reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 646×

    4,6 1646
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • Eli
      Eli

      Ahoj, chtěla bych tyto věnečky dělat na pátek 5.10. do práce. Jen nevím, jak dlouho zasychá ta poleva??? Poradíte mi, prosím?
      Děkuju.

      02.10.2012 12:37:26

      • Bóďa
        Bóďa

        Ahoj,na pátek? To znamená,že to budete dělat ve čtvrtek. Tak to buďte klidná. To ztuhne. Poleva je tuhá zhruba do hodinky. Pokud budete dělat tu kupovanou citrónovou,tak v lednici do 1/2 hod.

        02.10.2012 12:50:16

    • Bóďa
      Bóďa

      Dobrý den. Dnes jsem pekla. Tedy já je dělala opravdu malé, takže mi jich vyšlo 60 kousků. Krásně nadýchané,chuťově paráda.Akorát si příště musím udělat pudink dříve. Než tem mi vychlad......

      01.10.2012 10:10:03


    • verunka29
      verunka29

      Věnečky byly výborné, nádherně se povedly, přidala jsem i svojí fotku. Ale jsem zbrklá až běda a vždy něco pokoním, tentokrát jsem neudělala krém z půl litru mléka, ale z litru, jinak jsem zbytek ingrediencí dodržela! :D Ale krém držel i tak, byl více pudinkový a celé to bylo lehčí a tak se své chyby budu držet dál, bývá mi po sladkém zle a tohle pro mě bylo mnohem lehčí a stravitelnější! :)

      18.09.2012 17:20:48

    • dana (tecka) banertova
      dana (tecka) banertova

      recept jsem dnes skusila po prve a povedlose.mela jsem znich velkou radost.

      06.09.2012 11:32:34

    • Míša P.
      Míša P.

      chtěla bych se zeptat, kolik se tak věnečků udělá z této jedné várky?díky za odpověď

      03.09.2012 20:54:53

      • Bedřiška
        Bedřiška

        záleží jak je děláte velké, já dělám asi tak 8 cm v průměru a mám jich z 1 dávky 35 ks. Počítejte s tím že věnečky v troubě vyběhnou. Držím palce ať se Vám povedou a chutnají.

        03.09.2012 22:24:57


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.