reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 656×

    4,6 1656
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 530
    • Kateřina
      Kateřina

      Zdravím...dělala sem věnečky poprvé a musím říct, že nádhera :-) První várka sice spadla, ale přidala sem troubě na stupních a další byla perfektní! Nebojte se toho, nejsem žádná zkušená kuchařka a stejně se dílo podařilo.

      16.09.2010 20:18:21

    • Jasmin
      Jasmin

      Děkuji za úúúžasný recept. Dnes jsem věnečky dělala poprvé a jsou fantastické, a opravdu se povedly, není to žádna věda! :-)

      Ještě jednou díky, po velkém úspěchu doma mám pocit, že je budu muset dělat každý týden :-)

      06.09.2010 16:44:41

    • Kristýna
      Kristýna

      Chtěla bych se zeptat kolik se veněčků udělá z jedné teto dávky??
      Děkuji

      12.08.2010 13:34:46


    • Martina
      Martina

      děkuji za tento recept,dělala jsem jich přes 400 na svoji svatbu a jen se po nich zaprašilo a ted po měsíci se mi po nich zase zastesklo,tak jdu péct :-)) jsou opravdu výborný a snad se nedají ani zkazit,...

      15.07.2010 08:19:33

    • Iva.k.
      Iva.k.

      Odpalované věnečky

      Bezkonkurenční recept!! Zkoušela jsem je dělat na svatbu a už jiný recept nechci!! Paráááááda!!!

      27.05.2010 17:30:40

    • pikolik
      pikolik

      tyto venečky jsou opravdu velmi chutne a rychle doporučuji ochutnat

      31.03.2010 21:24:09

    • Linduli
      Linduli

      prave žloutkove věnečky

      To je něco tak dobrého že nemám k tomu ani co řic .Doporučuji.

      22.01.2010 15:47:51

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: prave žloutkove věnečky

        Mám velikou radost, že věnečky chutnají. Já je již dělám strašně dlouho a již je ani nekoupím, ty kupované by se u nás nesnědly.

        22.01.2010 20:51:19

    • draga
      draga

      výborné tuk netuk

      moc děkuji za recept, manžel slintal, dělala jsem je před měsícem zkušebně a zmizely ihned...teď peču na Vánoce :)

      19.12.2009 10:32:12


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.