reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 656×

    4,6 1656
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 530
    • Tereza
      Tereza

      Jsou moc dobré,pekla jsem je na velikonoce.

      06.10.2012 17:46:53

    • Eli
      Eli

      Ahoj, chtěla bych tyto věnečky dělat na pátek 5.10. do práce. Jen nevím, jak dlouho zasychá ta poleva??? Poradíte mi, prosím?
      Děkuju.

      02.10.2012 12:37:26

      • Bóďa
        Bóďa

        Ahoj,na pátek? To znamená,že to budete dělat ve čtvrtek. Tak to buďte klidná. To ztuhne. Poleva je tuhá zhruba do hodinky. Pokud budete dělat tu kupovanou citrónovou,tak v lednici do 1/2 hod.

        02.10.2012 12:50:16


    • Bóďa
      Bóďa

      Dobrý den. Dnes jsem pekla. Tedy já je dělala opravdu malé, takže mi jich vyšlo 60 kousků. Krásně nadýchané,chuťově paráda.Akorát si příště musím udělat pudink dříve. Než tem mi vychlad......

      01.10.2012 10:10:03

    • verunka29
      verunka29

      Věnečky byly výborné, nádherně se povedly, přidala jsem i svojí fotku. Ale jsem zbrklá až běda a vždy něco pokoním, tentokrát jsem neudělala krém z půl litru mléka, ale z litru, jinak jsem zbytek ingrediencí dodržela! :D Ale krém držel i tak, byl více pudinkový a celé to bylo lehčí a tak se své chyby budu držet dál, bývá mi po sladkém zle a tohle pro mě bylo mnohem lehčí a stravitelnější! :)

      18.09.2012 17:20:48

    • Míša P.
      Míša P.

      chtěla bych se zeptat, kolik se tak věnečků udělá z této jedné várky?díky za odpověď

      03.09.2012 20:54:53

      • Bedřiška
        Bedřiška

        záleží jak je děláte velké, já dělám asi tak 8 cm v průměru a mám jich z 1 dávky 35 ks. Počítejte s tím že věnečky v troubě vyběhnou. Držím palce ať se Vám povedou a chutnají.

        03.09.2012 22:24:57


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.