reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 582×

    4,7 1582
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • ludhes
      ludhes

      Vynikajúce

      11.06.2012 21:25:05

    • iveta (tecka) mroz
      iveta (tecka) mroz

      Odpalované těsto jsem vyzkoušela taky poprvé a musím říct - recept na jedničku s hvězdičkou. Z dávky v receptu mi vyšlo asi 70 malých věnečků. Prostě super recept a moc chválím!!!!!!!! Všem chutnaly!

      03.06.2012 08:09:14

    • Leninkaaa
      Leninkaaa

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      01.06.2012 09:41:59


    • stazi
      stazi

      Poprvé v životě jsem zkoušela odpalované těsto a vyšlo to na výbornou, věnečky byly úžasné, krém i polevy vystačily akorát, jen jsem ještě vylepšila- na krém jsem nastříkala ještě šlehačku, prostě věnečky se šlehačkou. U nás se po nich jen zaprášilo, děkuji za recept.

      21.05.2012 19:04:47

    • alice
      alice

      Díky za odpověď, měla jsem jich něco kolem třiceti.Ačkoli jsem se receptu obávala a to hodně( dělala jsem věnečky poprvé), tak se povedly na jedničku.Nevypadaly právě ukázkově jako z cukrárny, protože nemám cvik, ale na chuti to nic neubralo. Měla jsem obavu, jestli odhadnu stupně, protože peču v plynové troubě, kde nejsou na knoflíku vyznačeny, ale vyšlo to.
      Akorát mám malou připomínku. Krému i polevy bylo skutečně dost a hodně mi zbylo, tak jdu dnes pokračovat :) A nemusí se míchat 5min., stačí bohatě jedna minuta až se těsto nelepí k nádobě.
      Moc díky za recept!

      05.04.2012 12:46:00

    • míša
      míša

      Chtěla jsem se jen zeptat. Celá vejce se tam nedávají že ??? Dávají se tam jen žloutky, že ano??? Díky za odpověď

      12.08.2011 20:46:08


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.