reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 656×

    4,6 1656
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

22. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 530
    • Jaroslava
      Jaroslava

      Žloutkové věnečky pravé

      Výborné, udělala jsem dvě davky , místo tuku jsem dala máslo

      18.05.2018 20:41:22

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Výborné věnečky, doma se po nich jen zaprasilo, jen jsem je musela nechat v troubě delší dobu, než je uvedeno v receptu.

      18.05.2018 06:55:30

    • Iveta
      Iveta

      Žloutkove věnečky

      Děkuji za recept hned na poprvé se povedly. Akorát máslo muselo být do krému více ,aby byla hustější konzistence. �

      14.03.2018 18:09:26


    • Veronika
      Veronika

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Výborné věnečky, těsto i krém super a nic jsem nemusela upravovat. Akorát já dělám Cukrovou polevu: 150 g moučkového cukru, voda, 1 lžíce citronové šťávy. Do misky nasypeme cukr, zalijeme ho vodou, citronovou šťávou a mícháme, až poleva zbělí a zhoustne.

      14.02.2018 15:52:17

    • Alena
      Alena

      těsto na věnečky výtečné,doba pečení nesedí musela jsem několikrát přidávat minuty abych je dopekla dostala jsem se snad ke 40 minutám a pak to bylo ok. Krém výtečný ale musela jsem přidat ještě máslo aby to neteklo a drželo aspoň trošku a je ho též zbytečně moc.Jinak palce nahoru chuťově výborné :-)

      12.02.2018 19:05:50

    • Kateřina
      Kateřina

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Tak jsem je prave dodelala,poprvy jiny recept po 5ti letech a komplet vsechny mi splaskly,testo ridsi nez jsem zvykla,rozkrojit ani nepujdou.

      15.11.2017 19:15:18

      • Ema
        Ema

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        To se divím,já zase dělám jen tyto a mám je úplně luxusní.

        15.11.2017 21:05:04

      • Dana
        Dana

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Ja mela jine recepty asi tri ruzne, ale tyhle venecky jsou nejlepsi ze vsech, co jsem kdy delala. Nevim co se na nich nepovedlo. Jen dobu peceni kazdy musimprizpusobit sve troube.

        13.02.2018 14:40:45

    • Fifinka
      Fifinka

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Výborné a jednoduché........

      23.03.2017 08:28:20


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.