reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 646×

    4,6 1646
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • berny
      berny

      jsou úžasné a opravdu jednoduché

      07.05.2013 21:14:01

    • Ema
      Ema

      Ještě jedna rada-nedávat na sebe.ale vedle sebe,poleva se ráda slepí a tak pěkně uschne když jsou vedle sebe.

      02.05.2013 07:50:44

    • Ema
      Ema

      Určitě lze udělat 3 dny předem-nic se jim nestane.jen lehce přikrýt folií a nechat v lednici.

      02.05.2013 07:46:37


    • Ema
      Ema

      Věněčky jsem dělala poprvé,moc se povedly a byly nádherné a výborné.Nebojte se vyzkoušet,určitě se povedou.Dík za receptík-super.

      28.04.2013 12:02:00

    • cotorra
      cotorra

      Tak mam testo a micham, cekam az vychladne, zatim teda z konzistence testa nemam moc dobry pocit, uvidim co bude, az se zapracuji vajicka.

      21.04.2013 14:21:45

    • Jana
      Jana

      Výborné ne složité :-)

      11.04.2013 13:38:28

    • vlasta matheislova
      vlasta matheislova

      recept na zloutkove venecky

      skousela jsem jen polovicni davku a hle povedlo se jsou vyborny doporucuji stoji za to.mam rada nesladkou slehacku pri podavani jsem ji pouzila se ztuzovacem a pro me prima dik vlasta

      11.04.2013 08:19:18

    • Jana
      Jana

      Dobrý den ráda recept vyzkouším, ale jen jedna asi hloupá otázka, ale jaký je ten tuk do toho těsta bílý nebo žlutý, pokrmový je bílý a ten je spíš na smažení a v obchodě mi tvrdily, že mám koupit normální na pečení žlutý? Moc děkuji :-)

      08.04.2013 12:41:55


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.