reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 656×

    4,6 1656
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 530
    • zdena
      zdena

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      já peču věnečky na 200 st.25 minut.před pečením je postříkám vodou,krásně naběhnou

      17.05.2019 15:35:08

    • zdena
      zdena

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      já peču věnečky na 200 st.25 minut.před pečením je postříkám vodou,krásně naběhnou

      17.05.2019 15:34:41

    • :-)
      :-)

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Jiné věnečky už nepeču! Děkuji za recept!

      07.04.2019 15:34:16


    • Adéla
      Adéla

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Věnečky zatím super, čekám až vychladnou a jdu plnit krémem. Děkuji za recept. ��

      10.03.2019 18:22:56

    • Ivík
      Ivík

      žloutkové věnečky

      prosím o radu zkušených hospodyněk, 30 let dělám věnečky podle jednoho receptu (1/4 litru vody, 125 g Hery,4 vejce)byla jsem vždy úspěšná, ale teď mi to prostě nejde :-(. Už jsem vyzkoušela co se dá (sádlo, hladkou mouku, přesně postup), ale věnečky NIKDY nevyběhnou.Jsem zoufalá, věděl by někdo prosím radu? Děkuju

      14.01.2019 09:45:12

      • Terka
        Terka

        Re: žloutkové věnečky

        Poté, co těsto stáhnu ze sporáku a dám do mixéru vyšlehat s vajíčky, přidám lžičku prášku do pečiva. Věnečky krásně naběhnou a pokud během pečení neotevřete troubu moc brzo, nespadnou.

        19.02.2019 13:36:00

      • Olga
        Olga

        Re: žloutkové věnečky

        Ja vzdy davam olej namiesto margarinu a,,vzdy som mala dobre.A polohrubu aj.hladku muku.

        19.04.2019 21:16:59


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.