kvůli chuti můžete nahradit rumovou esencí.

      12.06.2013 21:54:50

  • jurdovka
    jurdovka

    Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

    PERFEKT!

    05.06.2013 19:35:25

  • Zuzka
    Zuzka

    Opravdu děkuji za úplně nejlepší a výbornej recept dělám je furt a nemůže si je nikdo vynachválit.Takže smekám jste nejlepší cukrářka :* a máte pravdu věněčky se povedou vždy

    31.05.2013 19:45:59

  • zzuuzzuuuuuuu
    zzuuzzuuuuuuu

    dobrý den, ty vajíčka se přidávají do vychladlého těsta?

    22.05.2013 22:05:01

    • pati
      pati

      Já doporučuju do zchladlého, a nejdříve si ho ve skleničce rozšlehat. Jednou jsem spěchala a míchala jsem vajíčka s horkým těstem a vajíčko se od těsta uvařilo a udělalo tam cucky a pak jsem měla velký problém nastříkat věnečky, pořád se mi ucpávala špička.Nakonec mi to trvalo víc času. Ale chuťově po upečení to znát vůbec nebylo.

      30.05.2013 10:00:37

  • Ema
    Ema

    Moje tchyně si korpusy nadělala dopředu,měla je na skříni v ložnici,a pouze dle potřeby plnila.Nejméně na 14 dnů.Unás ale jedna dávka vydrží tak 2 dny.

    22.05.2013 12:16:33

  • Eva
    Eva

    Prosím o radu, zda lze věnečky upéct dopředu, bez náplně. Jak je uskladnit? A plnit je až za dva dny. Děkuji za radu Eva
    E.mail: dortikova.beruska@seznam.cz

    22.05.2013 10:46:48

  • Ondřej
    Ondřej

    Recept na žloutkové věnečky

    Zdravím, chci moc pochválit tento výborný recept, dělal jsem jej poprvé a celkem se mi vydařil, ale věnečky se po vytažení z trouby snížily (srazily). Zvláštností bylo také, že když jsem je vytáhnul, tak tři jsem hned naříznul, abych zjistil, zda jsou dosti upečené a jediné ty tři věnečky se NEsnížili. Nevíte, kde by mohla být chyba? Třeba v tom, že se musí okamžitě naříznout? Nebo možná jsem udělal chybu, že jsem troubu otevřel i během pečení. Poté se chci ještě zeptat, jakým způsobem nanášíte polevu, přijde mi, že jsem ji nanášel nešikovně. Mockrát děkuji za odpověď! :-)

    18.05.2013 20:58:22

    • Bedřiška
      Bedřiška

      Re: Recept na žloutkové věnečky

      může to být tím že jste otevřel troubu mezi pečením, mě se to nikdy nestalo tak nevím. Polevu si dávám do stříkačky na zdobení dortů. Držím palce ať se Vám příště věnečky povedou.

      18.05.2013 21:09:02

    • chovancova (tecka) martina
      chovancova (tecka) martina

      Re: Recept na žloutkové věnečky

      podle mých zkušeností nebyly pořádně dopečené

      06.06.2013 08:58:26

    • Zuzka
      Zuzka

      Re: Recept na žloutkové věnečky

      Věnečky se mají rozkrajovat hned po vyndání z trouby, aby z nich vyšla přebytečná pára. To může být ten důvod, že ty tři se Vám nesrazily a zbytek ano.

      20.06.2013 14:16:35

  • berny
    berny

    jsou úžasné a opravdu jednoduché

    07.05.2013 21:14:01

  • Ema
    Ema

    Ještě jedna rada-nedávat na sebe.ale vedle sebe,poleva se ráda slepí a tak pěkně uschne když jsou vedle sebe.

    02.05.2013 07:50:44

  • Ema
    Ema

    Určitě lze udělat 3 dny předem-nic se jim nestane.jen lehce přikrýt folií a nechat v lednici.

