reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 656×

    4,6 1656
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 530
    • Novák Josef
      Novák Josef

      Nepřeji nikomu co nám zbylo po upečení . prostě celoskvoucí placičky - snad lze srovnat jen s atletickým diskem v menším průměru !!! ???

      19.11.2011 17:34:05

    • zdenka
      zdenka

      nepovedené

      tak jsem věnečky upekla,ale bohužel se nepovedli,dělala jsem je poprvé takže skusim znova,ale přesto se snědli

      19.11.2011 16:55:21

    • pedro
      pedro

      věřím, že jsou výtečné, ale nazývat je "pravými žloutkovými" bych si nedovolil

      19.11.2011 11:42:54


    • VACKY
      VACKY

      Zdravím vás kuchařinky, já jsem dělávala věnečky ze smetolu ale ten není už dlouho k dostání, tak vyzkouším tento recept, doufám,že se podaří. Čeká nás oslava, tak doufám,že budu pochválena. Moc díky za receptík.

      18.11.2011 11:48:05

    • Jarča
      Jarča

      Děkuji opět za parádní recept. Jako začátečnice jsem zvládla na jedničku a všem chutnalo, věnečky nestihly ani vychladnout :o) Ale samozřejmě úspěch slavím Vaší zásluhou. Moc děkuji.

      08.11.2011 18:51:29

    • pulidu
      pulidu

      Krém je výborný,

      ale žloutkové věnečky by měly být plněny žloutkovým krémem. Jinak se nedají nazvat pravé,ne?

      25.10.2011 12:55:06

    • Snow29
      Snow29

      Dokonalé .. :)

      Tedy musím říci, že jsem dlouho váhala, zda se do receptu na odpalované těsto pustit, považovala jsem ho za velmi náročný, alespoň podle zkušeností z mého okolí :D Nakonec jsem neodolala a výsledek?? Naprostá paráda!!!! Moc moc děkuji, s těstem se krásně pracuje, v troubě pečeno na 170°C na 22min (při 20min byly některé věnečky malinko nedopečené), nádherně všechny vyběhly, po vyndání z trouby se žádný nezdrcl a co mě naprosto nadchlo, jak jsou měkkoučké - ze zkušenosti mé budoucí tchýně vím, že to až taková samozřejmost není a to ji považuji za velmi dobrou kuchařinku. Rozpis na náplň i polevu přesně odpovídal množství věnečků, takže také nic nechybělo ani nezbylo, tak to přesně má být ;) Takže ještě jednou děkuji za skvělý recept a všem vřele doporučuji ;)

      24.10.2011 15:56:08

    • Snow29
      Snow29

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      24.10.2011 15:53:53


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.