reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 646×

    4,6 1646
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • ajinka774
      ajinka774

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Venecky se povedly opravdu skvely a jednoduchy recept :-)

      07.09.2015 20:09:28

    • luciferka2911
      luciferka2911

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Mockrát děkuji za recept. Dělala jsem odpalované těsto poprvé a povedlo se !

      08.05.2015 17:48:21

    • Eliška
      Eliška

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Moc děkuji za skvělý recept! :) Dělala jsem je poprvé v životě a náramně se vyvedly! :)

      06.05.2015 17:57:49


    • Tereza
      Tereza

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Delala jsem dvojitou davku, testo vyslo 85 kousku a kremu bylo taky akorat, jsou vyborne! Diky za recept!

      17.04.2015 09:36:49

    • janinab
      janinab

      naprosto skvělé

      Dobrý den paní Bedřiško,
      věnečky jsem pekla poprvé v životě včera synovi k narozeninám. Jsou naprosto úžasné, povedly se a hlavně chutnaly všem!!!!! Děkuji za recept.

      13.04.2015 08:06:12

    • Kathy from Canada
      Kathy from Canada

      pomoc prosim

      Dobry den ja bydlym v Kanade od 9 roku stara tak us dobre nepisu (jsu us 36) ja mam moc rada cesky recepty ale ya nevim co ye 1/2 masla. Ya vim co je maslo ale nevim kolik ye 1/2. V Kanade cele maslo ye 454g. Ye 1/2 222g nebo yem 125g a nebo 1/2 hrnku? Prosim pomoc.

      Katka

      19.10.2014 18:08:07

      • Renata Suková
        Renata Suková

        Re: pomoc prosim

        asi vám dávno někdo odpověděl, ale kdyby náhodou ne, tak je to 125g. Máme kostky másla 250ti gramové. Jinak řečeno"čtvrt kila" a tak se u nás říká, kup čtvrtku másla.
        Ale půlka z té čtvrtky je 125g.
        Když budete chtít, napište, jestli chcete recept na makovec, děsná dobrota, skoro nikdo to nezná, to mám po babičce- je to bez mouky- pořád si říkám, že jednou na tom zbohatnu a tak ten recept tajím, ale vy jste daleko, vám to řeknu.
        S pozdravem Renata Suková z Prahy.

        18.03.2015 14:07:32


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.