    02.05.2013 07:46:37

  • xxx
    xxx

    Prosím o radu mohu je udělat i s krémem 3 dny předem? Nezkazí se to? Děkuji moc za info

    01.05.2013 14:48:45

  • Ema
    Ema

    Věněčky jsem dělala poprvé,moc se povedly a byly nádherné a výborné.Nebojte se vyzkoušet,určitě se povedou.Dík za receptík-super.

    28.04.2013 12:02:00

  • cotorra
    cotorra

    Tak mam testo a micham, cekam az vychladne, zatim teda z konzistence testa nemam moc dobry pocit, uvidim co bude, az se zapracuji vajicka.

    21.04.2013 14:21:45

  • Jana
    Jana

    Výborné ne složité :-)

    11.04.2013 13:38:28

  • vlasta matheislova
    vlasta matheislova

    recept na zloutkove venecky

    skousela jsem jen polovicni davku a hle povedlo se jsou vyborny doporucuji stoji za to.mam rada nesladkou slehacku pri podavani jsem ji pouzila se ztuzovacem a pro me prima dik vlasta

    11.04.2013 08:19:18

  • Jana
    Jana

    Dobrý den ráda recept vyzkouším, ale jen jedna asi hloupá otázka, ale jaký je ten tuk do toho těsta bílý nebo žlutý, pokrmový je bílý a ten je spíš na smažení a v obchodě mi tvrdily, že mám koupit normální na pečení žlutý? Moc děkuji :-)

    08.04.2013 12:41:55

  • krupova (tecka) k
    krupova (tecka) k

    Děkuji za inspiraci, jsem úplný antitalent na zákusky a tento jsem zvládla úplně s přehledem :-) Doporučuji, jen jsem nedělala polevu, protože nejsem příznivcem polev.

    07.04.2013 22:08:49

  • rendab
    rendab

    Výborný recept

    Věnečky jsem tvořila podle vašeho receptu. Výsledek: naproto úžasné a vláčné věvečky. Postup dobře popsán. Příště budu dělat s menším množstvím cukru, protože na mě bylo 100g opravdu hodně sladké, zvláště s cukrovou polevou, dala bych jen 60-70g. Děkuji za úžasný recept.

    03.04.2013 15:51:30

  • Věra
    Věra

    použití sádla

    Můžete zde dát recept kdy používáte jako tuk sádlo, děkuji.

    19.03.2013 16:47:38

  • ludmila
    ludmila

    Já peču s máslem a trochou sádla a jsou výborné!!
    Nikdy do pečení nepoužívám hery a jiné uměle blafy:-((

    11.03.2013 20:36:25

  • Marie
    Marie

    Já na věnečky používám výhradně sádlo-a jsou dobré,peču je i na zakázku pro známé.Ještě se nestalo,že by nechutnaly.Oproti uvedenému receptu dávám vajíček 5,nesolím.,víc tuku a o trošku víc mouky.Peču je na pěčícím papíru a před tím než je šupnu do trouby,tak plech lehce pokropím vodou.Ta pára věnečky nakypří.

    11.03.2013 18:31:15

  • .....
    .....

    Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na kolik odhadem je to věnečků?

    11.03.2013 17:16:12

  • Nat
    Nat

    Striktně jsem se držela uvedeného postupu, vše vypadalo dobře, věnečky nabyly
    a najednou, ke konci 20 min., začaly klesat. Z trouby jsem vyndala placičky, uvnitř
    syrové. Neporadíte, kde mohla být chyba? Troubu mám elektrickou, pekla jsem
    střední mřížce, na 175-180°C.

    09.03.2013 14:13:39

    • Bedřiška
      Bedřiška

      nevím kde jste udělala chybu, já je takto peču již 35 let a vždy se povedli, jedině když je peču nyní z bezlepkové mouky tak mi po chladnutí klesnou, ale jsou jinak dobré a déle vydrží jak z pšeničné mouky.

      09.03.2013 19:56:45

    • Ivana
      Ivana

      Pokud vím, nesmí se v žádném případě otevřít během pečení trouba!

      10.03.2013 17:54:50

  • Bedřiška
    Bedřiška

    bezlepkové

    Zkoušela jsem tyto věnečky udělat z bezlepkové mouky JIZERKA a povedli se také.

