reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 582×

    4,7 1582
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • Martina
      Martina

      děkuji za tento recept,dělala jsem jich přes 400 na svoji svatbu a jen se po nich zaprašilo a ted po měsíci se mi po nich zase zastesklo,tak jdu péct :-)) jsou opravdu výborný a snad se nedají ani zkazit,...

      15.07.2010 08:19:33

    • Iva.k.
      Iva.k.

      Odpalované věnečky

      Bezkonkurenční recept!! Zkoušela jsem je dělat na svatbu a už jiný recept nechci!! Paráááááda!!!

      27.05.2010 17:30:40

    • pikolik
      pikolik

      tyto venečky jsou opravdu velmi chutne a rychle doporučuji ochutnat

      31.03.2010 21:24:09


    • Linduli
      Linduli

      prave žloutkove věnečky

      To je něco tak dobrého že nemám k tomu ani co řic .Doporučuji.

      22.01.2010 15:47:51

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: prave žloutkove věnečky

        Mám velikou radost, že věnečky chutnají. Já je již dělám strašně dlouho a již je ani nekoupím, ty kupované by se u nás nesnědly.

        22.01.2010 20:51:19

    • draga
      draga

      výborné tuk netuk

      moc děkuji za recept, manžel slintal, dělala jsem je před měsícem zkušebně a zmizely ihned...teď peču na Vánoce :)

      19.12.2009 10:32:12

    • Mrnjous
      Mrnjous

      ... úplně jak z cukrárny - jen se po nich zaprášilo :) (ale také jsem raději použila máslo) ... mňamka :)

      29.10.2009 09:39:47

    • jadr
      jadr

      Povedly se,

      ale použil jsem máslo. Dík za recept.

      21.04.2009 21:53:18

    • yarrow
      yarrow

      Strasny tuk

      Recept mate celkem technicky dobry, Bedrisko.... ALE: Zloutkovy krem se obvykle dela ze zloutku. Co je ale opravdu hrozne, je pouziti Hydrogenovaneho ztuzeneho tuku. Opravdu TOXICKE pro telo, to jeste nevite??! MASLO je prirodni, zdrave, ztravitelne a neskodne. Prosim, moc, neverte te prumyslove propagande ze umely hydrogenovany tuk je pro vas dobry. Je to opravdu lez. Diky za porozumeni. Kdyz ne, tak diky za recept. Yarrow, Canada.

      12.04.2009 00:26:59

    • P-ary
      P-ary

      Tak ty vyzkouším... Všude jsem slyšela jak jsou žloutkové věnečky složité... Ale tenhle recept vypadá dobře... Uvidíme co z toho vznikne...

      30.03.2009 10:16:07


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.