reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 656×

    4,6 1656
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 530
    • kuchtík Rýšá
      kuchtík Rýšá

      zelené věnečky

      Zatim jen peču, pridal jsem trochu vodky a urco bude fajn. tesim se az si pochutnamm. urco to bude mnaaaaaam :*

      06.09.2020 16:25:46

    • Míša
      Míša

      Věnečky se povedly jsou vynikající, dělala jsem je poprvé a mohu jen doporučit �. Jen jsem přidala na pudinkový krém ještě šlehačku se ztužovačem.

      10.06.2020 12:02:38

    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Tak z tohoto receptu opravdu pěkný věnečky nebudou...ale pokud je nekdo spokojen s čímkoliv není divu...

      31.12.2019 14:18:34


    • Irena
      Irena

      žloutkové věnečky

      Věnečky výborné, není co dodat.

      22.12.2019 07:39:36

    • Zdenka
      Zdenka

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      věnečky jsem rozřízla a zmrazila ve středu a naplnila v sobotu nic se nestalo byly vznikající

      01.06.2019 03:05:25

    • Jana
      Jana

      pravé žloutkové věnečky

      Opravte si název receptu,nejsou to pravé žloutkové věnečky. Ty se nedělají ze ztuženého tuku, ale pouze z másla nebo sádla a hlavně,krém do nich je kromě mléka a cukru hlavně ZE ŽLOUDKŮ !!! Podle toho se totiž jmenují. O tom,že tam nemáte ani fondánovou polevu už ani nemluvím :(

      22.03.2018 21:09:03

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: pravé žloutkové věnečky

        Mě nevadí, že to nejsou pravé žloutkové věnečky, ale mám velikou radost, že chutnají a povedou se. Vy máte pravé žloutkové věnečky, ale děláte je ze žlouDků což zase vadí mě :)

        19.05.2018 21:56:04

      • Eva
        Eva

        Re: pravé žloutkové věnečky

        take delam venecky ze sadla ale davam polohrubou mouku a ne hladkou jak se tu pise a jsou vyborny

        07.08.2019 12:22:24

    • Kristýna
      Kristýna

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Dobrý den, nevíte jeslti můžu udělat těsto na věnečky tak 2 dny předem a pak teprve naplnit? Nezvlhne mi? Na věnečky se už moc těším.

      07.11.2013 16:28:40


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.