    23.02.2013 20:54:08

  • Dáda
    Dáda

    Výborný recept!!! Dělám je na každou slavnost, co je u nás doma. Můžu jen doporučit!!! :-)

    23.02.2013 19:41:02

    • hanvy
      hanvy

      Včera jsem dělala zase věnečky, použila jsem tuk, druhou várku jsem dělala z polohr,. mouky a byla ještě lepší. Dělala jsem jch 80, zítra bude po nich.

      09.03.2013 23:47:42

  • kros
    kros

    Moc děkuji za recept,nikdy jsem si na odpalované těsto netroufla,ale tento recept je tak jednoduchý a výsledek je přímo skvělý,poprvé jsem dala pokrmový tuk,ale po druhé domácí škvařené sádlo a těsto bylo ještě lepší,krásně vláčné a věnečky byly nadýchané.

    18.02.2013 11:34:27

    • zdena
      zdena

      Re: skvělé

      Z tohoto výborného těsta jsou moc dobré i jahodové knedlíky. Jahodu obalím jen kouskem těsta a proto je to celé jahodové. Uvařené jsou do 5 minut. Dobrou chuť. Zkuste to !!!

      09.03.2013 23:31:12

  • stejskalal
    stejskalal

    jestli můžu poradit ze své zkušenosti,já ať dělám jakýkoli pokrm,ať už oběd,nebo nějákou buchtu,vždycky dávám do všeho máslo..vždycky...máslo kupuji přímo v mlékárně po deseti kilovém balení,konkrétně v orreru v litovli,nejsou v něm žádné jiné komponenty jako v másle na krámě,vyloženě jenom máslo,hezký bílí,žádný žlutý nedobrý..máslo nakrájím na dvaceti dekový krychličky,dám do sáčku do mrazáku a podle potřeby vytahuji..můžu vřele doporučit,úžasná věc..

    15.02.2013 11:29:06

  • Kateřina
    Kateřina

    použít něco jiného zdravějšího místo pokrmového tuku? Zkoušel jste to někdo?
    Moc děkuji

    14.02.2013 18:25:03

  • gabrielberki
    gabrielberki

    diky za recept, venecky jsou vinikajici- povedly se napoprve.

    08.02.2013 22:03:15

  • modrinka
    modrinka

    Tyto věnečky jsou opravdu vynikajici,pekla jsem je dvakrat,vždy se povedly.Recept mam uloženy děkuji modřinka

    05.02.2013 15:06:45

  • miki
    miki

    ono při pečení odpalovaného těsta je dobré mít hoooodně rozálenou troubu, nějakých 220 a nechat prvních několik minut věnečky hodně nafouknout, pak teplotu ztlumit na 180 a dopékat a hlavně neotvírat troubu běem pečení

    05.02.2013 08:37:41

  • Katka
    Katka

    Plech postříat vodou a neotevírat troubu

    Mamka mne naučila péct věnečky tak, že se plech (i s papírem) postříká vodou (přibližně 100ml), nejdřív do horké trouby, pak pomalu dopékat. Věnečky jsou pak krásně nadýchané a nejsou tvrdé.

    04.02.2013 20:03:34

  • olaprace
    olaprace

    prosim o radu

    tak mam to nejake nizne a kdyz jsem to prekrojila tak se to malem rozpadlo protoze se to nenafouklo

    04.02.2013 02:33:46

    • jana
      jana

      Re: prosim o radu

      20 minut při 170 °C je málo. Ono je lepší to ze začátku péct na vyšší stupně (200°C), aspoň 10 minut a pak zmírnit a pomalu dopéct (min 20 min) - záleží na velikosti věnečků
      A neotevírat vůbec troubu, jinak se nenafouknou.

