reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 646×

    4,6 1646
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • Zdeňka
      Zdeňka

      Dobrý den, také jsem dělala:-) věnečky luxusní, ale když jsem zašlehávala pudink do másla, tak se mi ten pudink nerozšlehal a krém zůstal takový hrudkovatý, poradíte co s tím?

      10.03.2016 07:30:37

    • Eliška
      Eliška

      Zdravím, zajímalo by mě, co se myslí pod pojmem "ztužený tuk"... Můžu použít heru? Nebo co doporučujete? :)

      28.02.2016 19:00:41

      • Anna
        Anna

        Ztužený tuk je tzv. 100% tuk. V obchodech je k dostání pod názvy IVA nebo OMEGA.
        Hera rozhodně není vhodná.

        05.03.2016 19:40:46


    • Lenchula
      Lenchula

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      ja delala odpalovane testo asi 15x a venecky se mi z toho podarili udelat jen 3x z toho nejuzasnejsi byly na poprve :-))
      Vcera se mi povedli,ale myslim,ze dokonale nebyly.
      Jak tady pisou v komentarich,ze meli testo ridke,tak to si myslím,ze bylo tim,ze testo nebylo dostatecne odpalene.
      Ja jen potrebuju pochopit to,ze jako vajickama urcuji hustotu testa? Cim vic - tim je testo ridsi? Vcera jsem totiz nakonec dala vajicka jen dve. Pri dlouhem mixovani prvniho vajicka se mi testo vubec nespojilo. Tak jsem pridala druhe a to zas uplne zhoustlo a ja uz se tam bala dat treti,aby z toho nebyla guča. I kdyz jse ve finale venecky povedly,bylo videt,ze testo by melo byt o malinko ridsi. Strasne blbe mi to slo totiz plnit na plech ze sacku.
      Ma otazka je tedy ta,kdybych tam dala to treti vajicko,bylo by testo akorat,jako ze by to o neco zridlo nebo naopak by to jeste vic zhoustlo?
      A jakto ze v nekterych receptech pridavaji i kypr.prasek a v nekterych ne?

      20.02.2016 06:46:36

    • Renáta
      Renáta

      Také věnečky dělám,jsou FANTASTICKÉ.Krém dělám mnohem jednodušeji.Koupím si DORTOVOU NÁPLN zn:STILLA dolce (mají v KAUFLANDU,VANILLA,LIGUEUR.JE TO MOC DOBRÝ KRÉM,MÉNĚ PRÁCE A VYJDE TO MNOHEM LEVNĚJI.PŘEJI DOBROU CHUT.

      01.12.2015 22:11:31

    • Jujájo
      Jujájo

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Jeste mam jednu otázku, jak dlouho věnečky vydrží? Chtěla bych je vzít druhy den do práce, budou ještě dobré nebo uz to "nebude ono". Děkuji. Dam vedet jak se povedly :)

      30.11.2015 11:03:14

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        z jedné dávky udělám asi 25 věnečků o průměru asi 8 cm. Když je nesníte tak do druhého dne vydrží v ledničce. Přeji ať se vám povedou a hlavně chutnají. V práci s nimi určitě budete mít úspěch.

        30.11.2015 11:21:28

    • Jujájo
      Jujájo

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Recept vypadá skvěle! Kolik venecků z jedné dávky je? Uvažuju jestli pro začátek nezkusit z poloviční dávky...

      30.11.2015 10:46:18

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        záleží na tom jak velké budete dělat věnečky.

        30.11.2015 10:50:20


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.