reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 582×

    4,7 1582
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • zdena
      zdena

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      já peču věnečky na 200 st.25 minut.před pečením je postříkám vodou,krásně naběhnou

      17.05.2019 15:34:41

    • :-)
      :-)

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Jiné věnečky už nepeču! Děkuji za recept!

      07.04.2019 15:34:16

    • Adéla
      Adéla

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Věnečky zatím super, čekám až vychladnou a jdu plnit krémem. Děkuji za recept. ��

      10.03.2019 18:22:56


    • Lucie
      Lucie

      Dotaz pocet

      Dobrý den nakolik cca kusů je recept prosím moc dekuji

      09.03.2019 10:04:30

      • Bedřiška
        Bedřiška

        Re: Dotaz pocet

        Záleží na tom jak je ěláte veliké, když dělám asi tak velké jako v cukrárně tak jich z jedné dávky udělám 25 - 30 ks.

        09.03.2019 12:46:14

    • Ivík
      Ivík

      žloutkové věnečky

      prosím o radu zkušených hospodyněk, 30 let dělám věnečky podle jednoho receptu (1/4 litru vody, 125 g Hery,4 vejce)byla jsem vždy úspěšná, ale teď mi to prostě nejde :-(. Už jsem vyzkoušela co se dá (sádlo, hladkou mouku, přesně postup), ale věnečky NIKDY nevyběhnou.Jsem zoufalá, věděl by někdo prosím radu? Děkuju

      14.01.2019 09:45:12

      • Terka
        Terka

        Re: žloutkové věnečky

        Poté, co těsto stáhnu ze sporáku a dám do mixéru vyšlehat s vajíčky, přidám lžičku prášku do pečiva. Věnečky krásně naběhnou a pokud během pečení neotevřete troubu moc brzo, nespadnou.

        19.02.2019 13:36:00

      • Olga
        Olga

        Re: žloutkové věnečky

        Ja vzdy davam olej namiesto margarinu a,,vzdy som mala dobre.A polohrubu aj.hladku muku.

        19.04.2019 21:16:59

    • Kate
      Kate

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Prosím aky je to stuzeny pokrmovy tuk? A nepadnu mi tie venceny uz 2 plechy odpalovane skoncilo v kosi

      22.12.2018 22:07:28

      • Dády
        Dády

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Z toho receptu mám 3 plechy (dávala jsem věnečky daleko od sebe).
        První várku jsem pekla těch 20 minut a splaskly, bylo to málo. Druhý plech jsem pekla 25 minut a jakštakš, třetí jsem pekla 30 minut a ty se povedly nejlíp.
        Nakonec jsem dala dopéct ten první plech a ještě se trochu nafoukly. Tak uvidím, jak to dopadne, když je naplním...

        25.01.2019 18:44:07


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.