      04.02.2013 19:03:00

  • eva č
    eva č

    neotvírat asi 15 minu troubu

    02.02.2013 18:10:58

  • Ludmila Švestková
    Ludmila Švestková

    Nevím proč žloutkové věnečky,když mimo vajec do těsta,žádné žloutky nejsou?Když vařím puding,tak na 1l.mléka dávám 3 žloutky.Puding si vařím den předem a do rozšlehaného másla jej pomalu zašlehávám.Cukr podle chuti,místo rumu dávám pár kapek rumové tresti(rum to jen zředí a neochutí).No už se tak rozmlsali že dávám na krém rostlinnou šlehačku Hoplá ,která neřidne,sice se nedostane koupit v normálním obchodě,já si ji i fondánovou polevu objednávám a nemá to chybu.Normálně jich dělám kolem stovky a jsou na dračku.Ještě k tomu pečení.Trouba musí být pořádně rozehřátá a nejméně15 min.neotvírat.Pak snížím teplotu a pomalu je dopékám,aby držely tvar. Ludmila

    02.02.2013 17:27:18

  • kanártek
    kanártek

    dobrý recept,věnečky se povedly,ale krém se srazil,nevím kde jsem udělla chybu.Byl krásně našlehaný a v ledničce do odpoledne se srazil,až ve věnečkách.Poraďte

    02.02.2013 13:29:09

    • Bóďa
      Bóďa

      Dobrý den,nejsem si jistá,ale nepřešlehala jste krém již v nádobě?A nedostalo se Vám tam trochu nějaké tekutiny z ledničky?

      02.02.2013 13:33:48

    • Ludmila
      Ludmila

      Re: věnečky

      Že se Vám krém v ledničce srazil,není nic neobvyklého.Nastavované krémy,to občas udělají a to když je v něm moc másla a nebo ještě horší,nějaký tuk.

      26.01.2014 17:46:54

  • Lucka Konečná
    Lucka Konečná

    na ten krém ještě dávám šlehačku, jsou pak lepší :-)

    02.02.2013 07:36:18

  • OLÍ
    OLÍ

    vynikající a hned zmizí

    02.02.2013 05:48:51

  • Dáda
    Dáda

    Zajímalo by mě jaký ztužený pokrmový tuk používate.? Děkuji za odpověď.

    25.01.2013 08:01:17

  • milanvanek(tecka)ts
    milanvanek(tecka)ts

    žloutkové věnecky

    děkuji za tento recept jsou výborné

    20.01.2013 11:19:39

  • Petule
    Petule

    Můžu se zeptat kolik věnečků je z jedné dávky? Děkuji

    16.01.2013 10:23:24

  • kubelkova52
    kubelkova52

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    14.01.2013 21:12:20

  • liviar
    liviar

    Včera som ich robíla a bolo to moje prvé odpalované cesto. Vydarili sa a boli super, len namiesto tuku som dala olej a na krém som uvarili puding, vyšľahala šľahačku a potom spojila s vychladnutým pudingom, nie je to také ťažké maslové. Potom som skaramelizovala cukor, zaliala mliekom a keď karamelové mlieko vychladlo, vyšľahala som ho s práškovou šľahačkou. A naplnila som veterníčky najskôr krémom a potom karamelovou šľahačkou. Proste mňamka, ďakujem za recept

    13.01.2013 16:16:51

  • rem-ludmila
    rem-ludmila

    žloutkové věnečky

    věnečky dělám ke každé příležitosti ,ale tyhle vyzkouším také ,protože určitě nedají tolik práce na přípravu a to se cení ,moc díky.

    02.01.2013 19:57:16

  • caessy76
    caessy76

    moc dobre,delala jsem venecky poprve a povedlo se

    24.12.2012 16:18:26

  • Alien
    Alien

    Žloutkové?

    Já myslela že v pravých žloutkových budou žloutky v krému. Nebo podle čeho jsou teda pravé žloutkové?

    21.12.2012 02:24:49

  • LoliB
    LoliB

    Take jsem misto tuku dala maslo a byly vyborne. =o) Dekuji za recept.

    24.11.2012 17:58:15

  • Marcela
    Marcela

    A ty vajcka se maji oddelovat??

