reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 582×

    4,7 1582
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • oniris
      oniris

      dnes jsem je dělala a myslím že se mi i povedly a jsou fakt skvěléé

      08.07.2011 21:47:14

    • helena
      helena

      není co dodat jsou výborný pekla jsem je poprvé a super celá rodina si moc pochutnala díky

      08.07.2011 16:21:19

    • Gina
      Gina

      Skvělý recept, teď jsem dokonce žádána, abych je upekla na svatbu... :)

      18.06.2011 11:34:15


    • ema
      ema

      Myslite, ze sa daju pripravit vopred dva dni napr. v nedelu ich upeciem a v utorok vecer naplnim ...

      18.06.2011 10:19:06

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Dopředu je určitě nepečte, věnečky změknou a nejdou rozkrojit.

        18.06.2011 22:33:46

      • PavlaHrad
        PavlaHrad

        dopředu ano

        Dopředu jdou upéci, ale musí se teplé rozkrojit, pak dát třeba do nádoby vyloženou igelitem a utěrkou. Dělají to tak v cukrárnách a plní , až třeba další den.

        19.06.2011 18:57:14

      • Marci
        Marci

        Klidně si můžeš věnečky upéct dopředu , to těsto vydrží . Naplň si to klidně za 4dny:-) . Dobrá obměna je , když si upečené věnečky naplníš třeba šlehanou nivou . Je to těsto , které se dá použít i na slano :-) Jsem cukrář , tak vím :-) Dobrou chuť

        26.06.2011 19:03:32

    • Pavla
      Pavla

      asi se do nich taky pustím

      asi se do nich taky pustím. Maximálně si pochutnají slepice

      03.05.2011 21:29:13

      • Jana
        Jana

        Re: asi se do nich taky pustím

        Určitě je vyzkoušejte....jsou výborné....a určitě jste v kuchyni na tom líp jak já....a já je zkoušela a povedly se!

        04.05.2011 17:23:15


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.