reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 649×

    4,6 1649
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • Pavla
      Pavla

      asi se do nich taky pustím

      asi se do nich taky pustím. Maximálně si pochutnají slepice

      03.05.2011 21:29:13

      • Jana
        Jana

        Re: asi se do nich taky pustím

        Určitě je vyzkoušejte....jsou výborné....a určitě jste v kuchyni na tom líp jak já....a já je zkoušela a povedly se!

        04.05.2011 17:23:15

    • Buliš
      Buliš

      věnečky peču už leta, proto jsem se podívala i na tento recept a mám stejný, jen ztužený tuk jsem nepochopila, dávám Heru,,, a mám ověřený jiný krém,,, navíc dělám věnečky jako jednohubky, takže z této dávky jich udělám 110:-)) naposled jsem je pekla pro náš hasičský sbor:-)) chlapi jsou hodně mlsní

      01.05.2011 18:53:15


    • PavlaHrad
      PavlaHrad

      máslo zjemní

      Peču je léta a jsou výborné, mám skoro stejný recept. Dávám máslo, které je voňavé.

      25.04.2011 21:22:34

    • lafido
      lafido

      Díky za výborný recept. Můj první a hned úspěšný pokus:)

      24.04.2011 07:50:28

    • Zelda
      Zelda

      Děkuju za tenhle skvělý a dopodrobna psaný recept.. Pekla jsem je poprvé a určitě ne naposledy. Jen jsem je musela péct na 220°C a cca 30 minut, nechtěly se na stanovenou teplotu vůbec upéct.

      18.04.2011 16:42:33

    • Daniela recepty
      Daniela recepty

      žloutkové věnečky

      Výborné...pro velký úspěch je budu péct znova a v dvojité dávce :-)

      08.04.2011 09:02:44

    • monikaslovikova
      monikaslovikova

      Právě jsem dopekla:) Perfektní:) Na poprvé a hned se povedly:)

      25.03.2011 16:20:53

    • Jana
      Jana

      Chtěla bych poděkovat za opravdu dobrý recept.....jsem teprve začínající kuchařinka, ale i já jsem to zvládla....ještě jednou děkuju a jsou výborné!

      24.03.2011 19:30:17


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.