    17.11.2012 19:27:15

  • slovni (tecka) fotbalka
    slovni (tecka) fotbalka

    povedly se na 1

    Vynikající pochoutka, přípravu zvládne i začátečník. Takové recepty mám ráda :)

    11.11.2012 10:13:46

  • Borůfka
    Borůfka

    Jsou vynikající....místo ztuženého jsem dala máslo a podařili se :-)

    08.11.2012 13:46:26

  • JURJA
    JURJA

    jsou výborné,velká pochvala,DOPORUČUJI!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

    04.11.2012 11:36:04

  • Miya
    Miya

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    03.11.2012 11:59:33

    • Miya
      Miya

      Re: ztužený pokrmový tuk

      Poradí někdo...

      Vždy jsem byla zvyklá dávat místo ztuženého pokrmového tuku olej.
      Ztužený pokrmový tuk jsem nikdy nepoužila, má nekdo zkušeností s tím že jsou potom věnečky lepší? Nebo proč ztužený pokrmový tuk ? Když jsem chodila do školy učili nás že do věnečku patří jen "olej"

      03.11.2012 12:00:45

  • Pjó
    Pjó

    jsou skvělé, dnes jsem poprvé v životě dělala odpalované těsto a povedlo se! Opravdu mňamka veliká! :)

    24.10.2012 19:04:27

  • Bohdana
    Bohdana

    Vynikající

    Povedly se napoprvé mě i kamarádce, není na nich tedy asi co pokazit :) Výsledek vynikající.

    12.10.2012 17:54:08

  • Tereza
    Tereza

    Jsou moc dobré,pekla jsem je na velikonoce.

    06.10.2012 17:46:53

  • Eli
    Eli

    Ahoj, chtěla bych tyto věnečky dělat na pátek 5.10. do práce. Jen nevím, jak dlouho zasychá ta poleva??? Poradíte mi, prosím?
    Děkuju.

    02.10.2012 12:37:26

    • Bóďa
      Bóďa

      Ahoj,na pátek? To znamená,že to budete dělat ve čtvrtek. Tak to buďte klidná. To ztuhne. Poleva je tuhá zhruba do hodinky. Pokud budete dělat tu kupovanou citrónovou,tak v lednici do 1/2 hod.

      02.10.2012 12:50:16

  • Bóďa
    Bóďa

    Dobrý den. Dnes jsem pekla. Tedy já je dělala opravdu malé, takže mi jich vyšlo 60 kousků. Krásně nadýchané,chuťově paráda.Akorát si příště musím udělat pudink dříve. Než tem mi vychlad......

    01.10.2012 10:10:03

  • verunka29
    verunka29

    Věnečky byly výborné, nádherně se povedly, přidala jsem i svojí fotku. Ale jsem zbrklá až běda a vždy něco pokoním, tentokrát jsem neudělala krém z půl litru mléka, ale z litru, jinak jsem zbytek ingrediencí dodržela! :D Ale krém držel i tak, byl více pudinkový a celé to bylo lehčí a tak se své chyby budu držet dál, bývá mi po sladkém zle a tohle pro mě bylo mnohem lehčí a stravitelnější! :)

    18.09.2012 17:20:48

  • dana (tecka) banertova
    dana (tecka) banertova

    recept jsem dnes skusila po prve a povedlose.mela jsem znich velkou radost.

    06.09.2012 11:32:34

  • Míša P.
    Míša P.

    chtěla bych se zeptat, kolik se tak věnečků udělá z této jedné várky?díky za odpověď

    03.09.2012 20:54:53

    • Bedřiška
      Bedřiška

      záleží jak je děláte velké, já dělám asi tak 8 cm v průměru a mám jich z 1 dávky 35 ks. Počítejte s tím že věnečky v troubě vyběhnou. Držím palce ať se Vám povedou a chutnají.

