reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 582×

    4,7 1582
  • 2 hod

  • 193×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 526
    • Bára
      Bára

      Super recept

      Milá paní Bedřiško.
      Recept je skvělý a věnečky výborný. Já jsem nekuchařka, nevařím, a přesto jsem věnečky zvládla na první pokus bez jakýchkoli problémů a zádrhelů. Dělala jsem je teda déle než dvě hodiny, ale jsou výtečné. Ušila jsem si na sebe bič, protože je budu muset dělat častěji, všem moc chutnají!
      Děkuji za super recept. :-)

      13.04.2014 11:52:15

    • Petr
      Petr

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Dobrý den, krém se mi vždy srazí, máslo, když ho do pudinku zašlehám, udělá malé hrudky. Nevíte, čím by to mohlo být, kde dělám chybu? Děkuji.

      25.03.2014 19:07:06


      • Jandová
        Jandová

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        Všechny ingredience musí mít stejnou pokojovou teplotu.

        25.03.2014 22:59:47

      • renata
        renata

        Re: Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

        je potřeba pudink zašlehávat postupně,sražený krém se dá napravit postupným zahříváním a šleháním při chládnutí

        27.03.2014 09:18:50

    • Radek
      Radek

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Malá rada ke krému- puding oslaďte až když je HOTOVÝ, když budete vařit mléko s cukrem a puding. práškem dohromady jak je uvedeno v receptu, neumícháte to ani náhodou i když budete míchat ceou dobu- bude se Vám tvořit karamel dole, puding bude mít jinou barvu a chuť než má mít.. "drobná" maličkost ale vyhodil jsem ho do koše napoporvé :(

      19.03.2014 17:14:42

    • Alena
      Alena

      dopadly dobře jenom jsem pekla déle než je uvedeno. Při 170 st. 20 minut byly syrové a bortily se. Trvalo to asi 35 minut. Další várku jsem pekla na 180 st. horkovzduch 10 minut a dalších 15 na horkovzduch 160 st. a nádherně se nafoukly. S těstem se dobře pracuje. Asi dělám větší, tak jsem dělala 50 věnečků ze 2 a půl dávky. U jiných receptů se stejným složením těsta bylo napsáno 40 věnečků z jedné dávky., tak nevím, asi to jsou mini věnečky. Děkuji za recept.

      01.03.2014 23:25:56

      • Alena
        Alena

        Re: Věnečky

        Těsto je akorát na stříkání ze sáčku, když přesně dodržíte recept. Vajíčka je opravdu třeba zašlehat jedno po druhém a je vidět, jak těsto řídne. Používám igelitové jednorázové (i když je mám na víc krát) sáčky a velkou řezanou špičku. Stříkání je v pohodě.

        02.03.2014 12:53:49

    • Evla
      Evla

      Měla bych dotaz,jak a čím věnečky stříkáte na papír?Dělala jsem je už dvakrát,byly výborné,ale tvořila jsem je jen lžičkou takové bobánky,protože co mám zdobící sáček,tak ten mi praskl po celé výšce,těsto je přeci jen dosti husté.Můžete mi poradit čím mám věnečky tvořit?Moc děkuji,jsou fakt mooooc dobré :-)

      12.07.2013 23:17:52


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.