reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 653×

    4,6 1653
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 817 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!

28. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 755 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 852 hodnocení

Pitný režim dětí

28. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

28. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 613 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

28. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

27. 9. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 530
    • Ludmila
      Ludmila

      Chtěla bych jenom dodat,že v návodu zapomněl pisatel na jednu dost podstatnou maličkost a to je,při pečení alespoň 15 minut troubu neotvírat.A k té polevě,bych chtěla dodat,že se dostane koupit fondán,který se jen ve vodní lázni rozpustí a podle potřeby ,přidá malinko vody.

      26.01.2014 17:37:32

    • renata
      renata

      pravé žloutkové věnečky

      Na věnečky používám máslo, ztužený tuk by byl moc mastný. Ještě dávám místo vody mléko. Jsou výborné

      26.01.2014 13:22:08

    • kanártek
      kanártek

      dobrý recept,věnečky se povedly,ale krém se srazil,nevím kde jsem udělla chybu.Byl krásně našlehaný a v ledničce do odpoledne se srazil,až ve věnečkách.Poraďte

      02.02.2013 13:29:09


      • Bóďa
        Bóďa

        Dobrý den,nejsem si jistá,ale nepřešlehala jste krém již v nádobě?A nedostalo se Vám tam trochu nějaké tekutiny z ledničky?

        02.02.2013 13:33:48

      • Ludmila
        Ludmila

        Re: věnečky

        Že se Vám krém v ledničce srazil,není nic neobvyklého.Nastavované krémy,to občas udělají a to když je v něm moc másla a nebo ještě horší,nějaký tuk.

        26.01.2014 17:46:54


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.