reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 656×

    4,6 1656
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 530
    • olaprace
      olaprace

      prosim o radu

      tak mam to nejake nizne a kdyz jsem to prekrojila tak se to malem rozpadlo protoze se to nenafouklo

      04.02.2013 02:33:46

      • jana
        jana

        Re: prosim o radu

        20 minut při 170 °C je málo. Ono je lepší to ze začátku péct na vyšší stupně (200°C), aspoň 10 minut a pak zmírnit a pomalu dopéct (min 20 min) - záleží na velikosti věnečků
        A neotevírat vůbec troubu, jinak se nenafouknou.

        04.02.2013 19:03:00

    • eva č
      eva č

      neotvírat asi 15 minu troubu

      02.02.2013 18:10:58


    • Ludmila Švestková
      Ludmila Švestková

      Nevím proč žloutkové věnečky,když mimo vajec do těsta,žádné žloutky nejsou?Když vařím puding,tak na 1l.mléka dávám 3 žloutky.Puding si vařím den předem a do rozšlehaného másla jej pomalu zašlehávám.Cukr podle chuti,místo rumu dávám pár kapek rumové tresti(rum to jen zředí a neochutí).No už se tak rozmlsali že dávám na krém rostlinnou šlehačku Hoplá ,která neřidne,sice se nedostane koupit v normálním obchodě,já si ji i fondánovou polevu objednávám a nemá to chybu.Normálně jich dělám kolem stovky a jsou na dračku.Ještě k tomu pečení.Trouba musí být pořádně rozehřátá a nejméně15 min.neotvírat.Pak snížím teplotu a pomalu je dopékám,aby držely tvar. Ludmila

      02.02.2013 17:27:18

    • Lucka Konečná
      Lucka Konečná

      na ten krém ještě dávám šlehačku, jsou pak lepší :-)

      02.02.2013 07:36:18

    • OLÍ
      OLÍ

      vynikající a hned zmizí

      02.02.2013 05:48:51

    • Dáda
      Dáda

      Zajímalo by mě jaký ztužený pokrmový tuk používate.? Děkuji za odpověď.

      25.01.2013 08:01:17


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.