      03.09.2012 22:24:57

  • Tinka 17
    Tinka 17

    Výborné věnečky

    Tak nedávno jsem vyzkoušela tři recepty na věnečky, první dva to byla katastrofa. Už jsem si říkala, že je nikdy dělat nebudu. Pak jsem narazila na tenhle recept a řekla jsem si, že ho naposled vyzkouším. A výsledek byl super, dělala jsem je dědovi na šedesátiny a měli úspěch. Když jsem je vyndala z trouby tak už jsem byla nadšená jak krásně vyskočili, pak když se ještě naplnili krémem tak vypadali hodně dobře. Jiný už dělat nebudu tenhle recept je nej:-)).

    29.08.2012 19:37:45

  • hurvyk
    hurvyk

    věnečky jsem dělala dnes poprvé,skvěle se povedly a opravdu je to ňamka-všem nám moc chutnaly

    29.07.2012 22:48:14

  • ludhes
    ludhes

    pravé žloutkové věnečky

    Super recept robila som ho viac krát a vždy sa mi podaril.Ďakujem

    25.07.2012 09:37:32

  • vieraholubovanovyzeland2012
    vieraholubovanovyzeland2012

    VARENI . CZ .

    VASE KUCHARKA JE MOC DOBRA A CHUTNA . JSEM RADA ZE MOHU SE PODIVAT NA VSE PRISPEVKY ALE ZAROVAN I UCIT DEKUJI MOC .

    13.07.2012 07:20:04

  • veronika
    veronika

    Věnečky jsem dělala dnes poprvé, musím říct, že se mi povedli, krásně vyběhli ale strašně mi praskají když je rozkrajuji, nevíte někdo čím to je? Celkem mi to zkazilo radost z dobře odvedené práce...

    21.06.2012 16:10:22

  • Anča
    Anča

    :D Poradíte někdo??

    Tak jsme dělala poprvé těsto :D Byly opravdu dobré, segra s mamkou tvrdí lepší než z cukrárny :D Nakonec to dobře dopadlo, ale ve chvíli kdy se mi vařila voda s tukem a nasypala jsem tam mouku vzikla z toho hrouda, která se opravdu nedala vařit, všechno se mi to nalepilo na míchačku a vyndala jsem to najednou z hrce (opravdu celé) :D, jenom tak mimochodom to vypadalo opravdu komicky :D :D, podle receptu jsem postupně zapracovala vajíčka, pak se mi to zas nalepilo na mixér všechno, prostě radost :D poradíte mi jak to udělat aby se to tak nelepilo, nebo se to má tak lepit??? Děkuji

    14.06.2012 22:07:32

  • rituska
    rituska

    naprosto úžasnéééé, absolutně nejlepší

    14.06.2012 00:01:30

  • ludhes
    ludhes

    Vynikajúce

    11.06.2012 21:25:05

  • iveta (tecka) mroz
    iveta (tecka) mroz

    Odpalované těsto jsem vyzkoušela taky poprvé a musím říct - recept na jedničku s hvězdičkou. Z dávky v receptu mi vyšlo asi 70 malých věnečků. Prostě super recept a moc chválím!!!!!!!! Všem chutnaly!

    03.06.2012 08:09:14

  • Leninkaaa
    Leninkaaa

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    01.06.2012 09:41:59

  • stazi
    stazi

    Poprvé v životě jsem zkoušela odpalované těsto a vyšlo to na výbornou, věnečky byly úžasné, krém i polevy vystačily akorát, jen jsem ještě vylepšila- na krém jsem nastříkala ještě šlehačku, prostě věnečky se šlehačkou. U nás se po nich jen zaprášilo, děkuji za recept.

    21.05.2012 19:04:47

  • Lenka B.
    Lenka B.

    Super recept, věnečky jsem dělala poprvé a krásně se povedly!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    15.05.2012 08:21:39

  • Vilmina
    Vilmina

    Krásne se povedli a deti si pochutnali..

    16.04.2012 12:19:38

  • Eva
    Eva

    Dnes poprvé a jsou vynikající.

    14.04.2012 21:37:31

    • Líba
      Líba

      Jsou dobré,ale ne pravé,protože pravý krém se dělá z hrubé mouky a žloutku, přidá se puding a vše se pak vmíchá do změklého másla s lžící rumu a vanilkovým cukrem

      15.04.2012 11:08:25

  • Simona
    Simona

    Výborné,výborné,výborné !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Budu je dělat pravidelně a jenom tyto.Chválím super recept!

