reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 646×

    4,6 1646
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • Alena
      Alena

      Počet věnečků

      Chtěla bych se zeptat kolik věnečků je z tohoto množství a jaký průměr asi děláte. Děkuji

      01.03.2014 07:43:38

    • Ellie
      Ellie

      My Mom used to make these for Christmas! I love these so much....... I will definitely give it a try and make venecky next weekend. Thank you so much for the easy recipe! Hey, even I can understand it with a little help of Google Translate ;) Again, thank you ever so kindly for posting this delicious recipe ♥

      26.02.2014 03:04:31

    • Jan Novák
      Jan Novák

      Prosím poradíte kolik dát vařit té vody?

      09.02.2014 22:35:12


    • Verča
      Verča

      Super recept

      Dělala jsem odpalované těsto poprvé a docela jsem se ho bála, protože mamka na to má doma robota, který jí to krásně všechno vyšlehá a strašila mě, že je to docela pracné, ale nakonec se ukázalo, že to není pravda. Dělala jsem 1,5 dávky o velikosti asi když spojíte ukazováček s palcem (obvod asi po středu prstu) a mám jich asi 130 kousků :D
      Jedině co příště zkusím - přidám více mouky, protože mi věnečky neudržely vzorek po vytlačení z pytlíku přes špičku (vroubky), asi bylo moc řídké.
      Ale jinak recept chválím, srozumitelný a hlavně - povedlo se.

      03.02.2014 10:19:43

    • alois
      alois

      venecky-zkusim to jeste

      venecky se zase nepovedly ale uceny z nebe nespadl, ale dnes to zase zkusim, po upeceni byly spodky vlhke nevim kde se stala chyba , chtel bych se zeptat zalezi na velikosti vajicek???? ja pouzil vajicka L jinak jsem delal vse podle navodu no uvidime preji vam vsem pekny vecer alois z widne

      10.10.2013 19:02:23

      • Ludmila
        Ludmila

        Re: venecky-zkusim to jeste

        Vajíčkama to rozhodně ne pokazíte.V receptu jsou napsaná 4,ale já se s tím nepárám,když se mi to zdá husté,klidně jich dám i 6 a tak se mi to dobře stříká,krásně naskočí a ještě bych dodala,že není na škodu,při pečení dát do trouby kastrůlek s vodou.

        26.01.2014 17:53:53

    • stejskalal
      stejskalal

      jestli můžu poradit ze své zkušenosti,já ať dělám jakýkoli pokrm,ať už oběd,nebo nějákou buchtu,vždycky dávám do všeho máslo..vždycky...máslo kupuji přímo v mlékárně po deseti kilovém balení,konkrétně v orreru v litovli,nejsou v něm žádné jiné komponenty jako v másle na krámě,vyloženě jenom máslo,hezký bílí,žádný žlutý nedobrý..máslo nakrájím na dvaceti dekový krychličky,dám do sáčku do mrazáku a podle potřeby vytahuji..můžu vřele doporučit,úžasná věc..

      15.02.2013 11:29:06


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.