reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 582×

    4,7 1582
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • milenkalen
      milenkalen

      Dělala jsem je poprvé,vždy jsem měla z tohoto těsta strach a fakt to nic není povedlo se jak chutnalo.Díky za recept,ještě jsem je polila fondánem a kam se na ně hrabal věneček z obchodu!

      31.03.2012 12:27:04

    • velebova (tecka) vl
      velebova (tecka) vl

      žloutkové věnečky

      Vynikající!! Jsou opravdu jako z cukrárny. Jedlo to asi 10 lidí a všichni se jen
      olizovali - okamžitě byly pryč

      28.03.2012 21:17:11

    • Veru
      Veru

      Moc děkuju za recept! Z odpalovaného těsta jsem dělala prvně, tak jsem byla zvědavá, jak to dopadne a povedlo se!:) Věnečky se krásně "nafoukly" a všem moc chutnaly!;)

      28.03.2012 15:55:10


    • Jala
      Jala

      Výborné

      25.03.2012 19:03:47

    • amnezien
      amnezien

      Věnečky jsem dělala poprvé a jsou vynikající

      23.03.2012 19:21:36

    • Evik
      Evik

      Musím se připojit k pochvalným komentářům.Dělala jsem je na oslavu a jen se po nich zaprášilo.

      11.03.2012 17:45:46

    • blahovar
      blahovar

      Velmi chutné ... super recept.

      11.03.2012 11:47:57

    • nellinka
      nellinka

      MOHU DOPORUČIT I SAMA MAMINKA SI POCHUTNALA A RÍKALA DĚLÁŠ LEPŠÍ NEŽ JA RECEPT UŽ KOLUJE

      11.03.2012 02:48:39

    • Mikeska007
      Mikeska007

      Žloutkové věnečky

      Jsou moc dobré, zkoušela jsem je a rodina si je moc chválila. Doporučuji.

      07.03.2012 13:01:50

    • Lucka
      Lucka

      Věnečky jsem dělala již dvakrát. Jen pořád nechápu, jak to ostatním může vyjít tak, že jim nic nezbyde ani nepřebývá. Poprvé jsem je dělala přesně podle receptu, zbyl mi krém a chyběla cukrová poleva. Tak jsem navýšila dávku na těsto 1,5x a zase mi krém zbyl. Příště na toto množství krému udělám dvojnásobek věnečků. Ale asi záleží na každém jako to má kdo rád... Jinak věnečky jsou opravdu úžasné, manžel jich na posezení snědl 18 kusů :-). Díky

      06.03.2012 14:18:31


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.