reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 646×

    4,6 1646
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • Mamina1a1a1
      Mamina1a1a1

      Tak jsem včera poprvé vyzkoušela věnečky. Vždy jsem se odpalovanému těstu vyhýbala, ale tento recept je tak jednoduchý, že jsem neodolala. Těsto se dělalo velice lehce, věnečky jsem tvořila zdobícím sáčkem. Vše šlo jak po másle. Za hodinku bylo hotovo i s naplněním. Věnečky se povedly na výbornou. Hodinu po upečení mi jich zbyla už je polovina :-D všem moc chutnali :-) Děkuji za Váš recept už teď patří mezi naše oblíbené. Krásný den :-)

      04.10.2013 09:13:29

    • selka
      selka

      žloutkové?

      dobrý den, proti věnečkům nic, váš recepr je skutečně dobrý, ale proč žloutkové???
      ono totiž do těch pravých žloutkových se nikdy nedával krém z pudinku, ale ze žloutků (odtud název) ve vodní lázni se v méce vařily rozšlehané žloutky do husté kaše a po vychladnutí se do nich vmíchalo máslo, protože to bylo hodně náročné na suroviny, začalo se to nahrazovat pudinkem. Mně ty pudinkové chutnají taky víc než žloutkové, takže být vámi jen opravím název
      přeju pěkný den Irena

      26.09.2013 09:34:49

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: žloutkové?

        Dobrý den, velice ráda bych změnila název věnečků, ale nevím jak.

        26.09.2013 20:07:53


    • Barbora
      Barbora

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Dobrý večer, mám otázku ohledně pečení věnečků ve starší plynové troubě. Na jaký stupeň a jak dlouho bych měla věnečky péct ? Máte s tím někdo zkušenost ? Děkuji moc za odpověď :-)

      22.09.2013 21:29:51

    • Klecanda
      Klecanda

      super věnečky

      super recept, povedly se a je jich z této dávky 48 kousků v průměru 5cm. Jen ta teplota by měla být min 200stup. A při posledním vmíchání vajíčka doporučuji přidat trošku prášku do pečiva. děkuji za recept...DOPORUČUJI...:-)

      08.09.2013 14:41:26

    • Pavlina
      Pavlina

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Dobry den,
      Venecky jsou vyborne, jen mi poradte proc mi na nich nezustanou vroubky? Tvar venecku vzdy drzi ale vroubky ne a ne tam zustat :-(

      13.08.2013 14:40:36

      • Klecanda
        Klecanda

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        přidej teplotu alespoň na 200 nebo 210stup. Ty vlnky se ti rozpustí při nízké teplotě. Když je strčíš do hodně horké trouby, tak nemají čas se narovnat...:-))))

        08.09.2013 14:48:47

    • skolnikovaalice
      skolnikovaalice

      žloutkové věnečky

      vynikající děkuji za recept,nesmějí chybět na žádné naší hostině :-)

      11.07.2013 16:43:14

    • Marie
      Marie

      Dobrý den,Vaše věnečky jsou vynikající,pekla jsem je poprvé na zkoušku,moc se povedly.Udělala jsem je na oslavu 60tin.Vůbec jsem se nebála je tam vzít,měly obrovský ohlas všichni chtěli recept,tak jsem je odkázala na Vaši kuchařku.Recept jsem si přidala do svých oblíbených.Těch věnečků jsem měla 100 a ani jeden se nevyhodil :)) přeji krásné dny Marie

      09.07.2013 08:57:00

    • renča29
      renča29

      výborné věnečky

      Dobrý den,věnečky jsou vynikající,rychle mi zmizely z plechu.Jen protože žiji v Irsku,neseženu tady rum,tak buď dělám bez rumu nebo místo něj dávám stejně jako do cukroví whiskey,ta je zde vynikající a hlavně dostupná i v malém množství.Povedly se hned na poprvé,díky za skvělý recept,škoda,že irové nemají cukrárny jako my,tady frčí muffiny a to není ono.

      21.06.2013 15:39:18


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.