reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 582×

    4,7 1582
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • verunka29
      verunka29

      Věnečky byly výborné, nádherně se povedly, přidala jsem i svojí fotku. Ale jsem zbrklá až běda a vždy něco pokoním, tentokrát jsem neudělala krém z půl litru mléka, ale z litru, jinak jsem zbytek ingrediencí dodržela! :D Ale krém držel i tak, byl více pudinkový a celé to bylo lehčí a tak se své chyby budu držet dál, bývá mi po sladkém zle a tohle pro mě bylo mnohem lehčí a stravitelnější! :)

      18.09.2012 17:20:48

    • dana (tecka) banertova
      dana (tecka) banertova

      recept jsem dnes skusila po prve a povedlose.mela jsem znich velkou radost.

      06.09.2012 11:32:34

    • Míša P.
      Míša P.

      chtěla bych se zeptat, kolik se tak věnečků udělá z této jedné várky?díky za odpověď

      03.09.2012 20:54:53


      • Bedřiška
        Bedřiška

        záleží jak je děláte velké, já dělám asi tak 8 cm v průměru a mám jich z 1 dávky 35 ks. Počítejte s tím že věnečky v troubě vyběhnou. Držím palce ať se Vám povedou a chutnají.

        03.09.2012 22:24:57

    • Tinka 17
      Tinka 17

      Výborné věnečky

      Tak nedávno jsem vyzkoušela tři recepty na věnečky, první dva to byla katastrofa. Už jsem si říkala, že je nikdy dělat nebudu. Pak jsem narazila na tenhle recept a řekla jsem si, že ho naposled vyzkouším. A výsledek byl super, dělala jsem je dědovi na šedesátiny a měli úspěch. Když jsem je vyndala z trouby tak už jsem byla nadšená jak krásně vyskočili, pak když se ještě naplnili krémem tak vypadali hodně dobře. Jiný už dělat nebudu tenhle recept je nej:-)).

      29.08.2012 19:37:45

    • Anča
      Anča

      :D Poradíte někdo??

      Tak jsme dělala poprvé těsto :D Byly opravdu dobré, segra s mamkou tvrdí lepší než z cukrárny :D Nakonec to dobře dopadlo, ale ve chvíli kdy se mi vařila voda s tukem a nasypala jsem tam mouku vzikla z toho hrouda, která se opravdu nedala vařit, všechno se mi to nalepilo na míchačku a vyndala jsem to najednou z hrce (opravdu celé) :D, jenom tak mimochodom to vypadalo opravdu komicky :D :D, podle receptu jsem postupně zapracovala vajíčka, pak se mi to zas nalepilo na mixér všechno, prostě radost :D poradíte mi jak to udělat aby se to tak nelepilo, nebo se to má tak lepit??? Děkuji

      14.06.2012 22:07:32


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.