reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 582×

    4,7 1582
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • Buliš
      Buliš

      věnečky peču už leta, proto jsem se podívala i na tento recept a mám stejný, jen ztužený tuk jsem nepochopila, dávám Heru,,, a mám ověřený jiný krém,,, navíc dělám věnečky jako jednohubky, takže z této dávky jich udělám 110:-)) naposled jsem je pekla pro náš hasičský sbor:-)) chlapi jsou hodně mlsní

      01.05.2011 18:53:15

    • PavlaHrad
      PavlaHrad

      máslo zjemní

      Peču je léta a jsou výborné, mám skoro stejný recept. Dávám máslo, které je voňavé.

      25.04.2011 21:22:34

    • lafido
      lafido

      Díky za výborný recept. Můj první a hned úspěšný pokus:)

      24.04.2011 07:50:28


    • Zelda
      Zelda

      Děkuju za tenhle skvělý a dopodrobna psaný recept.. Pekla jsem je poprvé a určitě ne naposledy. Jen jsem je musela péct na 220°C a cca 30 minut, nechtěly se na stanovenou teplotu vůbec upéct.

      18.04.2011 16:42:33

    • Daniela recepty
      Daniela recepty

      žloutkové věnečky

      Výborné...pro velký úspěch je budu péct znova a v dvojité dávce :-)

      08.04.2011 09:02:44

    • monikaslovikova
      monikaslovikova

      Právě jsem dopekla:) Perfektní:) Na poprvé a hned se povedly:)

      25.03.2011 16:20:53

    • Jana
      Jana

      Chtěla bych poděkovat za opravdu dobrý recept.....jsem teprve začínající kuchařinka, ale i já jsem to zvládla....ještě jednou děkuju a jsou výborné!

      24.03.2011 19:30:17

    • wallylopes
      wallylopes

      skvělé!!!!!!!!!!!!!!

      Tak jsem neodolala pokušení a vyzkoušela jsem tento recept,mé obavy se rozplynuli jak pára nad hrncem a výsledek je jednoznačně ůžasný.děkuji, ať
      to vždy peče a dopadne tak skvěle jako s tímto receptem:)Markéta

      23.03.2011 16:59:52

    • Pájinka
      Pájinka

      Moc děkuji za tak skvělé věnečky.Byli senzační,akorád musíme zdvojnásobit dávku pro čtyř členou rodinku.Děkuji

      21.03.2011 17:47:26


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.