reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 646×

    4,6 1646
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • EvaChmarská
      EvaChmarská

      Jsou vynikající...peču je již dlouhé roky a pokaždé jsou první snědené.Doporučuji vyzkoušet,zamilujete si je.

      06.08.2011 22:15:12

    • Radka
      Radka

      Dobré, povedli se, za tu námahu to stojí.

      01.08.2011 21:09:02

    • Lucka
      Lucka

      Zkoušela jsem je už asi 5X vždy se mi povedly a rodině moc chutnají! Jsou opravdu výborné.

      11.07.2011 15:05:35


    • oniris
      oniris

      dnes jsem je dělala a myslím že se mi i povedly a jsou fakt skvěléé

      08.07.2011 21:47:14

    • helena
      helena

      není co dodat jsou výborný pekla jsem je poprvé a super celá rodina si moc pochutnala díky

      08.07.2011 16:21:19

    • Gina
      Gina

      Skvělý recept, teď jsem dokonce žádána, abych je upekla na svatbu... :)

      18.06.2011 11:34:15

    • ema
      ema

      Myslite, ze sa daju pripravit vopred dva dni napr. v nedelu ich upeciem a v utorok vecer naplnim ...

      18.06.2011 10:19:06

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Dopředu je určitě nepečte, věnečky změknou a nejdou rozkrojit.

        18.06.2011 22:33:46

      • PavlaHrad
        PavlaHrad

        dopředu ano

        Dopředu jdou upéci, ale musí se teplé rozkrojit, pak dát třeba do nádoby vyloženou igelitem a utěrkou. Dělají to tak v cukrárnách a plní , až třeba další den.

        19.06.2011 18:57:14

      • Marci
        Marci

        Klidně si můžeš věnečky upéct dopředu , to těsto vydrží . Naplň si to klidně za 4dny:-) . Dobrá obměna je , když si upečené věnečky naplníš třeba šlehanou nivou . Je to těsto , které se dá použít i na slano :-) Jsem cukrář , tak vím :-) Dobrou chuť

        26.06.2011 19:03:32


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.