reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 646×

    4,6 1646
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • Lenka Michálková
      Lenka Michálková

      Měla jsem sice problém zjistit co je to ztužený pokrmový tuk (vůbec nevaří) ale kupodivu se povedly! Jen se rychle někam vypařily. Moc děkuji za tento recept!! Super.

      24.12.2010 18:11:49

    • m.zenka
      m.zenka

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      30.11.2010 22:12:41

    • m.zenka
      m.zenka

      Zkoušela jsem párkrát různé recepty na věnečky a s výsledkem jsem nebyla nikdy spokojená. Podle tohoto se mi povedly napoprvé. Skvělé!!!

      30.11.2010 22:11:06


    • Tamara
      Tamara

      Skvělí recept,právě je peču,jen si dejte pozor na pečící papír,koupila jsem jinou značku a přichytávají se,jinak na mém kvalitním pečícím papíru jsou ok.

      23.11.2010 10:53:34

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Mám velikou radost, že všem mé věnečky chutnají. Mám tu i jiné recepty a jsou dobré, jinak bych je sem nevložila. Doporučuji také mojí vánočku která se peče i v cizině.

        23.11.2010 18:35:21

    • Monika
      Monika

      Parádní recept,děkuji za inspiraci(trošku jsem upravila složení-dávám máslo), zatím se vždy dílo podařilo,zrovna je peču z dvojnásobné dávky. ještě jednou díky.

      05.11.2010 15:49:24

    • draga
      draga

      Vaše věnečky dělám už jedině a žádné jiné :) jednou jsem neměla ztužený pokrmový tuk a tak jsem je udělala z hery (což je blíž k máslu) a povedly se...tak si myslím, že ani z másla nebude problém ...dneska je zrovna dělám ze sádla :)

      24.10.2010 14:14:05

    • nasa.haniczka
      nasa.haniczka

      Věnečky jsem nikdy nezkoušela, až podle tohoto receptu a musím říct, že až na zdlouhavou přípravu, kdy se všechno musí nechat vychladnout, není recept složitý. Ta dobrota stojí za to!!! Jsou úžasné.

      19.10.2010 15:10:35

    • Kateřina
      Kateřina

      Zdravím...dělala sem věnečky poprvé a musím říct, že nádhera :-) První várka sice spadla, ale přidala sem troubě na stupních a další byla perfektní! Nebojte se toho, nejsem žádná zkušená kuchařka a stejně se dílo podařilo.

      16.09.2010 20:18:21


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.