reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 649×

    4,6 1649
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 791 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 828 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 607 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • alice
      alice

      Kolik kusů máte z jedné várky? Asi záleží na velikosti věnečků, ale šlo by napsat aspoň od oka? Díky

      04.04.2012 10:59:15

    • Karel
      Karel

      Opravdu moc dobré a krém ať si udělá každý jak umí...

      02.04.2012 13:17:19


    • Ráďule
      Ráďule

      Šup do trouby

      Zrovna jsem dodělala těsto, docela jsme se toho bála, bylo to dost tuhé, ale pak jsem přidala vajíčka a super... jdu je dávat zrovna do trouby a jsem strašlivě zvědavá na výsledek :)

      01.04.2012 12:07:45

      • Ráďule
        Ráďule

        Ježiš to je dobrota... fakt lepší než cukrárny a do toho ještě radost, že je to samo výroba. Fakt jednoduchý recept a úžasná chuť děkuji mnohokrát :)

        01.04.2012 14:46:26

      • monika
        monika

        Re: Šup do trouby

        hlavně neotvírat troubu je dobré je pocákat studenou vodou, mam s tím velké zkušenosti jinak nevyjede těsto.

        01.04.2012 19:18:40

    • karin
      karin

      Ptám se znovu.

      Proč jsou věnečky žloutkové, když v krému NEJSOU žloutky?

      24.03.2012 09:47:56


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.