reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 656×

    4,6 1656
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

22. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 530
    • renča29
      renča29

      výborné věnečky

      Dobrý den,věnečky jsou vynikající,rychle mi zmizely z plechu.Jen protože žiji v Irsku,neseženu tady rum,tak buď dělám bez rumu nebo místo něj dávám stejně jako do cukroví whiskey,ta je zde vynikající a hlavně dostupná i v malém množství.Povedly se hned na poprvé,díky za skvělý recept,škoda,že irové nemají cukrárny jako my,tady frčí muffiny a to není ono.

      21.06.2013 15:39:18

    • Ivanka
      Ivanka

      Výborné,poprvé se mi podařily.

      15.06.2013 09:18:30


    • jitka
      jitka

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      DObrý den chtěla bych se zeptat jestli je tam nutný ten rum..vím že je tam cítit a dodá tomu tu pravou chuť takže bez něj asi nemá smysl věnečky dělat že??

      12.06.2013 20:17:45

      • Bóďa
        Bóďa

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Dobrý večer,proto že mám malou dceru,která s rumem nic nevezme,vím,že ii tyto věnečky,lze zcela běžně dělat bez rumu.

        12.06.2013 21:29:10

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        dobrý den, rum tam dávat nemusíte, kdyby jste ho chtěla kvůli chuti můžete nahradit rumovou esencí.

        12.06.2013 21:54:50

    • Ondřej
      Ondřej

      Recept na žloutkové věnečky

      Zdravím, chci moc pochválit tento výborný recept, dělal jsem jej poprvé a celkem se mi vydařil, ale věnečky se po vytažení z trouby snížily (srazily). Zvláštností bylo také, že když jsem je vytáhnul, tak tři jsem hned naříznul, abych zjistil, zda jsou dosti upečené a jediné ty tři věnečky se NEsnížili. Nevíte, kde by mohla být chyba? Třeba v tom, že se musí okamžitě naříznout? Nebo možná jsem udělal chybu, že jsem troubu otevřel i během pečení. Poté se chci ještě zeptat, jakým způsobem nanášíte polevu, přijde mi, že jsem ji nanášel nešikovně. Mockrát děkuji za odpověď! :-)

      18.05.2013 20:58:22

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: Recept na žloutkové věnečky

        může to být tím že jste otevřel troubu mezi pečením, mě se to nikdy nestalo tak nevím. Polevu si dávám do stříkačky na zdobení dortů. Držím palce ať se Vám příště věnečky povedou.

        18.05.2013 21:09:02

      • chovancova (tecka) martina
        chovancova (tecka) martina

        Re: Recept na žloutkové věnečky

        podle mých zkušeností nebyly pořádně dopečené

        06.06.2013 08:58:26

      • Zuzka
        Zuzka

        Re: Recept na žloutkové věnečky

        Věnečky se mají rozkrajovat hned po vyndání z trouby, aby z nich vyšla přebytečná pára. To může být ten důvod, že ty tři se Vám nesrazily a zbytek ano.

        20.06.2013 14:16:35


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.