reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 656×

    4,6 1656
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 530
    • Petr Novák
      Petr Novák

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Nevím co ten člověk co jsem dal ten recept si myslí ale dělat věnečky z hladké mouky může jen opravdu pitomec věnečky se přeci dělají z hrubé protože nedělá žádné žmolky

      27.04.2014 20:52:13

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Petr Novák, dobrý večer. Nikdo Vás nenutí dělat tyto věnečky a tak mě nemusíte hned urážet. Podle mě jste pěkný hulvát.

        27.04.2014 22:09:39

      • dahona
        dahona

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Vážený, ono to není o mouce, ale o rukách! V životě jsem neviděla dělat věnečky z hrubé mouky. Tak možná ovocné knedlíky s odpalovaného těsta! A když už nesouhlasíte se surovinami, tak to můžete napsat slušně. Pokud to ovšem umíte.

        27.04.2014 23:11:08


      • pulidu
        pulidu

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Od kdy?????
        Jak se vaše hulvátství srovná s tím, že mě nežmolkuje ani hladká mouka? To, že jste trdlo neznamená, že to nejde.
        (Trdlo není nadávka, ale stav vaší šikovnosti).

        28.04.2014 09:14:28

      • Zuzka
        Zuzka

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Takže pro všechny chytráky věnečky se určitě nedělají z hrubé mouky ale z hladké!! A paní má krém který se klasický do věnečku dává a světě div se ikdyž tam žloutky nejsou tak i přesto se mu říká žloutkový krém a pro rypaly mám na to školu takže vím o čem mluvím �ještě jsem neslyšela aby se dělali ze sádla dělají se buď z másla nebo oleje

        17.08.2018 06:12:20

      • Amélie
        Amélie

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Velká obrazová kuchařka Moučníky uvádí 4 recepty na odpalovaná těsta a jeden je s hladkou moukou, vy chytrej.

        29.11.2018 02:08:51


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.