reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 656×

    4,6 1656
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 530
    • Mrnjous
      Mrnjous

      ... úplně jak z cukrárny - jen se po nich zaprášilo :) (ale také jsem raději použila máslo) ... mňamka :)

      29.10.2009 09:39:47

    • jadr
      jadr

      Povedly se,

      ale použil jsem máslo. Dík za recept.

      21.04.2009 21:53:18

    • yarrow
      yarrow

      Strasny tuk

      Recept mate celkem technicky dobry, Bedrisko.... ALE: Zloutkovy krem se obvykle dela ze zloutku. Co je ale opravdu hrozne, je pouziti Hydrogenovaneho ztuzeneho tuku. Opravdu TOXICKE pro telo, to jeste nevite??! MASLO je prirodni, zdrave, ztravitelne a neskodne. Prosim, moc, neverte te prumyslove propagande ze umely hydrogenovany tuk je pro vas dobry. Je to opravdu lez. Diky za porozumeni. Kdyz ne, tak diky za recept. Yarrow, Canada.

      12.04.2009 00:26:59


    • P-ary
      P-ary

      Tak ty vyzkouším... Všude jsem slyšela jak jsou žloutkové věnečky složité... Ale tenhle recept vypadá dobře... Uvidíme co z toho vznikne...

      30.03.2009 10:16:07

    • marhy
      marhy

      snad se povedou

      28.03.2009 14:30:40

    • marhy
      marhy

      snad se povedou

      28.03.2009 14:30:39

    • Sabišák
      Sabišák

      prosím,kolik je z tohoto množství věnečků?? Ď

      01.12.2008 16:05:39

    • Gina
      Gina

      Pravé žloutkové?

      Myslela jsem si, že název "žloutkové" je od žloutkového krému, který je tady ovšem z pudinku. Ale věnečky jsou opravdu výborné, děkuji za recept!

      26.11.2008 10:57:05

    • omán
      omán

      je to super recept

      28.09.2008 10:42:11


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.