reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 649×

    4,6 1649
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 791 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 607 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • lenislav
      lenislav

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Právě jsem dodelala . Jen teda s máslem místo toho tuku a výborné �

      31.07.2016 16:36:36

    • ivanka (tecka) krejcova
      ivanka (tecka) krejcova

      Pravé žloutkové věnečky

      Ze dvou dávek jsem udělala cca 100ks malých věnečků a při oslavě 60 se při 30 přítomných po věnečkách jen zaprášilo i když jsem kvůli dětem nedělala polevu.

      28.07.2016 14:45:27

    • Petronela
      Petronela

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Mužů se zeptat kolik je z této dávky venecku?

      07.05.2016 21:12:58


    • Jitka
      Jitka

      žloutkové věnečky

      Věnečky luxusní, vždy se povedou.

      12.04.2016 13:16:38

    • petra
      petra

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Věnečky jsou naprosto famozní , už jsem je dělala po několikáté a pokaždé jsem byla velmi chválena . Dnes jsem je pekla na rodinnou oslavu , dostala jsem to úkolem ,tak doufám, že zase budou chutnat ;-) Když jsem je dělala poprvé ,měla jsem z odpalovaného těsta strach ,ale je to opravdu jednoduché a recept vynikající . Za mě TOP !!

      08.04.2016 21:04:33

    • petrušák
      petrušák

      Prosím o radu.
      Vaše věnečky jsem dělal už kolikrát, ale dneska jsem zrovna moc potřeboval aby s e mi povedly a v troubě vypadaly krásně, vyskočily, ale jak jsem je vyndala z trouby, jsou z nich placky, jak to, proč, nevíte?
      Abych věděla pro příště.

      16.03.2016 13:00:17

    • Ketka
      Ketka

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Dobrý den, paní Bedřiško, chtěla bych Vám poděkovat za skvělé recepty. Protože máte zkušenosti i s pečením pro bezlepkáře, chtěla bych se Vás zeptat, jestli byste mi prosím neporadila jakou značku bezlepkové mouky použít do tohoto receptu, případně jestli je třeba nějak upravit množství surovin. Děkuji.

      14.03.2016 13:30:17

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Dobrý den, tyto věnečky dělám i v bezlepkové úpravě, vyměním akorát mouku za bezlepkovou Jizerku.

        15.03.2016 07:54:29


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.