    08.04.2012 08:05:09

  • alice
    alice

    Díky za odpověď, měla jsem jich něco kolem třiceti.Ačkoli jsem se receptu obávala a to hodně( dělala jsem věnečky poprvé), tak se povedly na jedničku.Nevypadaly právě ukázkově jako z cukrárny, protože nemám cvik, ale na chuti to nic neubralo. Měla jsem obavu, jestli odhadnu stupně, protože peču v plynové troubě, kde nejsou na knoflíku vyznačeny, ale vyšlo to.
    Akorát mám malou připomínku. Krému i polevy bylo skutečně dost a hodně mi zbylo, tak jdu dnes pokračovat :) A nemusí se míchat 5min., stačí bohatě jedna minuta až se těsto nelepí k nádobě.
    Moc díky za recept!

    05.04.2012 12:46:00

  • alice
    alice

    Kolik kusů máte z jedné várky? Asi záleží na velikosti věnečků, ale šlo by napsat aspoň od oka? Díky

    04.04.2012 10:59:15

  • Karel
    Karel

    Opravdu moc dobré a krém ať si udělá každý jak umí...

    02.04.2012 13:17:19

  • Ráďule
    Ráďule

    Šup do trouby

    Zrovna jsem dodělala těsto, docela jsme se toho bála, bylo to dost tuhé, ale pak jsem přidala vajíčka a super... jdu je dávat zrovna do trouby a jsem strašlivě zvědavá na výsledek :)

    01.04.2012 12:07:45

    • Ráďule
      Ráďule

      Ježiš to je dobrota... fakt lepší než cukrárny a do toho ještě radost, že je to samo výroba. Fakt jednoduchý recept a úžasná chuť děkuji mnohokrát :)

      01.04.2012 14:46:26

    • monika
      monika

      Re: Šup do trouby

      hlavně neotvírat troubu je dobré je pocákat studenou vodou, mam s tím velké zkušenosti jinak nevyjede těsto.

      01.04.2012 19:18:40

  • evakramna
    evakramna

    famózní!!!

    Výborný recept, jednoduchý a výsledek stojí za to!!! Všichni se doma olizovali - mňam!

    31.03.2012 18:30:29

  • milenkalen
    milenkalen

    Dělala jsem je poprvé,vždy jsem měla z tohoto těsta strach a fakt to nic není povedlo se jak chutnalo.Díky za recept,ještě jsem je polila fondánem a kam se na ně hrabal věneček z obchodu!

    31.03.2012 12:27:04

  • velebova (tecka) vl
    velebova (tecka) vl

    žloutkové věnečky

    Vynikající!! Jsou opravdu jako z cukrárny. Jedlo to asi 10 lidí a všichni se jen
    olizovali - okamžitě byly pryč

    28.03.2012 21:17:11

  • Veru
    Veru

    Moc děkuju za recept! Z odpalovaného těsta jsem dělala prvně, tak jsem byla zvědavá, jak to dopadne a povedlo se!:) Věnečky se krásně "nafoukly" a všem moc chutnaly!;)

    28.03.2012 15:55:10

  • Jala
    Jala

    Výborné

    25.03.2012 19:03:47

  • karin
    karin

    Ptám se znovu.

    Proč jsou věnečky žloutkové, když v krému NEJSOU žloutky?

    24.03.2012 09:47:56

  • amnezien
    amnezien

    Věnečky jsem dělala poprvé a jsou vynikající

    23.03.2012 19:21:36

  • Evik
    Evik

    Musím se připojit k pochvalným komentářům.Dělala jsem je na oslavu a jen se po nich zaprášilo.

    11.03.2012 17:45:46

  • blahovar
    blahovar

    Velmi chutné ... super recept.

