reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 649×

    4,6 1649
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • Jana
      Jana

      Poděkování...

      Chtěla bych tímto poděkovat za skvělý recept! Poprvé jsem dělala odpalované těsto podle vašeho receptu asi před třemi lety a po celou tu dobu na všechna rodinná setkání i oslavy peču věnečky jen podle Vašeho receptu. :) Sklízím velký úspěch a nestalo se mi, že by se mi věnečky nepovedly. :) Děkuji. :)

      11.12.2013 13:57:47

    • alois
      alois

      venecky-strikani na plech

      moc rad bych se zeptal kdyz budu chtit malinkaty venecky, tak staci jen pri strikani na plech jen jednou nebo nebo dvojte kolecko,protoze stejne nabydou byl to muj dotaz dekuji vam ,hodne pozdravu alois z widne

      19.10.2013 20:06:43


    • Petra
      Petra

      Dobrý den, píšete, že jste vyzkoušela i bezlepkové věnečky- napíšete prosím postup?

      12.10.2013 20:10:44

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: věnečky

        Bezlepkové věnečky dělám, ještě jsem je sem nevložila, ale jestli chodíte na FB tak tam mám skupinu BEZLEPKOVÉ RECEPTY a tam je mám napsaný.

        12.10.2013 20:29:34

    • Michala
      Michala

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      také může být problém v mouce pokud je hmota moc hustá přidám čast vejce jenže to se špatně vysvětlí někomu kdo neví jak má hmota vypadat :-( prostě nesmí se roztékat a je lepší když je při stříkání ještě vlažná není tak hustá a i lépe nabíhá taky je dobré před pečením postříkat vodou a nechat je naběhnout při 240 a pak snížit dopéka klidně při pootevřené peci myslím že mléko by neměl být takový problém ve škole jsme se to učily jako možnou tekutinu do pálené ale zkušenost stím nemám

      12.10.2013 17:26:41


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.