reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 582×

    4,7 1582
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • Rosta
      Rosta

      Ahoj,chci vás poprosit o radu..jaký nástavec na stříkání těsta je nejlepší na věnečky? at z toho nemám tenké nudle?

      ¨děkuji

      30.11.2018 20:17:36

    • Jan Matoušek
      Jan Matoušek

      Je možné odpalované těsto péci v horkovzdušné troubě? A nesrazí se těsto? Jinou možnost pečení nemám.

      11.11.2018 19:24:12


      • Bóďa Rudischová
        Bóďa Rudischová

        Dobrý den, já běžně dělám v horkovzdušné troubě a dobrý. Jen hlídat ať nejsou moc upečené ( úplně do hněda nemohu, pak se drolí ),ale jinak jsou nadýchané a fajne. Až tak velký rozdíl o proti normálnímu pečení jsem nepostřehla. Netuším,zda je rozdíl mezi horkovzdušnými troubami, ale u mě dobrý.

        29.11.2018 05:53:10

      • jadr
        jadr

        Jinak než hokovzduchu je nepeču, opravdu se není čeho bát. Dobrou chuť.

        29.11.2018 23:00:12

    • Petr Novák
      Petr Novák

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Nevím co ten člověk co jsem dal ten recept si myslí ale dělat věnečky z hladké mouky může jen opravdu pitomec věnečky se přeci dělají z hrubé protože nedělá žádné žmolky

      27.04.2014 20:52:13

      • Zuzka
        Zuzka

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Takže pro všechny chytráky věnečky se určitě nedělají z hrubé mouky ale z hladké!! A paní má krém který se klasický do věnečku dává a světě div se ikdyž tam žloutky nejsou tak i přesto se mu říká žloutkový krém a pro rypaly mám na to školu takže vím o čem mluvím �ještě jsem neslyšela aby se dělali ze sádla dělají se buď z másla nebo oleje

        17.08.2018 06:12:20

      • Amélie
        Amélie

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Velká obrazová kuchařka Moučníky uvádí 4 recepty na odpalovaná těsta a jeden je s hladkou moukou, vy chytrej.

        29.11.2018 02:08:51


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.