    11.03.2012 11:47:57

  • nellinka
    nellinka

    MOHU DOPORUČIT I SAMA MAMINKA SI POCHUTNALA A RÍKALA DĚLÁŠ LEPŠÍ NEŽ JA RECEPT UŽ KOLUJE

    11.03.2012 02:48:39

  • Mikeska007
    Mikeska007

    Žloutkové věnečky

    Jsou moc dobré, zkoušela jsem je a rodina si je moc chválila. Doporučuji.

    07.03.2012 13:01:50

  • karin
    karin

    Žloutkové věnečky?

    Jak můžou být pravé, když není v krému žloutek?

    06.03.2012 16:05:18

  • Lucka
    Lucka

    Věnečky jsem dělala již dvakrát. Jen pořád nechápu, jak to ostatním může vyjít tak, že jim nic nezbyde ani nepřebývá. Poprvé jsem je dělala přesně podle receptu, zbyl mi krém a chyběla cukrová poleva. Tak jsem navýšila dávku na těsto 1,5x a zase mi krém zbyl. Příště na toto množství krému udělám dvojnásobek věnečků. Ale asi záleží na každém jako to má kdo rád... Jinak věnečky jsou opravdu úžasné, manžel jich na posezení snědl 18 kusů :-). Díky

    06.03.2012 14:18:31

    • Bedřiška
      Bedřiška

      Já tyto věnečky dělám již 35 let a krém ani poleva mi ještě asi nikdy nevyšli akorát. Záleží na tom kolik dáte krému do věnečku a kolik polevy navrch, nikdy ale nedáte stejně

      06.03.2012 19:51:36

  • Hanka66
    Hanka66

    ty nemají chybičku

    Tyto věnečky jsou zatím nejlepší, které jsem za svůj život /dnes 66/ pekla. Udělala jsem z dvojité dávky - 85 ks. Celé rodině i přátelům moc chutnaly.Už jsem je pekla vícekrát. Posledních 20 čeká na dnešní gratulanty. Doporučuji je, zaručeně se povedou. Je dobré je nechat v troubě tak dlouho, až jsou pěkně růžové, jsou pak vevnitř hezky upečené. Krájím je hned, ještě teplé.
    Všem, kdo se o ně pokusí, přeji hodně úspěchů.


    06.03.2012 12:51:44

  • Hanka66
    Hanka66

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    06.03.2012 12:49:35

  • Tééra
    Tééra

    Dělala jsem už dvakrát, a zatím se daří, i když jsem začátečník :-) Polevu jsem dokonce dělala pravou fondánovou. Sice to bylo fuška, ale doporučuju!

    500 g krupicového cukru
    1,5-2 dl vody
    2-3 cl octa.

    Cukr se zalije vodou a přivede do varu. Během varu se nádoba s cukrem na vnitřní straně omývá štetečkem nebo peroutkou s trochou vody, aby se na stěně netvořily krystalky cukru. Když je voda téměř vyvařená, přidá se ocet a cukr se dovaří na potřebnou hustotu („na řetěz“).
    Potom se nádobka s cukrem dá vychladit do studené vody a uvařený cukr se mírně pokropí vodou, aby se na povrchu neutvořil škraloup. Prochladlý cukr se míchá vařečkou – postupně se mění z čiré tekutiny na úplně bílou neprůhlednou hmotu. Ta se opět pokropí vodou, aby neosychala.

    Poznámka:
    Před použitím se potřebné množství polevy zahřeje tak, aby byla tekutá a mírně teplá, podle potřeby se přichutí rumem, citrónovou šťávou, ovocným sirupem, čokoládou, kakaem aj. a použije se k potažení dortů, máčení nebo zdobení různých zákusků. Když je poleva příliš hustá, lze ji zředit trochou vody. Příliš řídká fondánová poleva na dortech nebo na jiných výrobcích však špatně zasychá.

    Vysvětlivka:
    „Na řetěz“: malé drátěné očko o průměru asi 5 mm se ponoří do cukru, vyjme a do očka se foukne – je-li cukr svařený málo, bublina se vůbec neutvoří; je-li uvařen dostatečně, utvoří se dlouhá bublina.


    Zvládla jsem to i já, nic na tom není ;-)

    06.03.2012 12:05:38