reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 656×

    4,6 1656
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 530
    • Jana
      Jana

      Chtěla bych poděkovat za opravdu dobrý recept.....jsem teprve začínající kuchařinka, ale i já jsem to zvládla....ještě jednou děkuju a jsou výborné!

      24.03.2011 19:30:17

    • wallylopes
      wallylopes

      skvělé!!!!!!!!!!!!!!

      Tak jsem neodolala pokušení a vyzkoušela jsem tento recept,mé obavy se rozplynuli jak pára nad hrncem a výsledek je jednoznačně ůžasný.děkuji, ať
      to vždy peče a dopadne tak skvěle jako s tímto receptem:)Markéta

      23.03.2011 16:59:52

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Moc děkuji za chválu velice mě potěšila

        23.03.2011 19:25:04


    • Pájinka
      Pájinka

      Moc děkuji za tak skvělé věnečky.Byli senzační,akorád musíme zdvojnásobit dávku pro čtyř členou rodinku.Děkuji

      21.03.2011 17:47:26

    • monikaslovikova
      monikaslovikova

      Mám malý dotaz když náhodou nemám doma sáček na zdobení dortů je i jiná alternativa? Ráda bych je dnes dělala,ale bohužel nevím jak bez toho sáčku. Děkuji

      21.03.2011 14:44:45

    • vogastisburk
      vogastisburk

      tak jsme věnečky udělaly podle receptu a byly skvělé... :o)

      19.03.2011 19:36:21

    • Kaťula
      Kaťula

      Včera jsem zkoušela věnečky a jsou moc dobré, akorát jsem místo tuku použila máslo. :-)

      18.03.2011 11:23:35

    • Greta
      Greta

      Pravé žloutkové věnečky

      Tak milé dámy,
      včera jsem zkoušela upéct tyhle věnečky a.......byly ÚŽASNÉÉ.
      Vřele všem kuchařinkám doporučuji upéct tenhle lahodný recept. Po věnečcích se jen zaprášilo. Tisíceré díky

      06.03.2011 16:19:33

    • Martina
      Martina

      Perfektní recept na skvělé věnečky. Už jsem je dělala 8x a pokaždé jsem s nimi slavila obrovský úspěch. Pokud se Andree nepodařily, možná by měla vrátit utěrku a do kuchyně už nelézt.

      27.02.2011 23:16:39


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.