reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 649×

    4,6 1649
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • Tinka 17
      Tinka 17

      Výborné věnečky

      Tak nedávno jsem vyzkoušela tři recepty na věnečky, první dva to byla katastrofa. Už jsem si říkala, že je nikdy dělat nebudu. Pak jsem narazila na tenhle recept a řekla jsem si, že ho naposled vyzkouším. A výsledek byl super, dělala jsem je dědovi na šedesátiny a měli úspěch. Když jsem je vyndala z trouby tak už jsem byla nadšená jak krásně vyskočili, pak když se ještě naplnili krémem tak vypadali hodně dobře. Jiný už dělat nebudu tenhle recept je nej:-)).

      29.08.2012 19:37:45

    • hurvyk
      hurvyk

      věnečky jsem dělala dnes poprvé,skvěle se povedly a opravdu je to ňamka-všem nám moc chutnaly

      29.07.2012 22:48:14

    • ludhes
      ludhes

      pravé žloutkové věnečky

      Super recept robila som ho viac krát a vždy sa mi podaril.Ďakujem

      25.07.2012 09:37:32


    • vieraholubovanovyzeland2012
      vieraholubovanovyzeland2012

      VARENI . CZ .

      VASE KUCHARKA JE MOC DOBRA A CHUTNA . JSEM RADA ZE MOHU SE PODIVAT NA VSE PRISPEVKY ALE ZAROVAN I UCIT DEKUJI MOC .

      13.07.2012 07:20:04

    • veronika
      veronika

      Věnečky jsem dělala dnes poprvé, musím říct, že se mi povedli, krásně vyběhli ale strašně mi praskají když je rozkrajuji, nevíte někdo čím to je? Celkem mi to zkazilo radost z dobře odvedené práce...

      21.06.2012 16:10:22

    • Anča
      Anča

      :D Poradíte někdo??

      Tak jsme dělala poprvé těsto :D Byly opravdu dobré, segra s mamkou tvrdí lepší než z cukrárny :D Nakonec to dobře dopadlo, ale ve chvíli kdy se mi vařila voda s tukem a nasypala jsem tam mouku vzikla z toho hrouda, která se opravdu nedala vařit, všechno se mi to nalepilo na míchačku a vyndala jsem to najednou z hrce (opravdu celé) :D, jenom tak mimochodom to vypadalo opravdu komicky :D :D, podle receptu jsem postupně zapracovala vajíčka, pak se mi to zas nalepilo na mixér všechno, prostě radost :D poradíte mi jak to udělat aby se to tak nelepilo, nebo se to má tak lepit??? Děkuji

      14.06.2012 22:07:32


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.