reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pravé žloutkové věnečky

Pravé žloutkové věnečky

Věnečky jsou dělané z odpalovaného těsta a povedou se každému.


  • 4,7

    1 649×

    4,6 1649
  • 2 hod

  • 195×

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 796 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

9. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Grilování na všechny způsoby: Naučte se grilovat kukuřici i brambory

8. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 678 hodnocení

Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém

8. 8. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme.

Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Celkový počet komentářů: 529
    • makovice48
      makovice48

      Pudink vařím úplně bez cukru, ten dám až do másla, ušlehám s máslem a postupně vešlehám schladlý pudink. Jinak se doporučuje potřít dno nádoby před vařením pudinku nebo kaše,potřít máslem. A pochpitelně míchat. A hliníku bych se nebála, nádobí se vyrábělo s hliníku, který byl určený pro potravinářské účely. Používám neustále hliníkové maďarské papiňáky minimílně 40 let. Tyhle fámy jsou hrozné, slabší povahy podléhají. Vyhodíte hliníkový hrnec a potom si klidně balíte svačinu do alobalu nebo v něm grilujete. Má to logiku ?

      25.05.2014 14:43:34

    • Andrea
      Andrea

      Pekla sem je podle tohodle receptu už několikrát, jsou výborné a vcelku jednoduché i rychlé. Ingredience tady uvedené vystačí tak akorát na jeden pekáč. Chutnají ještě o trochu lépe než z cukrárny, ale to je možná proto že si na nich sami dáte víc záležet. :)

      17.05.2014 16:48:13

    • jozka2
      jozka2

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      nic v zlom Marie,len teplota 170 st.C sa mi zda nizka na odpalovane cesto,peciem pri 200-220 st.C asu nadherne vysoke.

      05.05.2014 02:54:18


    • Vlaďka
      Vlaďka

      Komentář k receptu Pravé žloutkové věnečky

      Děkuji za skvělý recept, dnes jsem věnečky zkusila upéct a dopadly báječně. Hned jsem si je založila mezi oblíbené recepty.

      01.05.2014 21:17:21

    • Marfuška
      Marfuška

      Žloutkové věnečky

      Moc chutné - povedli se mi

      24.04.2014 18:07:40


    Přidat příspěvek k receptu Pravé žloutkové věnečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.