reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 582×

    4,7 1582
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • m.zenka
      m.zenka

      Zkoušela jsem párkrát různé recepty na věnečky a s výsledkem jsem nebyla nikdy spokojená. Podle tohoto se mi povedly napoprvé. Skvělé!!!

      30.11.2010 22:11:06

    • Tamara
      Tamara

      Skvělí recept,právě je peču,jen si dejte pozor na pečící papír,koupila jsem jinou značku a přichytávají se,jinak na mém kvalitním pečícím papíru jsou ok.

      23.11.2010 10:53:34

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Mám velikou radost, že všem mé věnečky chutnají. Mám tu i jiné recepty a jsou dobré, jinak bych je sem nevložila. Doporučuji také mojí vánočku která se peče i v cizině.

        23.11.2010 18:35:21


    • Monika
      Monika

      Parádní recept,děkuji za inspiraci(trošku jsem upravila složení-dávám máslo), zatím se vždy dílo podařilo,zrovna je peču z dvojnásobné dávky. ještě jednou díky.

      05.11.2010 15:49:24

    • draga
      draga

      Vaše věnečky dělám už jedině a žádné jiné :) jednou jsem neměla ztužený pokrmový tuk a tak jsem je udělala z hery (což je blíž k máslu) a povedly se...tak si myslím, že ani z másla nebude problém ...dneska je zrovna dělám ze sádla :)

      24.10.2010 14:14:05

    • nasa.haniczka
      nasa.haniczka

      Věnečky jsem nikdy nezkoušela, až podle tohoto receptu a musím říct, že až na zdlouhavou přípravu, kdy se všechno musí nechat vychladnout, není recept složitý. Ta dobrota stojí za to!!! Jsou úžasné.

      19.10.2010 15:10:35

    • Kateřina
      Kateřina

      Zdravím...dělala sem věnečky poprvé a musím říct, že nádhera :-) První várka sice spadla, ale přidala sem troubě na stupních a další byla perfektní! Nebojte se toho, nejsem žádná zkušená kuchařka a stejně se dílo podařilo.

      16.09.2010 20:18:21

    • Jasmin
      Jasmin

      Děkuji za úúúžasný recept. Dnes jsem věnečky dělala poprvé a jsou fantastické, a opravdu se povedly, není to žádna věda! :-)

      Ještě jednou díky, po velkém úspěchu doma mám pocit, že je budu muset dělat každý týden :-)

      06.09.2010 16:44:41

    • Kristýna
      Kristýna

      Chtěla bych se zeptat kolik se veněčků udělá z jedné teto dávky??
      Děkuji

      12.08.2010 13:34:46


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.