reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 649×

    4,6 1649
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • Zuzka
      Zuzka

      Opravdu děkuji za úplně nejlepší a výbornej recept dělám je furt a nemůže si je nikdo vynachválit.Takže smekám jste nejlepší cukrářka :* a máte pravdu věněčky se povedou vždy

      31.05.2013 19:45:59

    • zzuuzzuuuuuuu
      zzuuzzuuuuuuu

      dobrý den, ty vajíčka se přidávají do vychladlého těsta?

      22.05.2013 22:05:01


      • pati
        pati

        Já doporučuju do zchladlého, a nejdříve si ho ve skleničce rozšlehat. Jednou jsem spěchala a míchala jsem vajíčka s horkým těstem a vajíčko se od těsta uvařilo a udělalo tam cucky a pak jsem měla velký problém nastříkat věnečky, pořád se mi ucpávala špička.Nakonec mi to trvalo víc času. Ale chuťově po upečení to znát vůbec nebylo.

        30.05.2013 10:00:37

    • Ema
      Ema

      Moje tchyně si korpusy nadělala dopředu,měla je na skříni v ložnici,a pouze dle potřeby plnila.Nejméně na 14 dnů.Unás ale jedna dávka vydrží tak 2 dny.

      22.05.2013 12:16:33

    • Eva
      Eva

      Prosím o radu, zda lze věnečky upéct dopředu, bez náplně. Jak je uskladnit? A plnit je až za dva dny. Děkuji za radu Eva
      E.mail: dortikova.beruska@seznam.cz

      22.05.2013 10:46:48

    • xxx
      xxx

      Prosím o radu mohu je udělat i s krémem 3 dny předem? Nezkazí se to? Děkuji moc za info

      01.05.2013 14:48:45


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.